Sötét az erdőben 2. (Fejezetek a Szürke Királyság történetéből) - vélemények

Ugrás a műre


Ebenezer
Felhasználó
2013.02.10 17:32
192 vélemény
Szerintem a történet jól és érdekesen kapcsolódik az első részhez, bár az említett ismétlések valóban zavaróak.

Sajnos magam is gyakran esek abba a hibába, hogy azt feltételezem, ami számomra nyilvánvaló, az az olvasónak is. Pedig nem. Ez csak azzal kapcsolatba jutott eszembe, hogy ebben a nagy sötétségben mégis hogyan látott az "alak"? Persze amikor kiderül, hogy tünde, akkor érthető lesz, de addig kicsit a sötétben tapogatózom, hogy ugyan hogyan látja a feketébbnél is feketébbet :-)
Gaven
Felhasználó
2013.02.09 19:43
6 vélemény
Jogos.:-) Gondolom valahogy így jobb lett volna:
"Az erdőben csend honolt, és szinte teljes koromfekete sötétség, eközben fent csillagtalan az égbolt és a hold sem látszik, bár egy felhő sincs az égen." tehát hogy néhány kötőszót rakni bele.
Az ismétlésekre meg az az egyetlen "mentségem" hogy akkoriban mikor ezt írtam egyáltalán nem terveztem meg egy novellát sem csak hagytam hogy elkapjon az ihlet és vigyen amerre akar.
:-)
Ida
Admin
2013.02.09 14:32
1333 vélemény
Nem a történetre gondoltam, hanem a szövegre.

Többször leírod, hogy sötét van, hogy halkan lépked az erdőben, hogy lassan lépked az erdőben, saját tempóját követve megy az erdőben...stb. Ezek az ismétlések zavaróak számomra.

Ami a felsorolást illeti:

"Az erdőben csend honolt, és szinte teljes koromfekete sötétség, tipikus éjszaka, csillagtalan az égbolt, a hold sem látszik, bár egy felhő sincs az égen."

Például itt szinte csak felsorolod a helyszín egyes jellemzőit, de nem alkotsz belőlük élvezetes, összefüggő leírást.:-)
Gaven
Felhasználó
2013.02.09 14:21
6 vélemény
A sok ismétlés azért van mert spontán keletkezett. És olyan ember számára írtam aki csak később olvasta az "első" részt. Így tehát ez nem igazi második rész csak ugyan arról a karakterről szól és később keletkezett.:-)
Ida
Admin
2013.02.09 13:17
1333 vélemény
Nagyon sok a szövegben az ismétlés és a felsorolás. Ezen érdemes lenne javítani.:-)

Előző oldal