Csináld magad mozgalom - vélemények

Ugrás a műre


Kereder Márk
Felhasználó
2020.02.01 14:39
188 vélemény
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen korrekt a hozzáállásotok,
egy intelligens bandába kerültem asszem... ;)
Norton
Felhasználó
2020.02.01 13:55
633 vélemény
Kedves Márk! Felesleges sűrűn elnézést kérned azért, ha nem tetszik valami. Xenothepnek igaza van, ha építő a kritika, és nem személyeskedő, akkor teljesen renben van a dolog. Az ember megpróbálja jobban csinálni, persze nem mindig sikerül... ami szintén nem egy tragédia. :-)
Xenothep
Felhasználó
2020.02.01 10:35
241 vélemény
Márk

Nincs itt semmiféle ellenszenv. Alapvetően mindenki konstruktív kritikákat fogalmaz meg, ahogy most te is. Hogy ki miért itt osztja meg az írásait, az oldalakat töltene meg, részemről pont a kritikák, észrevételek, szubjektív és objektív vélemények miatt teszem. Sok dologra rávilágítottak már eme közösség tagjai az írásaimmal kapcsolatban, és azáltal is sokat fejlődtem, hogy mások műveit olvasom, a hozzájuk tartozó kritikákkal együtt. Ne maradj csöndben, azért van a hozzászólás szekció.

Azt gondolom, hogy maximalista vagy (sokan vagyunk így ezzel) magas elvárásokkal. Részemről Norton írásait nem címenként olvasom, nekem az egész egy egész, minden mű egy új részlettel gazdagítja ezt, és a látásmódja, megfogalmazása olyasmi, amiért kicsit irigylem. Könnyed, és finoman ironikus, a valóságról alkotott véleményét úgy fogalmazza meg, ahogy én például nem tudom. Próbáltam, de vagy túlírom, vagy valami megkeseredett, panaszáradat lesz belőle, ami után rájövök, hogy vannak emberek, akik erre alkalmasabbak.

Például Norton.

Ugyanezen okból nem írok verseket se nagyon, mert azok is inkább gondolatrohanások, mintha valaki felpofozott volna álmomból, én pedig félhülyén mondani kezdem, amit épp látok / érzek. Mégis volt, akinek tetszettek ezek is.

Viszont kíváncsi lettem a Te írásaidra is, úgyhogy ha végre minden cuccomat áthordtam az új albérletbe, és lesz egy kis nyugi, akkor megint olvasni kezdek kedvenc mocsaramban a Lidércfény derengésében, mert szeretem az itteni alkotói közösség írásait. Meg úgy általában az írásokat, amik felszabadítják a fantáziát, ha rosszul vannak megírva, ha naivak, ha infantilis a stílusuk, akkor is.

(Bárminemű vélt, vagy valós hasonlóság a véleményemben szereplő emberekkel a véletlen műve.)
Kereder Márk
Felhasználó
2020.02.01 09:45
188 vélemény
Szia Norton,

ne haragudj, ez nekem nem tetszett annyira. Nem gondolom, hogy a "szépirodalom" ehhez a komment-szintű íráshoz megfelelő kategória. A szépirodalom az más. Örkény is írt egyperceseket, de azt ugye Te is érzed, hogy az mérföldekre van ettől.
Az íráson nekem erősen átütöttek az üres politikai lózungok értelmetlen általánosításai.
Sokkal-sokkal jobbakat olvastam már Tőled.
Egyébként a problémát, amit megpróbáltál bemutatni, elég közelről ismerem, ugyanis építőiparban dolgozom, mind a kivitelezés, mind a tervezés-előkészítés így-úgy, de a munkakörömbe esik. Azt hiszem jól rálátok ezekre a dolgokra. Az "igazságomat" - ami természetesen szubjektív, mint minden vélemény - most nem részletezem. Miért mentek ki, ki jön haza, stb... stb...
A lényeg, hogy szerintem az írás - mert most arról kell beszélni - igen zavaróan pongyola, teljes kifejezések ismétlődnek, de ez nem az a "szükséges", nyomatékosító ismétlés, hanem az a "véletlenül benne maradt"-féle ismétlés.
Egyébként nem feltétlenül a témaválasztás most a baj. Nagyon-nagyon elkapkodottnak érzem az egészet.
...
Nem győzöm most Neked hangsúlyozni: az enyém csak egy vélemény! Nem biztos, hogy sokan ezt érzik, mint én! Sőt!

Azt kérlek értékeld, hogy ŐSZINTÉN megírtam, felvállalva a véleményemért esetlegesen járó konfliktusokat, esetleges ellenszenvet, stb...

De mi a szent sz.rt csináljak, ha egyszer így éreztem az írásod?!
Persze,... : kézenfekvő: maradjak kussban. ;) Igen, ez jogos!!! Kutyát se érdekli a véleményem...

Viszont azt minden Írónak, Írópalántának észben kell tartania, hogy írása abban a pillanatban válik egy hatalmas céltáblává, amikor kirakja ide (vagy akárhova).

Kérlek ne haragudj!
Üdv és szép napot!
:-)
Norton
Felhasználó
2020.02.01 09:21
633 vélemény
Én jobbszeretem nálam szakavatottabb emberekre bízni a dolgokat. A pénzt se sajnálom tőlük, mert szerintem, aki rendesen dolgozik, az megérdemli. A baj akkor van, amikor valaki már egy csavar meghúzásáért is elkérne vagy ötezer forintot. :-)
Ida
Admin
2020.01.31 22:52
1265 vélemény
Én is szinte mindent magam bütykölök meg. Ma például Kapitánnyal közösen megszereltük a redőnyét.:-D

Előző oldal