A szoba

Horror / Novellák (536 katt) Tad Rayder
  2020.10.26.

A szoba, amiben ültek az emberek, izzadságtól és félelemtől volt terhes. Csak hangokat hallottak, de nem tudták, hogy honnan. S hogy honnan kerültek oda, azt sem tudta senki. De a bizarr hangok éltették bennük a reményt, hogyha ide kerültek, akkor ki is jutnak. A levegő vészjóslóan nehéz volt a szobában, és az emberek rettegve várták a következő pillanatot, hogy mi fog velük történni, amiben egyikük sem volt biztos, hogy megérik. A hangok erősödtek. Az egyik megszólalt a sötétben.

- Ti is halljátok? Valami közeleg a padlón. Karmok halk kopogása hallatszott egyre gyorsabban, és mintha többen lennének. Az iszonyat, hogy nem tudnak menekülni, úrrá lett rajtuk, és rá kellett jönniük, hogy ez a szoba lesz a végzetük. Ezek az emberek nem voltak mások, mint akik kapcsolatba kerültek az orosz maffiával, és ők húzták a rövidebbet. A sötétben velőtrázó sikoly és ordítás törte meg a csendet, amikor az a valami elérte az egyikőjüket, és beleharapott a combjába, ezzel szabad utat engedve a padlóra a vérnek, ami a combartériájából ömlött ki a többi vérre szomjazó kis fenevad éhségét csillapítva. A széken ülő ember felordított. Uram Jézusom! Mit vétettem? De ekkorra már vígan lefetyeltek a véréből a fenevadak és utolsó halálhörgései közepette azt érezte, hogy nincs tovább, és a következő harapás végzett vele. Mindeközben a többit sem kímélték, és mintha a Halál harci mezején érezték volna magukat, csak ettek az emberi testekből korlátokat nem ismerve. Amikor kiért a rendőrség, egyből tudták, mivel van dolguk. Maffia leszámolás. Mikor beléptek a szobába, már csak azt tudták összeszedni, amit a patkányok hagytak belőlük.

A következő napi újság címoldalán ez állt: MAFFIA LESZÁMOLÁS OROSZ MÓDRA. A másikban ez: ARATOTT A HALÁL AZOK KÖZÖTT, AKIK KAPCSOLATBAN ÁLLTAK A MAFFIÁVAL.

A patkányok eltűntek, de egyet ott hagytak a szobában. A szörnyű pusztítás nyomait és elrettentő példát arra, hogy mint eszközállatok, még mindig segítenek az embernek.

Írta: Németh Balázs
Sümeg 2020.X.19.-20. Hétfő – Kedd

Előző oldal Tad Rayder
Vélemények a műről (eddig 2 db)