Nihilmester: Hátralévő idő: 278 nap (2006)

A jövő útjai / Nihilmester (1539 katt) Rohadék
  2010.09.13.

Újkori földesurak kilopják az emberexemét, pénzsóvár-központúvá teszik a világot; az értelem (mint nagy tömeget közel sem meghaladó embercsoport) pedig tehetetlen kapálódzik, amivel maximum a helyzetén ront.

Újból eljutottam odáig, hogy megutáljam a keresztényeket, és észérvekkel beláttassam: nincs isten. Undorodom a hagyományaiktól és ünnepeiktől; nem mutat irányt, nem segít senkin, csak egy egységes bizalomalevegőbenézve-ájulatot erőltetnek minden elérhetőre, mintha kizárólag az volna fontos és értelmes, amit ők cselekednek. Például ezért sem kelt félelmet bennem, hogy nem lesz túlvilági életem, mert evilági életemben csak azt hittem el, amit tapasztaltam a bőrömön. A puszta duma kevés. Egyre érdemesebb véget vetni az életemnek, akkor biztosan megtudom, van-e túlvilág – hm… vagy nem tudok meg semmit… Egy biztos, az életben ezt tudom meg legeslegutoljára.

A hangulatom kissé felfelé kanyarodik, de ez még nem elég. A minimum nálam az, hogy elérhessek Oda, ahonnan nem zuhanhatok vissza Ide. Jelenleg végre, életemben először, igazán csak egy ember élete fontos: a sajátom.

Előző oldal Rohadék