A Három drágakő - vélemények

Ugrás a műre


Kereder Márk
Felhasználó
2020.08.05 15:45
205 vélemény
Szia Gábor (?),
igen, szerintem is sejthető volt a vége. Sajnos (sajnos?) ez a fordulat annyira
elcsépelt lett, hogy szerintem az 5 legjobban előretudott klisében benne van.
Nagyon sok formában láttuk már. Ismert. És ami ismert, azzal lehet játszani.
Pl: az ember szinte boztos, hogy erre meg ki a csattanó. Na, ezzel a dologgal, - hogy tudni véljük a csattanót - sokat lehet szerintem kezdeni. Nem feltétlenül "elhagyni" ezt a csattanót, hanem mégegyet csavarni rajta. Pl: ha a csávó válaszol, amikor kilép a csaj az ajtón, hogy:
- Pont ezért fogadtam fel "őket". Majd a nyíló ajtóból két tagbaszakadt legény megfogja a csaj grabancát: mehetünk a börtönbe. Tudom, hogy ez gyenge, de valamit akkor is ki kellett volna találni. Az előttem szólónak is igaza van: ma már kell valami más, mint egy (akár jól megírt) klisé.

Másik: a "lélekvesztő" szerintem egy ócska csónak, legalább is az általam olvasottakban mindig az volt. Nem jó a szóhasználat. Talán Útvesztőt akartál írni?

Elnézést, hogy nem tetszett annyira!
Üdv!
SzaGe
Felhasználó
2020.08.02 11:46
243 vélemény
Szia Gábor! (már ha lehet hinni az E-mail címednek :shock: )

Nem rossz történet, bár sejthető volt a vége. Szívesen olvasnám -egyfajta- kibővített verzióban, ahol részletesebb/hatásosabban elmesélnéd az összecsapásokat. Néha egy történet bőséges kiszínezésével el lehet tekerni az olvasó fejét, hogy ne a lényegre/csattanóra koncentráljon. A fantasy erre akkora szabad tered ad, hogy csak az író fantáziája szab határt! Ki kell használni és facsarni, aztán az olvasót megbolondítani vele :-)

Üdv, Geri!

Előző oldal