Cim-cim-cimborák - vélemények

Ugrás a műre


Kereder Márk
Felhasználó
2020.07.18 10:43
205 vélemény
Szia Carun,

szerintem nem lett rövid. Szerintem pont jó a hossz a történethez.
Tárgyi írásod a formát tekintve poénos, vicces, jópofa, mégis nagyon mélyen elgondolkodtató
(és szomorú a vége).

Szerintem ez valóban művészet.
Szuper lett!

(Nem keverendő össze a fordítottjával, amikor valami komoly akar lenni és egy vicc lesz a végeredmény!)

Üdv!
Carun
Felhasználó
2020.07.17 19:15
164 vélemény
Szia Márk!

Köszönöm az értékelésed – igen, az elragadtatásban írt részeket is :-)
Amúgy érdekes, hogy nem is hittem, hogy ez a történet tényleg képes szomorúságot kiváltani másokból. Elrontottam, túl rövid lett, nem szerettettem meg eléggé a karaktereket az olvasóval. Kevés volt az idő, gondoltam, de nem akartam fölösleges köröket futni és extra bekezdéseket írni hozzá. Nem szeretem a túlírást, a rizsát, a gyönyörűen megfogalmazott nagy semmit. Úgy voltam vele, hogy mindegy is, ott van a Lidérckirály, aki teljesen le van sokkolódva, majd nevetnek egy jót rajta.
Aztán a többség mégis szomorúnak találta. Nem tudom, hogy ez művészi e, de nekem nagyon jól esett :-)
Kereder Márk
Felhasználó
2020.07.16 12:15
205 vélemény
Szia Carun,

totálisan igaz, hogy annak az elvesztése karcolja az életünkbe a legeslegnagyobb fájdalmat, akit szerettünk. Szomorúvá nem azok az emberek tesznek, akiket nem szeretünk, hanem azok, akiket nagyon szeretünk. Mert néha elmennek. Ez nem önzőség: ugyanis nem az fáj, hogy ő már nem lehet velünk, - az az érdek-érzése lenne -, hanem az, hogy Neki, aki elmegy, esetleg nem "jó", nem él, esetleg megszűnik, ennek a(z akkor is fennálló!) lehetősége bánt ilyenkor. Én ezért vagyok szomorú. Fenntartom, hogy NEM tudom, nem tudhatom, mi van odaát. Lehet, hogy semmi. Vagy lehet, hogy egy még rosszabb. Vagy lehet, hogy megismétlődik ugyanez, végtelenítve. De totál ugyanez, a születés első felsírásától kezdve az utolsó halálhörgésig forog újra és újra a szalag. És még számtalan lehetőség lehetséges. Végtelen. Hát honnan tudjam?!
...
Az egyik "Apu"-ban a Puzsér azon akadt ki, hogy milyen "parasztság", ha azt mondják, hogy a szeretted haláltusája és irtózatos szenvedése egy magasabb konstellációban értheted csak, és akkor minden kitisztul, megérted a miérteket. Aha... Megértem a Puzsér felháborodását. Továbbá szerintem nem biztos a szenvedés megértése sem. Ki biztosít arról, hogy megértjük egyszer? És miért jó ez a tapasztalás? Aki még nem látott közelről (értsd: nagyon közeli) ember szenvedését. Vajon akkor is azt mondaná? "Tanulj a szenvedésből és tapasztalj!" (?) Honnan vett bizonyosság ez? Bizonyosság? Miért lenne? Tudja valaki? Nem tudja, max hiszi. Aki azt vallja: "tudja", az más kategória szerintem. Azzal én nem tudok vitatkozni, eszmét cserélni. Ha az óriási szenvedés-megértés és az abszolút materializmus hidege között kellene választani, akkor inkább legyen az utóbbi, ne az égbekiáltó szemétség. Akkor inkább legyen az ateisták ész-érve, hogy egyszerűen elfárad az anyag és kész.

Mindenféle köröket lehet futni, de a konklúzió egy marad mindig: nyitottnak kell lenni a versenyeztetett irányzatokra, mindegyikre, mint "az igazság egyik lehetőségére" és a lehető legnagyobb vizes kendőt kell rátenni a szenvedő, lázas homlokokra, ha már más - se angyal, se semmi más - ebben a világban ezt nem teszi meg. Egyedül lettünk hagyva kéremszépen. Legalább is egy időre egész biztosan. (Nem tudom, én nem látok itt szárnyas jótevőket.) Aki itt jót tesz, jót tehet a másikkal az Ember. De neki kötelező. És már csak bajtársiasságból is "vizes kendőknek" kell lennünk, ha "ő tehet a szenvedéséről", ha nem!

Bocsánat, megint elragadtattam magam. :( De már nem törlöm ki. Majd megin' rámszólnak... ;)

A vicces írásod nagyon szomorú.
Ezt a kettősséget elérni: művészet.
Fogadd óriási gratulációm!

Derűs napot!
Carun
Felhasználó
2020.07.14 09:50
164 vélemény
Biztos a karantén teszi :lol: Mondjuk a héten már nyitunk, így az írások száma (talán az ötleteké nem) is leredukálódik :lol:
n13
Felhasználó
2020.07.13 11:53
255 vélemény
Qrva jó! :-) Te hogy tudsz ilyen sztorikat kitalálni? :-))))

Előző oldal