Fórum - Gyilkosok Kora olvasói vélemény

[Előző] [1] [Következő]
anonim88
Felhasználó
2019.08.15 13:31
35 hozzászólás
Persze, az meg se fordult a fejembe, hogy Ida ne lenne az :d

Viszont a joggal az a tapasztalatom, ha büntetni kell, akkor nem ismer határokat (vagy szabályokat), és akár egy kommentért kaphatsz éveket. Ámbár, ha segíteni kéne, vagy mezei polgári peres eljárás van, akkor inkább csak a vállukat vonogatják.
Jimmy Cartwright
Admin
2019.08.13 23:40
466 hozzászólás
Bizonyára van ilyen is a bétaolvasók között. (Mondjuk, magunk között szólva az ilyen elég szánalmas.)

Érdemes egyébként először kevésbé szenzitív írásokat bétáztatni – mondjuk, ha nem kiadásra megy, "csak" a netre valahová –, így megkeresni azokat, akik megbízhatóak, illetve alkalomadtán viszontbétázni.

Ám, ha netalán odáig fajul a helyzet, hogy mégis ellopják, vagy plagizálják, és a tudomásodra jut, arra is vannak eszközök.
Én első nekifutásra készítenék egy szerződést, amiben letisztázom, mit várok el a bétázótól, és arra is kitérnék, ha esetleg az alkotásom részét, egészét, vagy annak lényegét, sarkalatos pontjait később máshol látnám viszont, akkor milyen jogi lépéseket tennék. Ennek aláírt változatát akár fotón, akár beszkennelve vissza tudják küldeni.

Érdemes szerintem akár képernyőmentéseket is készíteni a bétázós kérésekről, illetve, ha nem e-mail-ben, hanem FB üzenetben küldi el valaki a novellát, akkor arról is képenyőmentést készíteni, annak ellenére, hogy az FB-n is visszakövethető, ki kérte és ki küldött mit és kinek. Így később bizonyítható, hogy kitől származik. (Feltéve, ha ezt bármely hivatalos szerv elfogadja bizonyítékként. Erre sajnos nem tudom a hazai törvényi szabályozást, és, bár nekem logikusnak tűnik, hogy ezzel bizonyítható, kinek van igaza, sajnos már tapasztaltam, hogy a jog nem mindig követi az ésszerűséget és logikát.)

Hmmm... Kezdem érteni, hogy eddig én is miért csak személyes ismerőseimtől kértem tanácsot, véleményt az írásaimra... :D

Ida viszont teljesen megbízható (személyesen ismerem), az én írásaimat is ő gondozza, amikor ideje és energiája engedi.
Ida
Admin
2019.08.13 20:49
906 hozzászólás
Igen. Szinte minden nap rá szoktam nézni.:-D
anonim88
Felhasználó
2019.08.13 13:40
35 hozzászólás
Hm... ez a bétaolvasós cucc nem is rossz ötlet, bár akkor kell egy kamu facebook profil, mert annyira nem érzem jónak a dolgot, hogy a nevemet adjam hozzá :D Amúgy hallottam olyat, hogy az ilyen betaolvasókkal óvatosan, nehogy ellopják, vagy leplagizálják az ember művét. Ez mennyire valós félelem? (Amúgy az itt megadott emailedre mehet?)
Ida
Admin
2019.08.09 23:19
906 hozzászólás
Akár nekem is elküldheted az egészet. Lehet, hogy csak egy év múlva érek a végére, de szívesen belenézek...:-)
Jimmy Cartwright
Admin
2019.08.09 16:48
466 hozzászólás
Ha fent vagy Facebookon, ott van több olyan csoport, amelyekben bétaolvasást vállalnak. Igaz, érdemes jelezni, hogy mekkora terjedelmű az anyag, és mivel kapcsolatban vársz véleményeket.
Az egyik ilyen csoport pl. a Világ BÉTÁI egyesüljetek!
anonim88
Felhasználó
2019.08.04 19:05
35 hozzászólás
Már kvázi kész van (bár akárhányszor átnézem, nem vagyok vele elégedett, és szerintem nem is leszek soha :D). Mondanám is, hogy átküldöm neked az egészet szívesen, de 12 nagy fejezet, és itt az oldalon most ért véget az 5., szóval ember legyen a talpán, aki azt végigolvassa :D Ezt pedig nem várom el senkitől.
Ida
Admin
2019.07.02 22:42
906 hozzászólás
2015 óta olvasom az egyes részeket. Újra elő kellene vennem az elejét, illetve jó lenne elolvasni a végét is ahhoz, hogy megalapozott véleményt tudjak róla mondani.

Ha jól értem, még nincs teljesen megírva az egész történet. Ha elkészül, mindenképpen át kellene nézni újra, mert biztosan találsz majd benne javítanivalót. Mindig van pár dolog, amit érdemes kihúzni, vagy beleírni, hogy követhetőbb és élvezetesebb legyen a történet.:-)
anonim88
Felhasználó
2019.06.01 18:37
35 hozzászólás
Egy fejet híján vége az V. arcnak is, s mivel kvázi elsőműves hobbifirkász (írónak nem nevezném magam, attól messze állok) vagyok, arra gondoltam, megkérdezem a véleményetek. Szóval, ha esetleg jár erre bárki, aki (van olyan elvetemült, hogy) olvassa az írásaimat; egy kéréssel fordulok hozzátok: Egy-két pozitívumot kiemelnétek, mi az amit jól csinálok/tetszik, aztán elmondanátok a negatívumokat, amikre oda kell figyelnem vagy amiken javítanom kell a jövőben? Jöhet minden, mi rossz, mi nem tetszik, mi a hiba, stb... (Noha a Gyilkosok korán ez aligha fog segíteni, mer 95%-ban már kész a kis gépemen)
[Előző] [1] [Következő]