Fórum - XII. Lidércfény pályázat

[Előző] [1] [Következő]
Lidércfény HQ
Felhasználó
2021.12.27 16:34
13 hozzászólás
A zsűri értékelése az „Alternatív magyar folklór dark fantasy / horror pályázat” című XII. Lidércfény pályázatról.

2021 februárjában hirdettük meg legújabb pályázatunkat, és szeptember elejéig vártuk a pályaműveket. A pályázatra ez alkalommal összesen 30 mű érkezett, melyek mindegyike – a zsűri véleménye szerint – színvonalas alkotás. Egyharmaduk kisebb-nagyobb szerkesztés után megállná a helyét egy antológiában, de a maradék többségén sem kellene sokkal többet csiszolni, hogy komolyabb szinten is publikálható legyen. Csodálatos folklórvilág tárult fel előttünk – és némely esetben már honlapunk olvasói előtt is –, az illusztrációk szinte szárnyakat adtak az alkotóknak, remek ötleteket és jó megvalósításokat olvashattunk, miközben el tudtunk merülni az adott novellában.

Az értékelés eredményeképpen az alábbi pályaművek értek el dobogós helyezést:
1. Kentaur: Anyád kedvéért
2. Nibela: Keserű kalács
3. Zanbar: Veres sás


A közönségszavazás nyertese:
Koncz Mars János: A részletek gyűjtője

A zsűri különdíjasai:
zpolya: Fend élesre, Lázár!
Jávorszki András: Görbe este


A pályázatra érkezett novellák száma és színvonala lehetővé teszi, hogy a díjazásban részesült alkotásokon túl zsűri által kiválasztott további novellákkal kibővítve azok megjelenhessenek a kiírásban említett e-book-ban. Ennek megjelenéséről a honlapunkon és Facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

Az első három helyezett, a közönségdíjas, valamint a különdíjas pályaművek alkotói könyvjutalomban is részesülnek. Velük e-mail címeiken vesszük fel ez ügyben a kapcsolatot.

Köszönjük, hogy ennyien, és ilyen színvonalas alkotásokkal örvendeztettetek meg bennünket!
Jimmy Cartwright
Admin
2021.12.26 11:40
497 hozzászólás
Tisztelt pályázóink!

A mai napon beérkezett a XII. Lidércfény pályázat Alternatív magyar folklór dark fantasy / horror pályázatunk minden zsűritagjának értékelése, így a pályázatot, és a közönségszavazást is lezártuk.

Hamarosan közzétesszük a végeredményt.


Köszönjük, hogy ennyien, és ilyen színvonalas alkotásokkal örvendeztettetek meg bennünket! Csodálatos világok tárultak fel előttünk, és némely esetben már honlapunk olvasói előtt is. Van még egy kis dolgunk, amíg a kiírásban ígért e-book megjelenhet, de igyekszünk mihamarabb azt is elkészíteni.
[Előző] [1] [Következő]