Szolga - vélemények

Ugrás a műre


Kétvirág
Felhasználó
2012.11.15 22:38
598 vélemény
Izé, én fordítva, kutyaoldalról közelítettem meg kutya kontra kos problémát. Mondván, lábra támadnak, és állítólag azért viszonylag kicsik a pásztorebek állítólag, hogy ne legyen esélyük véletlenül fontosabb részre harapni. Persze egy vallási fanatikus kutyánál sosem lehet tudni. :-)
Placebo
Felhasználó
2012.11.14 06:47
45 vélemény
Sziasztok!
Köszönöm szépen az észrevételeiteket, és így újra olvasva, valóban kissé drasztikus a vége, és szerintem ha még egy kicsit ülepszik át is írom :-).

A logikájával kapcsolatosan, pedig ne legyenek kételyeitek, mert, ha a juhász kutyája nekimegy az állatoknak, bizony azonnal ítélő bíróság előtt találja magát, ahol nagyon ritkán kap még egy esélyt. Ennek az az oka, hogy ha egyszer nekiment a jószágnak, akkor megint neki fog...
Az pedig, hogy mennyi idő kell egy közepes termetű ebnek egy felnőtt kos likvidálásához -már ha képes rá egyáltalán- nagyon változó lehet. Ha rögtön torkon kapja, úgy megfojthatja, bár ez nem jellemző, hisz a lábaikat csípkedik. Azonban egy vallási fanatikusnál sohasem lehet tudni, hogy mire ragadtatja magát, ha valaki az ige ellen cselekszik. Bizony számtalanszor előfordult a történelem során, hogy ennek az Istennek (bármelyik nevén is említjük) a nevében mocskos dolgokat műveltek idióták.
Még egy gondolat a "kutya mennyi idő alatt képes megölni egy birkát" -hoz.
Barátomnak kameruni birkái vannak. Ez a fajta azért különleges, mert szinte egyáltalán nem faggyúsodik a húsa, és mivel egyenes rövid szőre van, ezért inkább hajaz egy kecskére külsőleg, mint egy birkára. Ennek ellenére birkák a drágák. Itt a felnőtt kos mérete 40-45 kg kifejlett korban, ami nem egy gigantikus darab. Ezzel szemben egy húshasznú suffolk (az a fekete fejű és lábú nagy dög) megnőhet akár 120-140 kg méretűre is. A nagyot nem öli meg a kutya, de a kis kamerunit szerintem pikk-pakk szétkapná.
Nem tudom ki mennyire ért a birkákhoz, de én valamennyit igen, és bár az írás vége valóban drasztikus lett, - és ezt már mások is mondták - a logikájával nem sok gond van, főleg ha a mondanivalóját is figyelembe vesszük. (Már ha van neki egyáltalán.)

Köszi szépen a figyelmet.

Kétvirág
Felhasználó
2012.11.11 22:37
598 vélemény
Csatlakozom! :-)

Szerintem is túl drámai lett a befejezés, és nem is logikus, ha figyelembe vesszük, hogy egy pásztorkutya kiképzése évekig tart (és egy közepes keverék nem is tud percek alatt megölni egy felnőtt kost).

Viszont az ötlet és a kivitelezés is nagyon tetszett!
bel corma
Felhasználó
2012.11.10 08:31
880 vélemény
Tetszett a párhuzam, bár én kevésbé drámai befejezésre számítottam... Jó lett! :-)

Előző oldal