Havazás trilógia 3/3 - vélemények

Ugrás a műre


Zspider
Felhasználó
2010.12.26 01:08
45 vélemény
Köszönöm a dicsérő szavakat és igen, szokásom a nyelvtan megalázása, de ez esettben ez egy részletesen átolvasott novella és még Kapitány is átfutotta, mert az ő javításából dolgoztam (utólag ismét köszönet érte).
Itt viszont, ami hiba az talán azért az, mert én úgy akartam írni, hogy a főhős fejében legyünk és az ember önmagában nem mond tökéletes monológokat (vagy csak én nem :D), de majd felveszem Idával a kapcsolatot és tanulok tőle, hogy jobbak legyenek a következők. :-)
Xenothep
Felhasználó
2010.12.25 19:19
266 vélemény
Ida részemről is tréfa volt.
Mellesleg az írásaim teli vannak hibákkal. Most olvastam át egy régebbi regényemet, sikítottam tőle. Vessző az van benne bőven ha kell, ha nem, valamint "és" úgy mondatonként három minimum. Szóval most nekiestem a régebbi dolgaimnak, hogy átszerkesszem őket; hátha egyszer érdekel valami kiadót bruha-haha-haha... :-D

Zspider tényleg jókat ír.

-x-
Ida
Admin
2010.12.25 18:21
1327 vélemény
Félreérthetően fogalmaztam...

A hozzászólásod egyáltalán nem "észosztás", sőt teljes mértékben egyetértek veled. Zspidernek nagyon jó történetei vannak, de nyelvtanilag bőven van mit rajtuk javítani. Az ajánlatom alapvetően neki szólt, csak lemaradt a megszólítás.:roll:

Ha valami problémám van az írásaiddal, akkor azt úgyis leírom hozzászólásként minden gonoszság és rosszindulat nélkül. Nálad viszont nem szoktam annyi dolgot találni, ami miatt érdemes lenne "feltrancsírozni" az egész írást.:-)
Xenothep
Felhasználó
2010.12.25 13:02
266 vélemény
Kedves Ida!

Sajnálom, ha hozzászólásom Zspider művéhez észosztásnak tűnt, építő jellegű kritikának szántam. Egyébiránt jogodban áll bármely írásomat feltrancsírozni, mivel beküldtem, és semmiféle írásban rögzített szabályzat/törvény nem vonatkozik ezekre.

Neked is Boldog Karácsonyt ;-)

-x-
Ida
Admin
2010.12.25 12:05
1327 vélemény
Én még nem olvastam a művet, csak ezt a hozzászólást. Ha gondolod, szívesen szétszedem az egyik novelládat nyelvtani és stilisztikai szempontból, csak egyszer legyek túl a vizsgáimon.:-)
Xenothep
Felhasználó
2010.12.24 15:04
266 vélemény
Végre egyben a sztori és végig olvashattam. A történet jó, kicsit idézi a jó öreg Joe Alex és Agatha C. történeteket, viszont a szöveg technikailag teli van hibákkal. Megfogalmazás, nyelvtan, ragok; ezt sem olvastad át egyszer sem, amikor kész lett :P
Némelyik mondat értelme egész egyszerűen elveszik a helytelen megfogalmazásban, a hatásvadász mondatrészek pedig ritmusukat veszítve töredeznek szét a rossz sorrend útvesztőjében.

Nemcsak a tartalom a fontos igazán, az is nagyon sokat számít, hogyan tálalod. Ha erre ügyelsz, gondot fordítasz a technikádra is, akkor lehet igazán jó stílusod, ami magával ragad, letehetetlenné teszi a művedet, és úgy nagy általánosságban a végén majd azt mondják rá: ez pazar volt.

Kellemes Karácsonyi ünnepeket!

-x-

Előző oldal