1. Horror Hava - Ördögűzés

Horror / Novellák (396 katt) Zspider
  2023.02.28.

A pap egyre hevesebben és hangosabban ismételte az imádság szavait. Felpillantva látta, hogy a gyermek szemei zölden világítanak, és hallotta, amint torz szavakat üvöltözik. A fiú szája lassan habzani kezdett. A pap szinte érezte az ördögöt, ami kinyúlt érte. A szoba elsötétedett, ahogy az egyetlen villanykörte kiégett. A falak rohadtak és szakadtak voltak. A papot segítő ifjú minden erejével próbálta lefogni a fiút, de egyre nehezebben ment neki. Mikor annak a mozgása egyre görcsösebb lett, az asszisztens rettegve üvöltött a papra, aki összerezzent, majd az ágyra térdelt, megragadta a gyermek fejét, homlokát az övéhez szorította és még hangosabban imádkozott. A tisztelendő érezte benne a Sátán tüzét. A társa hiába próbálta leszedni a kölyökről, ő nem hagyta magát.

– Ekkor halt meg a gyermek? – kérdezte a fehér köpenyes orvos, aki mellett az asszisztens szomorúan sétált.
– Igen – felelte a fiú. – Valamilyen rohama volt, de nem tudtam rajta segíteni. Az atya nem engedett oda. Mániákusan meg volt győződve, hogy az ördög lakozott a betegben.
– Vele mi lesz? – kérdezte nem sokkal később egy ajtó előtt állva.

A pszichológus kinyitotta a gumiszoba ajtaján a kis ablakot, és a folyamatosan latin szövegeket ismétlő egykori papot nézte.

– Félek… őt örökre elvesztettük.


Eredetileg publikálva: 2013. X. 16.

Előző oldal Zspider
Vélemények a műről (eddig 3 db)