X. LFP. Vámpírok - Zsákmány - vélemények

Ugrás a műre


Kereder Márk
Felhasználó
2020.03.19 14:22
205 vélemény
Szia Marcsterling,

nagyon tetszett!
Nekem nagyon tetszik ez a keresztény-inkvizitor jövőbeli világ-leírás, ez a stílus: ötvözi a futurisztikusat az avítt dogmatikussal. Jó kis hangulatú világok lesznek ebből a furcsa házasságból. Ilyenek a kortárs Harrison Fawcett kiváló műveiben folyton megjelennek. Szuper!

Nagyon-nagyon jó a csavar, hogy a gonoszság forrása nem egy lélektelen masina, mely tény legitimálná a genyóságot, hisz a gépnek nincs lelke…. de itt EMBERRŐL van szó! Az Ember gonoszabb is tud lenni, mint egy lélektelen, mindennemű empátiát nélkülöző gép! (Sajna így van. Valaki élvezi a kinoztatást.)

Attól függetlenül, hogy fantáziadúsabbnak gondolom az írásod a sajátomnál (!!!), elmondhatom, mi nem tetszett benne? (Azzal együtt, hogy összességében nagyon élveztem!)

> Marie viselkedése következetlennek tűnik: egyszer egy 720 éves uralkodó, egyszer pedig egy babáját követelő lányka.

> Miért és hogyan éledt újra az Inkvizitor? Kiderül: az egy másik. (De mégis írod előtte, hogy egyedül van a hajón… talán.) –Szóval biztonsági másolat az Emberből?! Ez nekem összeférhetetlen.Az Emberből nincs másolat. Még az ikrek sem azok.

> Amikor világot kezdesz, az első szónak pontosnak kell lennie, máskülönben totál félreviszi az olvasást és a mozit. Az elején a "tank" helyett koporsó, vagy valami ilyesmi szó kellett volna, hogy tudjuk, miről van szó. Második szinonimának már bármi lehet, de az elsőnél képbe kell helyeznünk magunkat.
Úgy olvasd el a végén egyszer, ha kész vagy, mintha ELŐSZÖR olvasnád. Ez egy k.va nehéz feladat, néha szavanként kell vizsgálni. De megéri. Itt előjönnek a hibák. Ilyenkor én néha oldalakat írok át.

Amúgy: király, nagyon jó volt!!! Ügyes és grat!!! :-)

Jimmy Cartwright
Admin
2020.03.15 15:33
281 vélemény
Érdekes alaphelyzet, amit az író még meg is csavar. Nekem is a vámpírok voltak a szimpatikusak; sikerült úgy megfogni a szituációt, hogy át tudtam érezni a helyzetüket. Még azon sem problémáztam, hogy itt-ott meglehetősen naturalista az ábrázolásmód, sőt, néhol talán még keveselltem is - a vámpíros-űrhorroros történetek szerintem igénylik ezt a fajta megjelenítést.
Ráadásul az összetartás, bajtársiasság, önfeláldozás kérdései is felvetődtek; ez nálam külön jó pont volt.
Kapitány
Fejlesztõ
2020.03.14 21:03
255 vélemény
A vámpírok voltak a szimpatikus szereplők számomra, az android egy kissé beteg (vagy inkább bugos) figura. Tetszett!

Előző oldal