Fórum - Filmek

Cyrus Livingstone
Felhasználó
2011.11.30 23:33
97 hozzászólás
Ma a youtube-on megnéztem a '80-as klasszikus gagyi horrort, az Alligátort.8-)
igen, azt amelyiket kiskorában lehúzzák a WC-n, 12 év múlva pedig csuklósbusz nagyságúra nő és feltöri a betonjárdát!:-?:roll: Végig röhögtem rajta, akkora hülyeség, a Cápa után szabadon!:lol:
bel corma
Felhasználó
2011.11.30 20:25
322 hozzászólás
A Kisváros c. sorozat kapcsán én leginkább arra emlékszem, hogy Járay őrnagy folyton egy drága étteremben ebédelt, (rendőri fizetésből) és jóízűen végigette az egész étlapot! (Én pedig folyton megéheztem!) :-D
Norton
Felhasználó
2011.11.30 17:43
111 hozzászólás
Mostanában valami számomra is érthetetlen okból rákaptam a Kisváros című magyar akcijjófilm sorozatra. Ha tudom, megnézem. Annyira amatőr, hogy van benne valami sajátos báj. S mivel a cselekmény általában túlságosan nem köt le, mellette mást is lehet csinálni. Háttértévézésnek kitűnő. :-)
angyalka146
Felhasználó
2011.11.27 09:45
266 hozzászólás
Ízek, imák, szerelmek. (Nekem nagyon tetszett. :-) )
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.01 00:17
437 hozzászólás
Mi is volt mostanában említésre méltó, amelyet megtekintettem...

Parfüm - Nos, nem fellebbentve róla a fátylat (meg sokan bizonyosan ismerik is), csak annyit mondanék, hogy az "Egy asszony illata" kissé átértékelve. :-)

Benjamin Button különös élete - Egy film egy különös gyermekről, aki az első világháború befejezését követő napon születik... Megindító alkotás.

Avalon - Végre megszereztem! Tévében láttam egyszer, nem sokkal a Mátrix után. A felvetés igen hasonló, csak kicsikét komplexebb.

Elemi ösztön (Igen, a Sharon Stone-os.) - Még sosem láttam (egyben), így hát sort kerítettem rá. Szemét egy... thriller annyi bizonyos. :D

Mielőtt az ördög rád talál - Tipikus "hogyan b*****k el egy rablást", csak kissé komolyabban, mi több, drámaian.

Családi űrutazás - Címével ellentétben nem egy kellemes családi SF mozi. Érdekes kérdéseket feszeget (állam-, nemzetbiztonság, moralitás). A főszereplő számomra eléggé ambivalens volt. Bár tetszett a célja, s ahogyan küzdött érte, viszont nem tetszett, ahogyan általában bánt az emberekkel, s nem is mindig lehetett megérteni viselkedésének okait.

A tébolyultak - Azt hinné az ember, hogy zombi fronton nem lehet már újat mutatni. Bizonyára ez így is van, mert ez a film sem róluk szól, de a patent jó erre is. ;)

Vakság - Vajon mi történne, ha a világon egymás után mindenki elvesztené a szeme világát? Világvége hangulatú, ám mégis igazán érdekes film. (Ha jól emlékszem, van ehhez igen hasonló témában könyv is.)

Robin Cook's: Invasion - Ezerszer lehúzott rókabőr majdnem eredetije, s mint ilyen, határozottan kellemes. Viszont fergeteges látványtechnikára nem kell tőle számítani, mivel eleve kétrészes tévéfilmnek készült.

Zsernyákok - Rekembeszabott svéd-dán vígjáték. No azért a rekeszizmaim nem szakadtak bele, de határozottan kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Turbózombi, véruszkár (Eredetileg: C.H.U.D.II.-Bud) - Évek óta kutatok utána, s a napokban végre megleltem! Kibeba***** jó zombiparódia! Szétröhögtem magam rajta.
Cyrus Livingstone
Felhasználó
2011.10.26 12:54
97 hozzászólás
Bizonyára veletek is előfordult, hogy nem tudtátok egy színész nevét, pedig - mellékszereplőként - szinte az összes ismert filmben feltűnt.
Sokáig így voltam Danny Trejo-val, John-Rhys Daviesszel, és Terry-Thomasszal (ő a '60-as években játszott vígjátékokban, többek közt Az egy kis kiruccanásban Louis de Funes oldalán). Aztán ott van még az ázsiai Byron Mann, aki a '90-es évektől rendszeresen szerepelt a kung-fu és egyéb akciófilmekben.
Craz
Felhasználó
2011.10.19 23:58
286 hozzászólás
Most néztem meg a Lesbian vampire killers című filmet. Igazán tanulságos volt. Sokáig megmarad emlékezetemben az a jelenet, amikor leszbikus vámpírcsaj szétrobban, és nem marad belőle némi trutymón kívül más, csak két darab szilikon ciciinplantátum.
Valamint a figyelmes néző leszűrheti a kellő tanulságot, miszerint: "Legközelebb, figyeld meg, buzi farkasemberek jönnek majd."
Tuti, hogy a filmet a tvájnyál három előőtt forgatták. :-D
TharBael
Felhasználó
2011.10.19 13:34
77 hozzászólás
Épp most fejeztem be a Clerks (Shop Stop) Című filmet. Régebben elég sokat olvastam róla, a többi "Néma Bob" filmet is láttam már, ám ez idáig kimaradt. Ajánlom sokaknak, tanulságos. Főleg azok számára, akik filmes szemmel is nézik! ^^
angyalka146
Felhasználó
2011.10.06 22:30
266 hozzászólás
Szégyenfolt (The human stain) - nekem tetszett. :-)
Ida
Admin
2011.10.06 22:02
793 hozzászólás
Mostanában ritkán nézek TV-t, mert elegem lett a reklámokból, videózni pedig szintén nincs sok kedvem. Kivétel a Kisvakond nadrágja, amit az elmúlt pár hétben legalább hússzor megnéztem az unokaöcsémmel. Szerencsére végre lett egy új kedvence: A Kisvakond és a sündisznó, amit eddig még csak 6-7 alkalommal láttam.:-D
Jimmy Cartwright
Admin
2011.09.30 20:33
437 hozzászólás
Ti hallottatok már a Once (Egyszer) című 2006-os ír filmről? Na tessék gyorsan bepótolni! Komolyan! Nagyon egyszerű, de nagyon szép történet egy ír utcazenész srácról és egy cseh zongorista lányról.

És a zene... na az például itt van.
Jimmy Cartwright
Admin
2011.09.29 00:16
437 hozzászólás
Na jó, akkor én is "büntetek"! :-)

Filmkoktél, avagy miket nézett Jimmy mostanában

Hősszerelmes romantikusoknak:
- Szédületes éjszaka /Take Me Home Tonight/
- Barátság extrákkal /Friends with benefits/
- Krumplirózsa /Frankie and Johnny - 1991./

Vicces akcióhősöknek:
- Johnny English Újratoltve

Romantikus akcióhősöknek:
- Bérgyilkosék /Killers/

Szimpla akcióhősöknek:
- Setup

Nosztalgiára vágyóknak:
- Égigérő fű

Kizárólag felnőtt nézőknek:
- :-P d-: # :-x X-:
Maggoth
Felhasználó
2011.09.28 23:54
119 hozzászólás
30 nap éjszakája, sok szeretettel ajánlom minden Alkonyat rajongónak! :-D
Randolph Cain
Felhasználó
2011.09.27 11:47
3 hozzászólás
A mondat első felével egyetértek, a másodikkal kevésbé. A "Sziget"-et ugyanis marhakönnyen elfelejtettem... mondjuk az "Avatar"-ral is így jártam... Úgy tűnik nekem nem jönnek be igazán azok a filmek, amik csak a látványra épülnek.
Maggoth
Felhasználó
2011.09.26 12:06
119 hozzászólás
Igazából két eltérő film a rokon temetika ellenére, de nekem mindkettő rohadtul tetszett :-)
Randolph Cain
Felhasználó
2011.09.26 10:59
3 hozzászólás
Nemrég láttam a "Never let me go" című angol drámát. Ilyen lett volna, ha a "Sziget" által boncolt témát amerika komolyabban vette volna. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki tartalmas filmre vágyik ;-)
Craz
Felhasználó
2011.09.05 02:06
286 hozzászólás
A Horda nem volt rossz. :-)
Gondoljatok bele, így dicsekedhet az egyik statiszta:
Látjátok, ennél az autós-öldöklős jelenetnél én voltam balról a harminckettedik, és a harminckilencedik kéz! :-D :-D :-D :shock: :-D
Jimmy Cartwright
Admin
2011.09.04 14:59
437 hozzászólás
Nos, az Evil Aliens az önmaga paródiája és nem is zombifilm, bár ami igaz, az igaz, a "baromságmérő" triplán is kiadak a nézése közben. :-)
A Horda készítői viszont komolyan gondolták, és a szükséges, feszültségoldó poénokon kívül nincs is benne vicces, vagy poénosnak szánt jelenet.
Vagyis szerintem a kettő össze sem hasonlítható. :-)

Carpenter bácsi tud valamit. :-) A Dolog pedig valóban egy remek film. Ráadásul most újra "felkapták", hiszen úgy hírlik, készül az előzménye.
bel corma
Felhasználó
2011.09.04 10:15
322 hozzászólás
Ami nagyon tetszett anno, az a Végső állomás 2 volt. Jó a sztori, és a hangulat is dermesztő. Az első részt csak később néztem meg, szerintem az egy árnyalattal gyengébb volt. Ja, és még gyerekkoromban láttam John Carpenter-nek a The thing c. filmjét. Mondanom sem kell hogy utána alig mertem elaludni! :-)
Ida
Admin
2011.09.04 09:33
793 hozzászólás
Lehet, hogy jó film, de biztosan a poros nyomába se lép az Evil Aliens-nek.8-)
Jimmy Cartwright
Admin
2011.09.03 23:23
437 hozzászólás
Az előbb néztem meg a 2009-es keltezésű "A Horda" című francia akció / horror / thriller bővített változatát. Simán kenterbe veri a hasonszőrű hálivúdi produkciókat.

A recept:
Vegyél pár zsarut, nyírasd ki az egyiküket egy bűnözői csoporttal, tereld mindkét csoportot egy szűk, labirintusszerű helyre, majd eressz rájuk pár ezer zombit...

Az eredmény:
Kiváló akciójelenetekben bővelkedő, zombihentelős (- Vért, még több vért! - Oké, nesze. Ráadásként kapsz néhány robbanást is. - WOÁOWWW!), némi morális vívódással megspékelt, a műfajában határozottan szórakoztató film.
Cyrus Livingstone
Felhasználó
2011.08.11 16:50
97 hozzászólás
Amit mostanában láttam: MONGOL. Várom a trilógia többi részét, mindenkinek szeretettel ajánlom!:-) Érdekes, hogy a mongolok nem úgy hajtják a lovat, hogy "Gyí! Gyía!", hanem "Csuk!Csuk!":-)

A másik film, amit régóta meg akartam nézni,a Shaft. 1971-es alkotás, ami megteremtette a "blaxploitation" műfajt. A színesbőrű magándetektív, John Shaft a harlemi gengszterek és a maffia kereszttüzében oldja meg a bűnügyet.
Drah
Felhasználó
2011.06.06 09:22
4 hozzászólás
Ha már zombis témák:

La Horde - 2009, bár néhány helyen 2010-re datálják.

Felettébb hangulatos, véres, B-kategóriás zombifilm a franciáktól. Finoman szólva nem kedvelem a franciákat a történelmi háttér miatt, de sajnos el kell ismernem, hogy tudnak jó dolgokat készíteni filmügyileg. Nagyon is jókat. Kár, hogy csak nálunk gyökér a filmkészítők felfogása, pedig minden megvan ahhoz, hogy ütős filmeket készítsünk.
A történet nem bonyolult. Pár rendőr bosszút akar állni társuk haláláért valami emeletes házban tanyát ütő rossz fiúkon, azonban eljő a vilégvége. Élő-halottak formájában. Némi csavar a végén, ami sejthető, nem kevés pojénos rész, eltalált hangulat, lőszerrel és vérrel semmi spórolás. Szóval aki kedveli a hentelős, zombis múvikat, az ne hagyja ki!
Jimmy Cartwright
Admin
2011.06.05 13:28
437 hozzászólás
Na ezt a zombi témát kedvelőknek látni kell!
Interaktív zombifilm!

http://www.youtube.com/watch?v=9p1yBlV7Ges&feature=player_embedded

Az egyes részek végén két-két választható lehetőséggel, amelyek közül csak az egyik nem végzetes. Érdemes a másik lehetőséget is megnézni. :-) Jó szórakozást! :D:D:D
Xenothep
Felhasználó
2011.06.05 01:31
204 hozzászólás
Bíbor folyók - Jean Renoval.
Marha érdekes, a második részt láttam előbb, de azt is vagy két-három éve. Nem tudom, most hogy jutott eszembe. Jean Reno alakításait nagyon szeretem, ráadásul a francia rendezésnek megvan az a tipikus érzése, hogy mindig lemaradok a sztoriról menet közben. Vannak olyan árnyalatok egy-egy adott jelenetben, amik nem tűnnek fontosnak, észre sem veszem, és előfordult, hogy csak a második végignézés alkalmával szúrt szemet.

Maga a sztori átlagos, keressük a gyilkost, aki lehetőleg valami ismert kategóriát képvisel, és bár tudjuk, hogy az elejétől szerepel a filmben, azért a végén mégis meglepődünk, hogy jé! Ő róla nem feltételeztem volna. Itt a végén a csavar ráadásul elég frappáns, megint simán benyaltam, amit sugalltak a rendezéssel.

Üdítő esti program volt, megérte megnézni. Most rákattanok újból a második részre (bár két különálló történet, csak Reno nyomozó ugyanaz az örökké fáradt fejével) mert időm az rengeteg van még reggelig. :-)