Fórum - Pályázatok

[Előző] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [Következő]
Jimmy Cartwright
Admin
2024.04.15 17:29
499 hozzászólás
Kedves Thrall!

Megérkeztek az e-mailek.
Igyekszem a héten, hét végén rendbe szedni a pályázatos dolgokat.
Thrall
Felhasználó
2024.04.15 07:26
1 hozzászólás
Köszönök mindent.
Csak egy kérdésem lenne, a delejork gmail címről küldött válaszemailjeim rendben megérkeztek, vagy esetleg elvesztek az éterben?
Jimmy Cartwright
Admin
2024.02.18 14:07
499 hozzászólás
MEGSZÜLETETT!
UJJONGJON MINDEN BÉKA ÉS PÁLYÁZÓ!


A mai napon lezártuk a Marsi Mocsarak Mélyén Megbúvó Misztikus Mesterek című XIII. Lidércfény pályázatot, melyen az alábbi eredmény született:

Komoly kategória:
1. hely: martonkispal - Második Eljövetel
2. hely: Deepankrin - Békák és óriások
3. hely: zbencev - TabulaRasa

Humoros kategória:
1. hely: PROF(Robi) - Látogatók a vörös bolygón
2. hely: Panna86 - Casa-Nova küldetése
3. hely: Erdős Sándor - Vrakk a bölcs

GRATULÁLUNK A NYERTESEKNEK!

Hamarosan minden pályázóval felvesszük e-mail-ben a kapcsolatot.
Ida
Admin
2024.02.01 11:40
923 hozzászólás
Jimmy már mindent elolvasott, nekem még van néhány novella hátra, de igyekszem velük megküzdeni a héten. Remélem, sikerül.:-D

Aztán összeül a zsűri...:-D
Francisco Vargas
Felhasználó
2024.02.01 09:57
2 hozzászólás
Üdv!
A Marsi Mocsarak Mélyén Megbúvó Misztikus Mesterek című pályázatról lehet tudni közelebbi infót?
Jimmy Cartwright
Admin
2023.12.29 14:04
499 hozzászólás
Na! A lényeg meg persze kimaradt...
December közepére-végére ígértük az eredményhirdetést. A fentiekből gondolom kiderül, de azért jelzem, hogy ez sajnos nem megy. Reményeim szerint valamikor január második felében tudjuk majd ezt megtenni.
Utána pedig kezdődik a munka a kötetbe beválogatott írókkal.
Ida
Admin
2023.12.28 22:24
923 hozzászólás
Jimmy!

Vegyél egy mély levegőt, és ne engedj a sötét oldal csábításának! Minden egyes novellára érdemes rászánni az időt.:-)

Az ember a saját műveiben sokkal nehezebben veszi észre a hibákat, és sokan még nem olyan szerencsések, hogy mellettük álljon valaki, aki figyelmet, időt és energiát szán rájuk, illetve a műveik átnézésére.

A pályázati alkotások minősége mindig nagyon eltérő volt az évek során, de ez így van rendjén. Sok alkotó előtt még hosszú út áll, és mi azért vagyunk, hogy elkísérjük őket.:-D
Jimmy Cartwright
Admin
2023.12.28 17:40
499 hozzászólás
Pályázati helyzetjelentés, és pár észrevétel

Az imént olvastam el az utolsó, tíz oldal alatti, a Marsi Mocsarak Mélyén Megbúvó Misztikus Mesterek című pályázatunkra beküldött novellát. Ez egyrészt azt jelenti, hogy még kilenc, tíz oldal feletti pályaművet kell elolvasnom, másrészt azt, hogy darabszámra a pályaművek bő kétharmadán vagyok túl.

Az eddig tapasztaltak alapján azt kell mondjam, az eddig elolvasott novellák 90%-ára igencsak ráfért volna még két-három átolvasás, hibajavítás, bétáztatás. Rengeteg helyesírási hibát hagytatok benne, ami azért probléma, mert rendre megtöri mind a szövegértést, mind a szöveg folytonosságát.

Különösen a vesszőhibák azok, amik zavaróak. Oda tesztek vesszőt, ahová nem kell, és oda nem tesztek, ahová meg kell. Persze, értem én, hogy néha trükkös (pl. mikor kell az „és” elé, és mikor nem), de sokszor olyan helyen is van vessző, hogy én nem is értem, egyáltalán hogy kerül az oda.

Sok a probléma az egybe-, vagy különírással kapcsolatban is. Nem csak a kötőszavak esetében, hanem az összetett szavak esetében is. Többeteknek javasoltam a novellához fűzött lábjegyzetekben, vagy a végére írt véleményezésben, hogy ha akár csak egy picit is bizonytalanok vagytok abban, mit hogyan kell írni, akkor sokat tud segíteni a helyesiras.mta.hu oldal.

Rendkívül elszomorító, amikor egy alig több mint hét oldalas pályamű tizenegy oldalra duzzad a több mint száznegyven lábjegyzetben kiemelt hiba miatt, ahol ráadásul a típushibáknak csak az első előfordulását tettem szóvá, míg a többit „csak” sárga kiemeléssel jeleztem a szövegben.

A fentieket azért bátorkodom kiemelni, mert az elbírálás szempontjai között szerepelt a pályázati kiírásban, hogy a helyesírást is figyelembe vesszük. Ehhez képest elég elszomorító, hogy ilyen szempontból milyen minőségű pályaműveket küldtetek be. Egy régebbi eszmefuttatásomban írtam, hogy mit gondolok azokról az írókról, akik annyi fáradtságot sem vesznek, hogy legalább az alapvető formázási, helyesírási hibáikat kijavítsák. Ennek hiányában azt kell róluk feltételeznem, hogy saját magukkal szemben sem támasztanak igényt erre. Ez majdnem olyan, mintha bemennél egy jobbfajtának kinéző étterembe, és büdös húst, penészes kenyeret, meg szétfolyó salátát kapnál, mert étel-étel, nem mindegy?

Kicsit most szomorú vagyok emiatt, de olvasom tovább a műveket, hátha akad még olyan, amiért megéri rászánni az időt.
Jimmy Cartwright
Admin
2023.12.21 16:24
499 hozzászólás
Én is haladok a kiértékeléssel, de valószínűleg januárra csúszik át az eredményhirdetés, amit december közepére-végére ígértünk a kiírásban. Kicsit túlvállaltam így év végére a lidércfényes tennivalókat (az egyéb teendőim mellett). A napokban lesz egy hivatalos közlemény ezzel kapcsolatban mind itt az oldalon, mind a Facebook csoportunkban.
K. G. Zita
Felhasználó
2023.12.20 12:57
2 hozzászólás
Köszönöm a gyors választ. Jobbulást kívánok! Illetve kellemes ünnepeket :-))
Ida
Admin
2023.12.20 12:36
923 hozzászólás
Én már egész jól haladok a novellákkal, de év végére minden összejött. Kapitánnyal hetek óta küzdünk az influenzával és az utóhatásaival. Jimmy a dokumentumfilmre fordítja az energiáinak a nagy részét, és még az ünnepek is a nyakunkon vannak.

Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy nálunk a zsűrizés több hónapot szokott igénybe venni... de dolgozunk az ügyön, ahogy az időnk és az energiánk engedi...:-)
K. G. Zita
Felhasználó
2023.12.20 10:42
2 hozzászólás
Üdv! Mit lehet tudni a XIII. Lidércfény pályázatról? Mikorra várható az eredményhirdetés? Zajlik a zsűrizés? :-)
Ginko
Felhasználó
2022.03.11 16:41
1 hozzászólás
Sziasztok,
Új tag vagyok itt a Lidércfényen (ill. évekkel ezelőtt más nicknéven publikálgattam ide), ezúton is köszönöm, hogy elfogadtátok az első versem. :-)

Hoztam egy meseíró pályázatot, hátha valakinek érdekes lehet: https://fszek.hu/Entities/88/Events/felhivas-a-XVII-janikovszky-eva-meseiro-palyazatra

Üdv,
Ginko
Carun
Felhasználó
2020.06.14 17:06
34 hozzászólás
Szívesen :-)
Mortelhun
Felhasználó
2020.06.14 10:54
31 hozzászólás
Carun!

Köszi a verspályázatos tippet!
Azt hiszem elindulok rajta.
Carun
Felhasználó
2020.06.12 21:49
34 hozzászólás
Ha elég jók lesznek, akkor jönnek azok is :-)
Norton
Felhasználó
2020.06.12 21:28
146 hozzászólás
A többi tízet is beküldhetnéd, ha majd megírod őket.:-)
Carun
Felhasználó
2020.06.12 21:22
34 hozzászólás
Végre befejeztem a GABÓ pályázatra a novellám. Tíz ötletből végül egy tizenegyediket sikerült megírni :lol: Ha nem kerül be, akkor biztosan jön a Lidércre ;-)
Carun
Felhasználó
2020.06.01 09:48
34 hozzászólás
Sziasztok!

Véletlenül belefutottam ebbe a pályázatba. Mivel sokan szerettek itt verseket írni, gondoltam hasznos lehet.

https://www.facebook.com/RefCOO/posts/855698184926387
szabodario
Felhasználó
2016.01.25 02:18
3 hozzászólás
ez talán ebben a rovatban állja meg leginkább a helyétÜdvözletem,
szólnék az Adminokhoz először. Kérlek benneteket, ne töröljétek, legalább 1-2 napig hadd maradjon, ha már mindnyájan az irodalomért, versekért, művészetért és alkotókért vagyunk.... :-)
Kedves Alkotók,
indult egy oldal, mely szeretne lehetőséget adni BÁRKINEK a verspublikálásra, hiszen rengeteg érték van még nálatok és nincs elég és elég vers még az interneten... valakinek nem biztos, hogy van lehetősége könyvben, vagy folyóiratban publikálni de itt garantáltan lenne lehetőség, hogy megismerjék neveteket és műveiteket!

az oldal most indult, ajánljátok, osszátok, hogy minél több emberhez jussanak el az utána beküldött műveitek!

üdv, szép estét, napot
Dario Szabo​

https://www.facebook.com/lirazgatasok/?fref=ts&__mref=message
Kétvirág
Felhasználó
2015.02.17 23:05
207 hozzászólás
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
a legújabb (sorban a második) molyos antológiában való részvételre

Részvételi feltételek:

Légy aktív moly (de legkésőbb 2015.02.09-ig regisztrált tag)!
Pályázni két kategóriában lehet: 1. a Molyon szerzői, „I” betűs profillal rendelkező molyok egymással mérkőzhetnek meg, 2. külön versenyben indulnak az „új hangok”, tehát olyan műkedvelő molyok, akik önálló kötettel nem rendelkeznek, és az előző molyos antológiában nem szerepeltek.
Terjedelem: max. 4000 karakter/mű (szóközökkel).
Egy pályázó maximum 5 művet küldhet be.
Műfaji megkötés nincs. Jöhet minden, ami a megadott terjedelembe belefér, (pl. mese, novella, tárca), meríthetsz akár a fantasy, a sci-fi, a krimi, a horror világából is.
Fontos: csak olyan műveket várunk, melyek nyomtatásban még nem jelentek meg!

Jelentkezési határidő: 2015. március 31.

Nevezési díj: 500 Ft/fő. Ezzel a jelképes összeggel a kiadás során felmerülő költségeket, például az illusztrátor honoráriumát támogatod.

Akár régi, akár új írások, akár publikáltad már a molyon, blogodon, akár nem, küldd el nekünk bátran, mi pedig a legjobbaknak helyet biztosítunk a kötetben.

Jelentkezni a mellékletként csatolt művekkel együtt a molyantologia@gmail.com címen lehet. A tárgyban tüntesd fel, hogy „profi” vagy „amatőr” kategóriában nevezel, valamint a levélben add meg az alábbi adatokat: molyos nickneved, valódi neved, születési év, molyos regisztráció dátuma!

http://moly.hu/bejegyzesek/kozkivanatra
Kapitány
Fejlesztõ
2013.08.13 21:32
560 hozzászólás
Szkriptúra III. - M.A.G.U.S. novellapályázat

A Delta Vision Kiadó és a Lunir Kft. - a továbbiakban Kiíró - a M.A.G.U.S. Örökség együttműködés égisze alatt novellapályázatot hirdet „Észak lángjai: a lobogók árnyékában” címmel.

A pályázatra a „tarthatatlan parancs” témában lehet nevezni, a csatolt segédletek felhasználásával.

A legjobb pályaművek a M.A.G.U.S. húsz éves jubileumának alkalmából összetett díjazásban részesülnek. Erről a már biztossá vált részletek az alábbiakban külön címszó alatt olvashatók, a további extra meglepetésekről pedig a www.deltavision.hu oldalon adunk tájékoztatást.

További infók:

http://www.deltavision.hu/hirek/magus-novellapalyazat/
Jimmy Cartwright
Admin
2013.07.29 20:46
499 hozzászólás
3. Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház pályázat - Régi-új

Közhírré tétetik, hogy a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház kihirdeti a következő – immáron harmadik – novella pályázatát, melynek címe: Régi-új.

Nevezési díj: nincs.
Megvesztegetési díj: a szokásos


Feltételek:

1. Feltétlenül szándékodban álljon írni egy novellát.

2. Ami hozzávetőlegesen minimum 3333 és maximum 13333 karaktert tartalmazhat (szóközzel együtt).

3. A novella műfaja kizárólag csak fantasy, sci-fi, vagy egyéb lehet. Esetleg valami más ezen kívül.

4. Pályázhatnak: Magyarországon és jelenlegi határainkon túl élő magyar nyelven alkotó írók, kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű novellákkal. (Egyéb diszkriminatív kikötés nincs, tehát szerepelhet az írásban akár vörösszemű, ínhüvelygyulladásban szenvedő vegetáriánus jegesmedve is.)

5. A beküldött novellának kapcsolódnia kell a pályázat címéhez (Régi-új). A hogyant a szervezőbizottság az írók fantáziájára bízza. (Nem szabva gátat ezáltal akár az élőhalott történelmi személyiségek, a cyberpunkba vagy urban fantasyba csöppent boszorkányok, vámpírok, elfek és szőke lovak, sőt szélsőséges esetben újabb Piroska és a farkas remakek áradatának.)

Beküldési határidő: 2013. 11. 01. 0 óra 2 perc.

A novellákat a craz@freemail.hu címre lehet beküldeni. A csatolt file tartalmazza a szerző nevét és a mű címét!

Díjazás: Az első három helyezett dicsőségben, tárgyjutalomban és nyomtatott megjelenésben részesül.
Kapitány
Fejlesztõ
2013.07.13 21:09
560 hozzászólás
Az Amatőr Művészek Fóruma pályázatot hirdet „Szoba kilátással” címmel.
A szoba egy elképzelt (vagy valóságos) helyszín valahol a világban, a történetek játszódhatnak bent és kint egyaránt.

Pályázni lehet: próza, novella, és leírás kategóriában.

A pályázaton részt vehet: bárki, aki magyar nyelven ír, betöltötte a 16. életévét, és rendelkezik magyarországi postai elérhetőséggel, valamint regisztrált tagja az Amatőr Művészek Fóruma weboldalnak. ITT REGISZTRÁLHATSZ

A pályázaton való részvétel díjtalan!

További információ:

http://www.amatormuveszek.hu/modules.php?name=News3&file=article&sid=381
Kétvirág
Felhasználó
2013.04.24 23:37
207 hozzászólás
A Szitakötő gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet az ÖNKÉNTESSÉG témakörében.

Várjuk a témát bármiképpen közelítő, a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.

Terjedelmi határok
VERS | 16 soros
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
CIKK | 4500 leütés szóközzel együtt

Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük.

Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról az alábbi linkeken: szitakoto.com | szitakoto.blog.hu | issuu.com/liget | szitakoto.blog.hu/tags/lapozó

A műveket kizárólag postai úton várjuk a szerkesztőség címére:
SZITAKÖTŐ | 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4-6.

Kérjük, a pályázatban adják meg e-mailcímüket. Minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.

A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként mintegy 30 000 hazai és határon túli diákhoz és több ezer pedagógushoz jutnak el.

A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.

Postára adási határidő | 2013. május 10.

További információ | Horgas Judit, info[kukac]szitakoto.com
[Előző] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [Következő]