Az illúziómadár - vélemények

Ugrás a műre


Norton
Felhasználó
2011.04.23 09:44
654 vélemény
Kedves Fuvallat!
Nem hiszem, hogy nekem itt, vagy bárhol másutt „rajongótáborom” lenne. Talán nem lenne rossz, de olyan nagy szükségem azért nincs rá. Ha verset írok, azért teszem általában, mert mondani szeretnék vele valamit - jó esetben meg is értik. (Lehet benne képzavar, de engem nagyon nem zavar.) Ám ha észreveszel valamit, nyugodtan szóljál, mert akkor tudni fogom, hogy mire kell odafigyelnem legközelebb. Az írónak titulált bácsi nem haragszik meg érte.
Fuvallat
Felhasználó
2011.04.23 08:11
83 vélemény
Egész szép „rajongói tábort” gyűjtöttél magad köré, ez jelent valamit.
Egyszerűbben: - Te tudsz valamit! Ez nem vitás.
Jelen esetben azonban igazolódni látszik a már-már agyonnyűt kijelentés: - A kevesebb néha több!
Sok felesleges sor van a műben, amitől nem lesz jobb a vers, csak a terjedelmet növeli, egy-két képzavarral fűszerezve.
Persze lehet, hogy valakinek „széles mosoly ül ki a szája szélére”, csak én nem tudom elképzelni, a beszűkült fantáziámmal...
Norton
Felhasználó
2011.04.20 12:33
654 vélemény
Köszönöm az érdeklődést és a megjegyzéseket. Nekem ez a vers arról szól, hogy vannak emberek, akik illúziókat „adnak el” másoknak - magyarán becsapják őket. Ezeket az embereket csalóknak hívják. Az illúzió célja a legtöbbször valamilyen haszonnak a megszerzése, az által, hogy a másik embert megkárosítják. (A kár lehet anyagi, erkölcsi, érzelmi, vagy bármilyen.) Vagyis az ilyen emberek mézesmadzaggal körbetekert illúziókat árulnak nekünk, ha pedig széttörjük netán ezeket az illúziókat, mert véletlenül rájövünk a turpisságra, akkor meglehet, hogy mi leszünk a bunkók. Egyébként nagyon jó volt az is, amit írtatok, mert szintén ráillik a versre.
angyalka146
Felhasználó
2011.04.20 11:38
653 vélemény
Ugyan már, nem is vagy bunkó. El ne hidd. :P :-)

A vers egyébként jó (mint mindig :-) ), különösen az Illúziómadár-svábbogár kettős tetszik nagyon - jó szembeállítás. Why-att-tel ellentétben én úgy gondolom, az Illúziómadár maga az élet, amit magunknak elképzelünk és ha a csillogó felszín alatt meglátjuk a rothadást (svábbogarat), akkor szörnyülködünk és elmenekülünk -keresünk egy másik madarat. Azt pedig, aki segített a valóságra rálátni, megkövezzük, kiközösítjük, elítéljük, esetleg elüldözzük - vagy teljesen megsemmisítjük, ha úgy kell. Nem egy ember sorsa lett már ez.

Azért én kíváncsi vagyok a te véleményedre is - te hogy gondolod az egészet? Hogy látod az Illúziómadár-svábbogár kettőst? :-) Mire gondolt író bácsi a vers írása közben? :P :-)
why-att
Felhasználó
2011.04.20 09:01
60 vélemény
Jó, sodró a ritmusa. :-) A témáját illetően pedig az az első benyomásom, hogy az illúziómadár az életre vonatkozó gyermeki, naiv látásmódot jelképezi, aztán jön a "bunkó", felnőttes látásmód és összetöri azt végleg. Vagy lehet a pozitív - negatív életszemlélet is.

Előző oldal