XI.LFP. Űrhalál - Ted Bukovszky egy Napja - vélemények

Ugrás a műre


Xenothep
Felhasználó
2021.04.24 17:59
231 vélemény
Nem kusza ez, csak egy útkeresés. Meg némi filozofálgatás a "Honnan - hová" témakörben, egy kis "Mi vagyok én?" életérzéssel vegyítve.

Ez egy tökéletes írás, minden kérdés, és válasz elhangzik benne pár sorban, és nem olyan unalmasan, mint egy vaskos lexikonban, ahol fejezeteken át boncolgatják a lét kérdéseit különféle lehetetlen aspektusokból, hogy a végén már komikus, ahogy gumiszerűen nyújtják a teret, időt, entitást, hogy minden elképzelés beleférjen. A végén még odatosznak egy "a tudomány mai állása szerint" mondatot, és akkor minden meg van magyarázva. A tudás lényege, hogy nem kell magyarázni. Intuitív, felfogom, megértem, tudom.

Ez a novella is ilyen.

Komolyan nem vágjátok, hogy kicsoda Ted? :-)
R. Harbinger
Felhasználó
2021.04.24 06:51
41 vélemény
Mindenesetre érdeklődve olvastam, csak a végén nem tudtam követni. De mint írtam, szépen kivitelezett mű, úgyhogy ne szegje kedved. :-)
Petya
Felhasználó
2021.04.20 13:29
67 vélemény
Ne érts félre bennünket! :-)
Egyetértettünk abban, hogy kusza a vége, de abban is, hogy megérte elolvasni! ;)

A hozzászólásom remélem nem félreérthető, próbáltam a novellád nyelvezetén megfogalmazni.

Érződött egészen a végéig, mennyire élvezted, aztán az is, hogy elengedted. Egyáltalán nem tartom kidobott pénznek ettől függetlenül. :-)

Különben pedig a kettőnk novellája egészen biztos indul az "ígéretesen indul, aztán összekuszul" különdíjért. Nálam is ugyanez volt a helyzet. :D
Kereder Márk
Felhasználó
2021.04.20 12:24
176 vélemény
Köszönöm a véleményeket, de túl jók, és ezt őszintén gondolom. Ezt az írást azóta rengetegszer átpörgettem fejben és nagyon-nagyon sok hibát látok, pontosabban tök máshogy kellett volna...
Bár az írását élveztem - nagyon -, gyakorlatilag semmi nem úgy sikerült, ahogy akartam...
Illetve pont az a gond, hogy nem igazán akartam sehogy, vagyis hagytam elengedni magam. Pont ezért élveztem. Pont ezért átgondolatlan. Sajnálom, ha valaki elolvasta és hosszúnak, rossznak ítélte, jogosan, viszont a pénztártól való távozás után az elpazarolt időért nem áll módomban reklamációt elfogadni! :-)
Petya
Felhasználó
2021.04.16 19:22
67 vélemény
Szia Ted... akarom mondani Márk!

Engem ez a novellád a tudatosságra emlékeztet. Olykor-olykor, amikor egy ösztönös, beidegződött folyamat indul el bennem, sikerül "felülekerekedni" a programon. Például ha haragra gerjedek, vagy frusztrálltá válok néha sikerül kilépnem belőle, néha meg végighömpölyög rajtam az egész folyamat. Erre a tudatosságra emlékeztetett Ted ébredése, amit nagyon jó volt olvasni. Sajnos egyetértek R. Harbinger-rel, a végére "összekuszult" a remekül induló sztori, de ennek ellenére is élveztem olvasni!
Ja, és még valami...
Fogadd gratulációmat: Ebben a dimenzióban egészen kivételes eredményeket értél el az "itt és most" területén, rendkívül büszkék vagyunk a munkádra! Sajnos ez nem mondható el Mike Overton-ról...

Szívélyes üdvözlettel,

A Rendszer-programozó... akarom mondani, Petya
R. Harbinger
Felhasználó
2021.04.16 12:12
41 vélemény
Hatalmas ambíciókkal indult a mű, sajnos valahol megroppant alattuk, úgy érzem. A vége számomra kusza volt, de tetszett az ötlet, nagyon szépen kivitelezted, és remekül írsz.

Előző oldal