Boszorkányátok II. - vélemények

Ugrás a műre


BalabanAlbina
Felhasználó
2016.02.08 11:29
198 vélemény

Szervusz Norton!

Én is végig olvastam a boszorkányátkot, de nem találkoztam
Ida által emlegetett sok "tízóraival, csak néggyel.
A vége valóban gusztustalan volt, de Norton mesevilága
már csak ilyen. Hiába berzenkedünk, nem fog a kedvünkért
tündérekről és hétpróbás daliákról regélni, mert attól
szamárköhögést kap, az meg igencsak snassz lenne.
Ne is törődj a vernyikolásommal, az irigység beszél
belőlem, amiért én nem lennék képes hasonlót írni.
Üdv.

Albina
Norton
Felhasználó
2011.12.17 07:37
637 vélemény
Köszönöm a kedvességed.:-)
Ida
Admin
2011.12.17 01:43
1279 vélemény
Kicseréltem a szöveget.
Ida
Admin
2011.03.13 10:01
1279 vélemény
Örülök, hogy tudsz hasznosítani pár dolgot a hozzászólásomból.:-)

Az orkokkal nem az a probléma, hogy tuskók, hiszen ez náluk alap jellemvonás, hanem az, hogy a beszédük és az általuk használt kifejezések nincsenek összhangban a bunkó karakterükkel. Pl. az orkok nem sportolnak, max. ütik egymást a szabadidejükben, és akkor sem tartják be a "sport" etikai kódexét. Ezért nagyon furcsa, amikor egyikük szájából elhangzik a "sportszerű" kifejezés.:roll:
Norton
Felhasználó
2011.03.13 09:16
637 vélemény
Kedves Ida!

Nem haragszom, ha nem tetszett a történet. Főképp azért nem, mert még így is végigolvastad, ami egyfajta kötelességtudatról tesz tanúbizonyságot. Az ismétlésekre ismét felhívtad a figyelmemet, majd próbálok odafigyelni rá a későbbiek folyamán. Az orkok valóban tuskók, a vége pedig tényleg gyomorforgató. Nem romantikus műnek szántam ezt a történetet. Mindenesetre köszönöm az észrevételeidet, tanultam belőle néhány dolgot.
:-D
Ida
Admin
2011.03.12 21:50
1279 vélemény
Norton, nem akarlak megbántani, de nagyon örülök, hogy részletekben végre a végére értem a történetnek, és nem szívesen olvasnám el újra. Undorító és szadista, a végén egy bölcsességgel, ami teljesen idegen a főszereplő jellemétől.

Itt is jellemző a sok ismétlés, mind a szavak, mind a történet szintjén. A "tízórai" kifejezés a sokadik alkalommal már kicsit idegesített. A történetben pedig a sémák ismétlődnek. Megpróbálnak valamit, nem sikerül, ütik egymást, a boszi röhög, kibékülnek, és kezdik elölről. Ez a részlet többször megismétlődik kisebb variációkkal, mivel már olvastam egyszer (kétszer, háromszor), tudom, mi lesz a vége, és untat.

Zavaró volt számomra az orkok beszéde is. Műveletlen tuskók, de ettől függetlenül használnak olyan szavakat, mint például koncentrálj, érzéketlen, bolygó, intelligens, egyensúlyozni, sportszerű...stb.

Minden felszólító mondat végére "!"-t kell tenni.

Ne haragudj, hogy csak negatívumokat emeltem ki, de ez a novella alaposan megviselt. A vége pedig kifejezetten gyomorforgató.:-(

Előző oldal