A varrt ember - vélemények

Ugrás a műre


Xenothep
Felhasználó
2022.10.09 18:56
263 vélemény
Zspider

igen, írd meg mai fejjel. Nem azért, mert rossz, hanem mert érdekes kihívás lehet. Menet közben úgyis érezni fogod, hogy érdemes-e végig írni. Első regényemet 17 évesen írtam, még spirálfüzetekbe. Közel húsz éve próbálom fellelni minden darabját, ami meglett, azokat változtatás nélkül begépeltem. Borzalmas. Kegyetlen. Embert lehet vele ölni. A stílus, a szövegezés, a megfogalmazás, a következetlenségek, a nyelvezet, a túltolt hatásvadászat, az infantilizmus, a klisék, a közhelyek, veh... Ha valóban rászánom magam az átírására, úgy a 90%-át ki kell húznom az egésznek, és rendesen megírni. Mégis szeretném, mert ez az alapja az egyik világ kreációmnak, minden innen indul, és érkezik majdan vissza. Én is érdekes kihívásként tekintek rá, mert ha bármi más indíttatásból állnék neki, akkor inkább kidobnám a francba.
maggoth1
Felhasználó
2022.10.09 05:59
95 vélemény
Persze, az is egy jó megoldás :-)
Zspider
Felhasználó
2022.10.08 23:47
45 vélemény
Sziasztok!

Ez tök érdekes, mikor átadtam a lektoromnak az elsődleges számomra a helyesírás javítása volt. Annyira arra fókuszáltam, hogy fel se merült,hogy átírjam ezeket hibákat.
Most,hogy rá lett mutatva én is látom őket, de nem tudom, hogy szeretném-e javítani. Nem azért, mert nem értek egyet, de valahol ez mutatja mennyit változtam micsoda különbség lehet 10+ után. Lehet, hogy inkább újra írnám az egészet és ezt megtartanám példának. Megnézni hogyan írom meg a történetet, mai fejjel. Szerintetek érdemes lehet ebbe időt fektetni?
maggoth1
Felhasználó
2022.10.05 19:47
95 vélemény
Tetszett a csattanó, de Márkal értek egyet, a kidolgozottság hagy maga után kivetnivalókat, és tessék átírni! Ettől függetlenül jól szórakoztam rajta :-)
Kereder Márk
Felhasználó
2022.10.04 12:55
205 vélemény
Szia Z Spider,
a novella a két szempont szerint:
- kivitelezés szerintem nem jó, néhol egészen rossz. Nagyon darabos, nehezen olvasható, nem csúszik, sok helyen nem is lehet (nekem) érteni, kivel mi történik. Kétszer kell elolvasni már közben is egyes mondatokat. Lehet, hogy én nem a felfogóképesség bajnoka vagyok, de gondold át: ilyen olvasóid is vannak, mint én. A végén láttam, h több, mint 10 éves. Lehet, hogy ezért kiforratlan. (Egyébként meg is lepődtem az olvasás közben, hogy "ez nem lehet a ZSpider! Ő ennél sokkal-sokkal jobban ír!"
Másik szempont:
- ötlet, történet, hangulat: csillagos ötös (szerintem). Nagyon-nagyon jó a vége. Nekem ütött. Valaki lehet, hogy látta előre, de én nem. Egészen szuper.
...
Ezért kérem - ha igaz, amit most kombinálok magamban, hogy régen megírtad és akkor kezdő voltál és nem nyúltál azóta hozzá - szóval kérlek írdd át! Akár hosszabban, a kulcsszavak/félmondatok szintjén, hogy érteni lehessen (jobban).
PLS! Neked szerintem 5 perc!
...
Ha pedig mindenki érti és mindenkinek csúszott, akkor bocsika, a hiba ezúttal az én készülékemben volt. Üdv!

Előző oldal