Fórum - X. Lidércfény pályázat: "A Világegyetem Vándorló Vámpírjai"

[Előző] [1] [2] [Következő]
Norton
Felhasználó
2020.03.08 08:32
146 hozzászólás
Ez nem biztos, hogy jó ötlet, szerintem több okból sem. Egyrészt az, hogy ír valaki, még nem garancia arra, hogy jó korrektor is lenne az illetőből, és meglátná a hibákat. A másik pedig az, hogy egy ilyen szitu hasonló lenne ahhoz, mintha pl. a toronyugrók egymás ugrásait pontoznák. Miért nincs ez így a versenyeken? Talán a riválisokat direkt alápontoznák? Ki tudja? Persze velünk ez nem fordulna elő, de inkább várjuk meg a szerkesztőség véleményét az ötletedről. :-)
Kereder Márk
Felhasználó
2020.03.07 20:57
22 hozzászólás
Sziasztok, kitaláltam!
Legyen úgy, hogy kilencen, akik beküldtük, zsűrizzük le egymást!
Mindenki elküldi mindenkinek a művét, aztán pontozunk, illetve mindenki kihoz egy legjobbat.
Magára természetesen senki sem szavazhat.
Szerintem igazságos, mert nem ismerjük egymást.
Én vállalom, hogy egy héten belül végzek!
Na, mit szóltok?
Roberto
Felhasználó
2020.02.27 19:55
2 hozzászólás
Szeretnék még írást beküldeni, de ha 10-12 hónap múlva néz rá valaki, mert a kutyának enni kell adni, vagy ilyesmi, akkor nem biztos hogy érdemes.(tudom, hogy ez csak a pályázatra vonatkozik, vagyis csak sejtem, mert az első írásom így járt, mint ez a pályázat.):-?
Jimmy Cartwright
Admin
2019.12.22 14:20
467 hozzászólás
Tisztel pályázók!

Ezúton jelzem, hogy én már végigolvastam, és a magam részéről kiértékeltem a pályaműveket. Jelen pillanatban nem tudom, hogy a többiek hogy állnak. :(

Amit a magam részéről elmondhatok:

A pályaművek szerintem jól teljesítettek, véleményem szerint összehozható belőlük egy e-book. Nyilván egy-kettőn kell majd azért ezt-azt alakítani (némelyikre egy komolyabb korrektúrázás ráfér), de alapvetően remek ötleteket és jó megvalósításokat olvashattam, miközben el tudtam merülni az adott novella világában, és még jól is szórakoztam. Bízom abban, hogy a többiek is hasonló módon látják majd.

Egyébként az alábbi szempontok alapján értékelünk:
- ötlet,
- világ,
- karakterek,
- fogalmazás,
- dramaturgia,
- szórakozás,
- összbenyomás.
Ezek mindegyikét 0-5-ig pontozzuk.

Az én pontozásom alapján a maximális 35 pontból a legkevesebb 18, a legtöbb 29 pont lett. (Tehát a "legrosszabb" novella is kicsit több, mint 50%-ot teljesített az én értékelésem szerint.)
A zsűri 4 tagú, tehát könnyen kiszámítható, hogy egy novella maximálisan 140, minimálisan 0 :-), jobb esetben 28 pontot kaphat.

Ezen túl én azon vagyok, hogy ne csak pontozzunk, hanem egy szöveges értékelést is adjunk a novellákhoz, amelyben rávilágítunk a hibákra, illetve leírjuk, mik azok, amik jók voltak.

Köszönöm az eddigi türelmeteket, és remélem, a többiek is hamarosan megküldik (legalább) a pontozást, hogy egy végső értékelést adhassunk a fenti részeredmény után.
Jimmy Cartwright
Admin
2019.10.03 15:29
467 hozzászólás
Hétfőn lezárult a "Vámpíros" pályázatunk, amelyre összesen 9 pályaművet kaptunk az alábbi alkotóktól:

Norton: Új kezdet
JohnnySilver: Átkozott maskara
marcsterling: Zsákmány
EmperorNiel: Flashart
Hugo Saulus: V-Empire
Thomas Otto: Tompafog
Kereder Márk: Legyen neked könnyű a vége!
Randolph Cain: Elárult helyőrség
Roberto: A döntés

A novellák összterjedelme 361.105 karakter (121 oldal).
Köszönjük a részvételt!
Hamarosan nekilátunk az olvasásnak és az értékelésnek.
Jimmy Cartwright
Admin
2019.07.31 20:05
467 hozzászólás
FONTOS!
Nagyon kérünk minden pályázót, hogy olvassa el végig, tüzetesen a kiírást a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Köszönjük!


A teljes pályázati kiírás letölthető PDF-ben az alábbi címről:
http://www.lidercfeny.hu/download/X_LF_palyazati_kiiras.pdf

A Lidércfény Online kulturális magazin és a Lidércfény amatőr kulturális folyóirat szerkesztősége novellapályázatot hirdet.

A pályázat témája:

2201-et írunk. Az emberiség már megoldotta a rövid távú űrutazás alapvető problémáit, és a bátor szívű kozmonauták keresztül-kasul bejárták a Naprendszert. Állandó kolóniák épültek a Holdon, és folyamatban van a Mars terraformálása. Több égitesten rég letűnt civilizációk nyomaira bukkantak a kutatók, és megtörtént a földönkívüli élet felfedezése is.

A hatalmas léptékű tudományos fejlődés ellenére a mélyűr és az idegen égitestek még mindig számos életveszélyes helyzetet tartogatnak az űr meghódítói számára. Ebben a sötét és hideg világban komoly előnyt jelent, ha az űrhajós vámpír. Természetesen a közönséges emberek is nap mint nap felszállnak a XXIII. századi technika csúcsát képviselő űrhajókra – már amennyire hétköznapi lénynek lehet tartani egy bátor űrjárót.

A pályázatra olyan műveket várunk, amelyek az itt ismertetett jövőbeli világban játszódnak. Vámpír űrhajósok, megvadult robotok, őrült tudósok, vérszomjas idegenek vagy pusztító marsi baktériumok – minden jöhet. A történet lehet komor, de természetesen vevők vagyunk a humoros írásokra is, hiszen reméljük, hogy az emberiség a jövőben is megőrzi a humorérzékét.

Pályázhatnak:

Magyarországon és határainkon túl élő, magyar nyelven alkotó amatőr írók, kizárólag saját maguk által írt, még sem elektronikusan, sem nyomtatásban meg nem jelent, magyar nyelvű novellákkal.
Egy személy több novellával is nevezhet.

Beküldési határidő: 2019. szeptember 30., éjfél.

Nevezési díj nincs, a pályázaton való részvétel ingyenes!

A pályázat célja:

A pályázat célja a tehetségkutatás és -gondozás, hogy teret adjunk a tehetséges, feltörekvő, amatőr íróknak.

Díjazás:
Amennyiben megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű érkezik, azok legjobbjaiból
a Lidércfény szerkesztősége ingyenes elektronikus könyvet (e-bookot) készít.


A beküldés feltételei:

• Csak és kizárólag olyan novellákat fogadunk el, amikben legalább 1 db vámpír szerepel.

• Fontos, hogy kerek, önmagukban megálló, lezárt történeteket várunk.

• A pályaműveket csak a www.lidercfeny.hu oldalra feltöltve fogadjuk el, az alábbi feltételek szerint:
– a pályamű címének elején a következő szerepeljen: „X.LFP.Vámpírok-” (teljes formátum: X.LFP.Vámpírok-Novella címe),

– a pályamű első sorában csak és kizárólag az alábbi szöveg szerepeljen: „Nevezés a X. Lidércfény pályázatra”,

– egy novella terjedelme maximum 55.000 karakter lehet (szóközökkel), leszámítva a címet és a fent kért első sort.

Egyéb fontos tudnivalók:

• A Lidércfény szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy a fenti feltételeknek nem megfelelő, azoknak eleget nem tevő pályaműveket a pályázatból értesítés nélkül, azonnali hatállyal kizárja.

• A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy ha a pályázatra nem érkezik megfelelő
számú és minőségű novella, akkor a pályázatot nem díjazzák.


• A műveket a Lidércfény szerkesztősége, mint zsűri bírálja el.

• Az eredményhirdetés határideje a pályázati anyagok mennyiségétől függően legkésőbb
november első fele.

• A nyerteseket e-mail címeiken értesítjük, ezért fontos, hogy a regisztráció során, vagy a
regisztrációs adatok módosításával, vagy nem publikus e-mail cím esetén a pályázat szövegén belül (vagyis a novella elején, vagy végén), működő, valós e-mail címet adjatok meg.

• A Lidércfény szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy az e-bookba bekerült novellákat, az e-book megjelenése után leghamarabb 3 hónappal térítésmentesen megjelentesse a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), és a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton díjazásban részesült.

• A pályázatra beküldött, és az e-bookba bekerült novellák a megjelenés után fél évig máshol nem közölhetőek sem elektronikusan, sem nyomtatásban.

• A Lidércfény szerkesztősége a lenti nyilatkozatok alapján fenntartja a jogot a beküldött, de a pályázaton nem díjazott írások térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), valamint a nem díjazott, de jobban sikerült novellák térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton vett részt.

Nyilatkozat a kiíró részéről:

A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy a pályázat során esetlegesen kért személyes adatokat harmadik félnek nem adja át, azokat a vonatkozó törvények értelmében titkosan kezeli. Ez alól kivétel, ha hatósági személy jogosan kéri ezen adatokat.

A Lidércfény szerkesztősége kijelenti továbbá, hogy a megadott adatokra kizárólag az eredményről való értesítés miatt van szükség.

A Lidércfény szerkesztősége elismeri, hogy minden beérkezett pályamű a nyilatkozat értelmében a szerző saját tulajdona, így arra a szerzői jogi törvények megfelelő passzusai érvényesek. A szerző a helyezést el nem ért alkotását a továbbiakban bárhol és bármikor publikálhatja, a Lidércfény szerkesztősége semmilyen módon nem kívánja azt kisajátítani.

Nyilatkozat az alkotó részéről:

Az alkotó kijelenti, hogy a pályázatra megküldött kézirat kizárólagos szerzője, az saját
szellemi terméke, és egyéni, eredeti jellegű.

Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben novellája mindenben megfelel ezen pályázati kiírásnak, és a Lidércfény szerkesztőségéből álló zsűri díjazásban részesíti, az térítésmentesen megjelenhet a Lidércfény szerkesztősége által készített elektronikus könyvben (e-bookban), majd leghamarabb 3 hónappal később térítésmentesen a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), valamint szintén térítésmentesen leközlésre kerülhet a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF).

Elfogadja, hogy a pályázaton díjazásban részesült novellája általa csak a fent meghatározott időtartam után közölhető máshol (vagyis az e-bookban történt megjelenés után fél évvel), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton díjazásban részesült.

Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben alkotását a Lidércfény szerkesztősége, mint zsűri, nem részesíti díjazásban (vagyis nem válogatja bele az e-bookba), azt térítésmentesen megjelentetheti mind a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), mind a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton vett részt.

Az alkotó a pályázatra küldött novellájával kijelenti, hogy a fenti kiírást teljes egészében elolvasta és megértette, elfogadta, az abban foglaltakkal mindenben egyetért.
[Előző] [1] [2] [Következő]