Ősemberből halhatatlan - vélemények

Ugrás a műre


Ida
Admin
2011.12.29 13:45
1312 vélemény
Isten hozott a Lidércfényen!:-D

Mivel a bemutatkozásodban említetted, hogy be szoktad küldeni az írásaidat különböző pályázatokra, ezért összegyűjtöttem neked pár dolgot, aminek hasznát veheted a későbbiekben.

Sajnos az eredeti szövegben sok volt a helyesírási hiba, amit egyetlen zsűri sem néz jó szemmel. Ezen érdemes javítani.:-)

1. A szövegszerkesztő jelöli a felesleges szóközöket. Ezek ne maradjanak a szövegben!

2. Minden vesszű után kell szóköz.

3. Vannak bizonyos szavak, amik elé mindig kell vessző. Pl. hogy, aki, ami, mivel, ezért, mikor...stb.

4. Érdemes lenne rövidebb mondatokat használni, és egyetlen mondatba csak szorosan összetartozó elemeket illeszteni. Pl:

"Messze elkerülték a sámánjukat aki a hegy tetején lévő kis kőbarlangba húzta meg magát,ő nagyon gonosz ősember volt,aki mindenkinek csak ártani akart,ezért is száműzték őt a csoportból,mivel a sámán mindent látott,ezért tudomása volt a kis Lexa születéséről is,hiába nem élt velük és azon volt hogy ártson neki."

Messze elkerülték a sámánjukat, aki a hegy tetején lévő kis kőbarlangba húzta meg magát. Ő nagyon gonosz ősember volt, aki mindenkinek csak ártani akart, ezért is száműzték őt a csoportból. Mivel a sámán mindent látott, ezért tudomása volt a kis Lexa születéséről is. Hiába nem élt velük, és azon volt, hogy ártson neki.

5. Ne válts személyt és nézőpontot egy mondaton belül!

"a kislány azaz én egészséges volt és a Lexa nevet kaptam"

6. Figyelj a szóismétlésekre!

Remélem, nem sértettelek meg, de szerintem ennek a kritikának nagyobb hasznát fogod venni, mint bármilyen dicséretnek.:-)

Előző oldal