Rossz álom

Horror / Novellák (404 katt) n13
  2020.05.25.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2020/6 számában.

Verejtékben úszva ébredek, a csendben szívem hangosan ver. Borzasztó álmom volt, alig térek magamhoz, a valóság nehezen áll helyre körülöttem. Nehezen múlik az érzés, nagyon megviselt. Azt álmodtam, hogy egy hosszú folyosón állok, ahonnan mindkét irányba szobák nyílnak, több száz szoba, mind tökéletesen egyforma bezárt ajtókkal. Találomra benyitok az egyikbe, és ott vár rám a halál, sötét köpenyes alak koponya fejjel, aki még utoljára elenged, de megígéri, hogyha újra benyitok hozzá, akkor megöl. Próbálom elkerülni, de megmagyarázhatatlan kényszer hajt, hogy újra benyissak egy másik ajtón, és döbbenet, ott szintén a halál mosolyog foghíjas szájával… Iszonyú álom, el sem mondható borzalom… Szétnézek a szobában, minden a helyén, az óra az asztalon fél három után pár percet mutat. A haldoklók általában ilyenkor szoktak eltávozni ebből a világból, a szervezet energiaminimumon van, könnyű meghalni.

Minden rendben, minden a legnagyobb rendben! – nyugtatom magam. A szoba ismerős körvonalai derengenek a félhomályban. Valami mégse stimmel. Mi az? Megvan! Erika, a feleségem nincs mellettem, a takarója még meleg. Hova tűnt? Lemehetett vajon a konyhába, vagy a toalettre?

– Era, szívem, lent vagy? Hahó!

Nem jön válasz.

Kigabalyodok a takaróból, lábam a hideg kőpadlóhoz ér, vakon tapogatózom a papucsom után.
A hálószobánk fent van az emeleten. Kicsit várok, hallgatózok, majd elindulok lefelé – a félhomályban lépteim alatt nyikorog a falépcső. Hirtelen női sikoly hasít az éjszaka csendjébe.

– Erika!

Hanyatt homlok szaladok lefelé, a papucs miatt a lépcső alján megbotlok, bumm, arccal előre lezúgok. Nehezen feltápászkodok, majd vakon tapogatózva, keresni kezdem a villanykapcsolót. Megvan. Sárgás fény önti el a konyhát, hunyorgok. Azaz egy kis baj van, mert ez nem a konyha. Földbe gyökerezik a lában: újra a hosszú folyosón állok, ahol mindkét oldalon egyforma bezárt ajtók sorakoznak, talán több száz. Érzem, hogy újra elkezdek izzadni. Tudom, hogy innen jött a sikoltás, és meg kell keresnem Erikát…

Előző oldal n13
Vélemények a műről (eddig 6 db)