Fórum - Az én világom

[Előző] [1] [Következő]
Jimmy Cartwright
Admin
2011.06.14 22:28
438 hozzászólás
Persze, vedd át nyugodtan. ;)
Igazából lusta voltam egy rövidebb (hosszabb) összefoglalót írni. :-)
Meg aztán az sem teljesen világos még előttem, hogy az eddigieken kívül mi az amit felfedhetek az emberiség és a galaxis jövőjéről...
Xenothep
Felhasználó
2011.06.13 00:02
210 hozzászólás
Ez halálosan jó duma, engedelmeddel én is átveszem! :-P

Ha többet akartok tudni Síkról, a Kék-fehér Alkonyról, és Yggdrasil világáról, akkor olvassatok tőlem, és Miától minél több írást, köztük van a komplett világ leírásunk is valahol, csak össze kell ollózni! :-D
Jimmy Cartwright
Admin
2011.06.12 16:35
438 hozzászólás
Gondolkodtam rajta egy darabig - lényegében a téma nyitása óta, vagyis 4 hónapig -, hogy beírjam-e ide Anonymus R. Chynewával közös világunk, a lassacskán multiverzummá terebélyesedő Galaktikus Közkönyvtár rövid ismertetését. Végül úgy döntöttem, hogy nem írok ide semmit, csak jelzem, hogy van. :-) Aki pedig bővebben kíváncsi, az kattanjon rá a Linktár-ban a Blogok között a Galaktikus Közkönyvtár-ra. ;)
Cyrus Livingstone
Felhasználó
2011.02.20 18:30
97 hozzászólás
Lesznek helyettük mások.;-)
Egyébként onnan jött ennek a topicnak az ötlete, hogy Craz és Maggoth kolléga is említette anno, hogy nekik is van saját univerzumuk.
Szívesen látnék róluk is bővebb infót.:-)
Kapitány
Fejlesztõ
2011.02.20 11:28
531 hozzászólás
Kár, hogy nincsenek orkok ;-)
Cyrus Livingstone
Felhasználó
2011.02.18 14:45
97 hozzászólás
Akkor kezdeném is a sort.:-)

A kitalált világom neve: Erodon.
Főbb jellemzői: két holdja van, és maga Erodon is két részre oszlik: Felszíni Világra és Lenti Világra. Természetesen a Felszíni Világot emberek lakják, a Lentit pedig... úgyis kitaláljátok.;-):roll:8-):-)
Az Erodon felszínét hatalmas óceán borítja, ezen 7 kontinens található:
- a két jégkontinens (Északi-és Déli-j.k.);
- keleti félteke: a Nagy-Kontinens, tőle délnyugatra a jóval kisebb Khuth, délre pedig Kamanga fekszik (a Nagy-Kontinens és a Déli-Jégkontinens között);
- nyugati félteke: Tchoio és Ogroth (ez utóbbi az egyetlen földrész, amelyet nem emberek, hanem különféle félszerzetek uralnak).

Népek:
- Fehérek (Nagy-Kontinens nyugati, ill. északi területe): barbárok, amazonok (ők nomádok), lovagok, kalózok, kereskedő népek, stb.
- Feketék (Nagy-Kontinens déli része, valamint Kamanga): részben nomád, részben városokban élő népek, utóbbiak fejlett építészettel és csillagászattal rendelkeznek.
Amazonok itt is élnek, de a fehérekkel ellentétben ők nem mind nomádok, jelentős részük városokban él, királynővel az élén.
- Sárgák: keleten élnek, nomád kánságokba, ill. császárságokba szerveződve.
- Vörös bőrűek: Tchoio lakosai, részben vándorló nomádok, részben letelepedettek, királyságokban élnek.

Nem emberi, másvilági lények: vámpírok, farkasemberek, párducemberek, démonok, koboldok, trogloditák (barlanglakók), madáremberek, tűzköpő óriás baglyok, tollas kígyók, tritónok, szirének, kimérák, stb.
(Elfekkel, orkokkal, goblinokkal sajnos nem szolgálhatok!8-))

Az időszámítás egy világrengető krízishez kötődik: a Nagy Csillaghulláshoz (N. Cs. előtti, ill. N. Cs. utáni éveket jegyeznek a későbbi krónikák).

A történeteim a Nagy Csillaghullás utáni évszázadokban játszódnak. Ha skatulyázni akarjuk, krimi elemekkel ötvözött
low fantasy, ahol elsősorban a főhős egyéni sorsa, jellemfejlődése kap hangsúlyt. Az Erodon világa, miképpen a homályos háttér Valejjo festményein, fokozatosan bontakozik ki az olvasó előtt.

Elkészült művek (önálló történetek):
Vámpírok kápolnája; kisregény-novella, 1999 és 2001 között írtam, még papíralapon van.:roll:8-). Idén szándékozom gépre vinni, átdolgozva.

A lovag és a boszorkány; kisregény-novella, az első részt már olvashattátok itt, a Lidércen. Végre teljes egészében elkészült, a jövő héten közreadom 2-3 részes folytatásban.:-)

Sorozatok, visszatérő szereplőkkel:
- Akryloni Dunsan: (egyelőre off-line változatban)
A győztes magánya
A szerencse forgandó
A kárhozat katlanja

- Xavier, a nyomozó varázsló:
Máshol... ugyanott...

- Noriyuki Tagawa, szamuráj Navappurból:

Az egyetlen lehetőség (itt a Lidércen olvasható)

Aratási idény (Crazzal közösen írt sztori, a zombi-antológia egyik története:roll:-)

A folytatások természetesen készülnek, reményeim szerint egy-két hónapon belül Tagawa és Xavier (egymástól függetlenül) ismét színre lép!

Addig is jó olvasást, és köszönöm a lehetőséget!:-)
Kapitány
Fejlesztõ
2011.02.18 13:10
531 hozzászólás
Itt mindenki bemutathatja a saját, kitalált világát, a hozzá kapcsolódó irodalmi művekkel.
[Előző] [1] [Következő]