A parti - vélemények

Ugrás a műre


maggoth1
Felhasználó
2022.10.05 14:35
90 vélemény
Egyébként viccet félretéve, a törzsdokumentumban javítottam az általad említett malőröket :-)
maggoth1
Felhasználó
2022.10.05 07:34
90 vélemény
Kedves SzaGe, a termek azért színesek, mert a Vörös halál álarcában is azok (ugyanilyen színűek egyébként, és ugyanebben a sorrendben következnek), szóval muszáj volt, mert ez annak a sztorinak egyfajta újraértelmezése. A velencei maszkok nem veszélyesek, mert érkezéskor tesztelték, és kifőzték őket a tojásszállítmánnyal együtt :D -, de ezt az elbeszélő nem tudhatta. Az oxigénmolekulák ionizálásával kapcsolatban igazad van, de végül is az elbeszélő tudtlanságával ez is védhető, elvégre a "gondnok zakkant kamaszfiáról" beszélünk, ő simán hihette, hogy az oxigénmolekulákat ionizálják, noha fogalma sincs, hogy mik azok az oxigénmolekulák, és mi az az ionizálás :D
Ettől függetlenül persze mindenben igazad van, és örülök, hogy sikerült némi nosztalgiát ébreszteni benned a kis társadalomkritikának szánt szösszenetemmel. (A partin egyébként Boris Johnson is jelen volt, mert az állampolgárokra vonatkozó szabályok felett állónak hiszi magát, és amúgy a sztori egy párhuzamos univerzumban zajlik, ahol lehet ionizálni az oxigénmolekulákat, és nem válnak ózonná, mert ott mások a fizika törvényei :D )
SzaGe
Felhasználó
2022.10.05 06:08
221 vélemény
Huh, aránylag sokféle buliban voltam az ezredforduló utáni években, de színes termekkel sehol se találkoztam. Mindenhol sötétség volt, és a fényekkel, techno bulin meg főleg a stroboszkópokkal csinálták a partihangulatot. Ettől függetlenül gazdagok (és szépek) bármit megtehetnek az életben, ez nem vitás. Nekem csak egy észrevételem lenne, mégpedig az első bekezdés zavarossága. Pusztító világjárvány tombol odakint, de velencei maszkokat hozatnak egy világhírű Dj-vel karöltve. Ha ilyen biztonságos a létesítmény , nem tudom, hogy bárki kockáztatna-e efféle dolgok miatt. Technikai oldalról pedig a klimatizálásnál nem az oxigén molekulákat ionizálják, hanem a különböző gombákat, csírákat és egyéb betegséget okozó "apróságokat" pusztítják el, amik megtapadnak a berendezéseken. Ezeket különböző vegyszerekkel csinálják, de el lehet képzelni, hogy automatizált lehet egy ilyen rendszer. Az oxigénmolekulát lehet piszkálni, amiből ózon lesz, de az mérgező, ha belélegzik nagy dózisban. Szóval csak annyi, hogyha az első bekezdést elhagynád, a novellád akkor is működne, legalább is nekem bejött, mert a régi bulizós korszakomra emlékeztetett :D

Üdv Geri
maggoth1
Felhasználó
2022.10.03 18:20
90 vélemény
Igen, időnként csináluk egy-egy Poe remake-et, és más sztorijaimban is felüti a fejét néhány utalás, mintegy tisztelgés gyanánt a Mester előtt. :-)
Jól érzékelted, ez egy Vörös halál álarca utánérzés, az a sztori rendesen be van csípődve nálam. Örülök, hogy tetszett :-)
Jimmy Cartwright
Admin
2022.10.03 17:28
260 vélemény
Ez tök jó! :-) Kicsit olyan, mint Poe: A vörös halál álarca c. remeke. Engem legalábbis arra emlékeztetett.

Egyébként üdv újra köztünk! :-)

Előző oldal