Fórum - Tökös-mákos

Kapitány
Fejlesztõ
2011.11.24 21:22
550 hozzászólás
Köszi, Xenothep, hogy szóltál, mostanában ritkán járok a másik oldalon... Ki is takarítottam a robotok után az adatbázisban, és persze sikeresen kitöröltem az utóbbi hónapokban érkezett egyetlen értékes hozzászólást is, anélkül, hogy elolvastam volna :-|
Xenothep
Felhasználó
2011.11.24 20:17
236 hozzászólás
Jelzem ismét az illetékes Fő Lidérc felé, hogy Ó mocsarunkat ellepték a zombi robotok! Hozzászólnak, ha kell, ha nem.
Norton
Felhasználó
2011.11.22 09:05
140 hozzászólás
Felmerül egy másik kérdés is: nem Kovács Pista biciklijét vitted el véletlenül?:-)
Ida
Admin
2011.11.22 07:03
882 hozzászólás
Szerencsére roppant hanyag voltam, és csak a kerékre raktam rá a zárat, még a vázhoz sem volt rögzítve, így legalább lehetett vele mozogni. Magát a biciklizárat fűrészeltük el, és semmilyen formában nem rongáltuk meg a köztulajdont.:-)
Xenothep
Felhasználó
2011.11.21 22:04
236 hozzászólás
Ida, adódik a kérdés, hogy a kereket zártad a vázhoz, vagy a vázat egy oszlophoz? :shock:

Nagyon fontos kérdés. Mert ha az utóbbi eset áll fenn, akkor most minimum gazdagabb vagy egy oszloppal, Homoergasternek pedig atom izom láza van.
Ida
Admin
2011.11.21 20:57
882 hozzászólás
Ma délután gyorsan el akartam intézni pár dolgot, ezért biciklire ültem, hogy haladjak. A gumi lapos volt, a kezem lefagyott, de sebaj, csak elértem a postáig és lezártam a biciklimet (illetve anyukám biciklijét, mert az enyémen lyukas a belső, és azt is ki kellene cserélni). Amikor végeztem a csekkek befizetésével, a zár nem akart kinyílni, ezért minden más célpontot gyalog közelíettem meg, majd újra próbálkoztam, de akkor sem sikerült leszedni. Ezért félig tolva, félig cipelve a járművet elindultam hazafelé. Szerencsére Homoergaster a közelben volt, és egy fémfűrésszel megoldotta a problémát.:-D
Mab Tee
Felhasználó
2011.11.17 17:41
189 hozzászólás
Jimmy: Köszi. :-)
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.17 13:23
459 hozzászólás
Mab Tee: Éppen ezért írtam a kopirájt jogokról. ;)
Egyébként boldog születésnapot neked! :-)

Norton, bel corma: brilliáns az éleslátásotok! :D
bel corma
Felhasználó
2011.11.17 10:17
322 hozzászólás
Egy szó: Társadalmi felelősségvállalás! (Bocs, ez kettő!) Ez most nagyon divatos szlogen. Az én olvasatomban ez annyit jelent, hogy állam bácsi helyett mindenki oldja meg a saját problémáját úgy, ahogy tudja. (Nem mintha eddig nem ezt tettük volna...) :-D
Norton
Felhasználó
2011.11.17 09:57
140 hozzászólás
Én nem tudom, hogy egy kis adózás miatt, miért olyan rosszkedvűek az emberek. Sajnos szarban a haza (vagy ezer éve), és meg kell fizetni az árát! Ennyi. Én nem csak az ebadót, de az emberadót is bevezetném. Másképp miből lesz szeretett vezéreinknek pénze? A prolik állandóan csak siránkoznak: nem tudják kifizetni a villanyszámlát, meg rossz a termosztát. Ugyan már! A komoly problémák nem itt kezdődnek, kérem. Akkor van baj, amikor valamelyik politikus megveszi a legújabb plazmatévét, és nem fér be az ajtón, ezért bontani kell a falat. Na, az már gond! Vagy úszómedencét raknak a villa tetejére és beázik a plafon. Előfordulhat az is, hogy a limuzin olyan hosszú, hogy nem tudnak vele befordulni egy szűkebb utcára. Na, olyankor kell kiszélesíttetni az utcát az önkormányzat által. Az az ideg, kérem, nem a cián! Ezeket a dolgokat meg kellene értenie mindenkinek! Miért csak én érzem át vezéreink nehézségeit? Komolyan mondom, gyűjtést fogok rendezni a méltatlanul alábecsült politikusok és termosztátszerelők javára. A szívem szakad meg értük néha. Tolerancia, barátaim! Emberség és tolerancia. Sajnos ez már kihalt ebből az egyszerű népből. Pedig ez lenne a fontos!:-D
Mab Tee
Felhasználó
2011.11.17 09:17
189 hozzászólás
No, akkor én Guru vagyok! Ide a pénzt! :D:D:D

Jimmy, ezt a bejegyzést gyorsan eltávolítanám a fórumról, mert az Állami Szervek el fogják lopni az ötleteidet. :D
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.17 01:05
459 hozzászólás
Ma Sír Adó

Ma megindult a fantáziám és az ebadó mintájára kiötlöttem néhány új, hasonlóan teljesen értelmetlen és remélhetőleg minden logikát nélkülöző adófajtát. A kopirájtjogok természetesen engem illetnek.

Első Alapkoncepció: adóztassuk meg a közlekedés (majdnem) minden résztvevőjét

Lábbeliadó
Aki rendszeresen papucsban közlekedik az utcán, az köteles évi 50 ezer forintot adózni.
Aki rendszeresen szandálban közlekedik az utcán, az köteles évi 40 ezer forintot adózni.
Aki rendszeresen papucsban vagy szandálban és zokniban(!) közlekedik az utcán, az köteles a fenti összegek dupláját adózni, amely összeggel a látvány miatt pszichikailag sérült járókelők rehabilitációját segítjük elő.
Aki rendszeresen kínai edzőcipőben közlekedik az utcán, az köteles évi 100 ezer forintot adózni, mivel tettével nem a magyar gazdaság, a magyar cipőipar fennmaradását, fejlődését segíti elő.
Aki rendszeresen márkás edzőcipőben közlekedik az utcán, az köteles évi 25 ezer forintot adózni.
Aki rendszeresen csizmában, hótaposóban közlekedik az utcán, az köteles évi 15 ezer forintot adózni.
Aki rendszeresen bakancsban közlekedik az utcán, az biztosan masírozó rendbontó, ezért havi 100 ezer forintot kell neki adózni, masíradó címen, plusz a helyi szervek heti egy napra javító-nevelő matematikaórára viszik.
A fentiek alól a Csizmás Kandúr természetesen kivételt képez, mert ő nemzeti kincs.

Kerékpáradó
Aki rendszeresen teljesen átlagos női, illetve férfikerékpáron közlekedik, az köteles évi 5 ezer forintot fizetni.
Aki rendszeresen montenbájkon közlekedik, az köteles évi 20 ezer forintot fizetni.
Aki rendszeresen versenykerón közlekedik, az köteles évi 30 ezer forintot fizetni.
Aki rendszeresen BMX-en, ill. egyéb sportkerékpáron közlekedik, az köteles évi 100 ezer forintot fizetni.

Gépjárműadó
...ja ők már megkapták a magukét. Duplán. Sőt!

Légiközlekedési adó
A légiközlekedésben saját jogon részt vevőknek (saját helikopterrel, repülőgéppel, űrhajóval rendelkezőknek) nem kell adót fizetni, mivel ők nyilvánvalóan tisztes honpolgárok, s közlekedési módjukkal nem zavarják a tömegközlekedést, illetve nem járulnak hozzá dugók kialakulásához.

Vízi közlekedési adó
Az evezős csónakkal közlekedők kötelesek évi 80 ezer forintot fizetni.
A motoros csónakkal közlekedők kötelesek évi 60 ezer forintot fizetni.
Az kisebb, önjáró hajókkal közlekedők kötelesek évi 40 ezer forintot fizetni.
Az nagyobb önjáró hajókkal közlekedők kötelesek évi 20 ezer forintot fizetni.
A yahtok, utasszállító, nagy folyami, illetve tenger- és óceánjáró hajók, víz alatti járművek tulajdonosai mentesülnek az adófizetés alól.

Hibridadó
Aki bármely olyan járművel közlekedik, amely legalább két közegben képes közlekedni (pl: víz-szárazföld, szárazföld-levegő), az köteles évente 200 ezer forintot fizetni.

Egyéb közlekedési módok
Aki mezítláb, lebegve, seprűnyélen, porszívón, repülő varázsszőnyegen, állami tulajdonú gépjárművön, vagy bármely, a normálistól eltérő módon közlekedik, az Gurunak minősül, és a fent felsorolt adókból befolyt összeg mindenkori 25 százaléka egyenlő mértékben szétosztásra kerül közöttük.

Folytatása következik, amelyben az utcai viselet kerül górcső alá, lásd: van rajta sapka, avagy nincsen.
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.15 23:58
459 hozzászólás
Igazán nincs mit Xen, sőt, valahol örülök, hogy megosztottad velünk, mi több, örülök, hogy volt hol és kivel megosztanod. Csak kicsit mindig elkeserítő, ha szembesül az ember az efféle problémákkal.

Pl.: Alig egy hete tudtam meg, hogy az egyik régi-régi (közel negyed évszázados) barátom lassacskán túl van a válóperén. Én meg csak néztem bambán, hogy mi a f* történt, mikor közölte velem is. Két szép kislány, rendes, értelmes, dolgos feleség - no persze a "férjuram" se volt rest sose megfogni a dolog végit -, szépen rendbetett(ek) egy régi parasztházat, igazi otthont varázsoltak belőle... Tőlem meg állandóan azt kérdezik, mikor nősülök már... (Szoktam gondolni - afféle liberális módra - hogy majd ha két anyám lesz... esetleg két apám, ami nagyságrendekkel valószínűtlenebb, mert az az egy se volt igazán sose.)

El van ez itt cseszve minden szinten, és bár elkeserít, hogy "itthon" is ilyeneket kell olvasnom, mégis azt gondolom, hogy az (akár tudatos) önpusztítás helyett inkább létrehozok valamit, már csak önös büszkeségből is, hogy a végelszámolásnál elmondhassam: "utat mutattam", "jobbá tettem", "mosolyt csaltam", "könnyet fakasztottam", "igen, én "megtettem". (Ide azt akartam írni, hogy "Szarból várat?", de rájöttem, hogy a (nem csak) saját mocsaram azért mégse degradálom le ennyire, szóval inkább úgy fogalmazok, hogy...)

Egy kis akarással, egy csipetnyi önbizalommal, némi vállveregetéssel, hajszálnyi lelkesedéssel bizony a semmiből is létre lehet hozni egy egész komoly közösséget megmozgató dolgot. Pár eszement ötlettel megspékelve pedig még... :-) Ehh...

Köszönjük, hogy a Lidércfény Lelkisegély Szolgálatot választotta! ;)
Ida
Admin
2011.11.15 23:32
882 hozzászólás
Ne hagyd, hogy felidegeljenek! Nem érdemes szívrohamot kapni egy vacak termosztát miatt, ami még be sincs kötve. Ott rohadjon meg! Te ennél sokkal fontosabb vagy! Ha csak ez az egy élet áll rendelkezésedre, akkor nem szabad ilyesmire pazarolni.:-D
Xenothep
Felhasználó
2011.11.15 23:16
236 hozzászólás
Ida, igazad lehet, de per pillanat már ott tartok, hogy ide az öt lövetűt, és irány Sztálingrád, jöhet a reménytelenség, meg a fagyhalál. Elég ebből.
Ida
Admin
2011.11.15 23:11
882 hozzászólás
Nekem erről egy népdal jutott eszembe, amit az egy orosz származású matektanár énekelt nekünk, amikor bejött egyszer helyettesíteni. Nem emlékszem rá pontosan, de kb. arról szólt, hogy ha nincs házad, nem kell idegeskedni, nem fog leégni, ha nincs kutyád, nem kell aggódnod, hogy megdöglik...stb.:-)

Másrészt, amikor én is elkeseredek egy csomó gond miatt, akkor keresek Kapitány polcán egy II. világháborúról szóló emlékiratot, és nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért nekem ezt a telet nem kell Sztálingrádban töltenem.

Lehet, hogy rengeteg a probléma, egyik idegesítőbb, mint a másik, de talán érdemesebb néha megállni és számba venni azokat a jó dolgokat is, amik már természetesnek tűnnek a számunkra és észre se vesszük őket.:-)
Xenothep
Felhasználó
2011.11.15 22:06
236 hozzászólás
TharBael meg most adta meg a kegyelem döfést. Épp egy kutyatenyésztős bizniszen agyaltam jövőre.

Termosztát update:

- A kazán 5 éve áramütés, és gázrobbanás veszélyes. Szakember mondta épp az imént. Most is itt szentségel mellette, mert vissza könyörögtem, amikor láttam, hogy dől a láng orrán-száján a kazánnak. Valaki engem nagyon szeret valahol. Valaki más meg nagyon utál.

Jimmy! Ne bánd, hogy nem tudtál vicceset írni. A szándék a fontos, értékelem.
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.15 21:58
459 hozzászólás
Termosztát? Cirkókazán? Szolgáltatók? Ebadó? ...

Most úgy érzem, kellene valami okosat és egyben vicceset írnom, hogy oldjam a feszültséget. De nem tudok.... Illetve egyvalami az eszembe jutott, ami így év vége felé már jónéhány éve újra és újra felötlik bennem. Ez pedig nem más, mint egy idézet.

"Jobb lesz jövőre az a baj.
Jobb lesz jövőre a tavaly."

Hogy honnét van? Aki tudja, tudja, aki nem az meg járjon utána.
TharBael
Felhasználó
2011.11.15 20:28
78 hozzászólás
Akinek van kutyája: HVG.Hu szerint elfogadták elég egyhangúan a kutyaadót. évente veszélyes kutya után 2O, sima kutyák után 6ezer az eb adó... nővérem tenyésztő.... már felhúztam egy fekete zászlót... :(

u.i.: Nem...hangsúlyozom..: NEM politikai téma alapján kívántam ezt megosztani, azt sem tudom kinek az ötlete volt. Nem is érdekel. Kutyatartóként azonban együtt érzek azokkal akik nem csak dísznek, hanem szinte családtagnak szerződtettek maguk mellé egy-egy ebet. Ezután is együtt fogok néha aludni a Shar-Pei kutyáim közül épp az egyikkel. De hogy ezért a táplálékon kívül fizessek úgy, hogy van hol rohangálnia a kertben tehát sétáltatni sem kell, de pláne a szájában a fogait sem találja meg a segítségem nélkül, tehát veszélytelen... Szóval szomorú hogy tárggyá degradáltuk a legjobb barátunk. Szép estét! :-)

u.i 2.: Egyébként régebbi verseim egyik múzsája is a kutyáim közül került ki. Pont! :D
Xenothep
Felhasználó
2011.11.15 20:14
236 hozzászólás
Szösszenetem nem érdemel külön bejegyzést a főbb műveim közt. Főleg, mert sem minőségben, sem tartalmilag nem ér fel azokhoz. De ha már leírom, akkor legyen a címe, stílusosan:

A TERMOSZTÁT

Valahova le kell írnom, mert különben megmérgez, halálos dózis adrenalint nyom a vérembe, és a szívem úgy megy szét, mint egy érett paradicsom, ha leesik a földre.

13 éven keresztül HITTEM a termosztátban!

Gázcirkó látja el a fűtést szerény hajlékomban, az étkező falán ott virít a termosztát, ami minden télen szorgalmasan kapcsolgatta le-fel magát, irányítva a fűtést. (Gondoltam én.) Az utóbbi 6 évben kőkeményen szívatott a fűtés, hol ez romlott el a kazánban, hol az durrant szét, hol van a kisbaltám? Minden fűtési szezon elején vacogva felhívtam a szakembert, (az egész térségben egy van, ő pedig még mindig nem tud osztódni) aki eljött, majd kis hümmögés után zárt egy szelepen, nyitott egy radiátoron, barkácsolt valamit a kazánon, és a termosztát újra kattogott: volt meleg egész télen. A gáz számla kézhezvételekor mindig eljutottam arra a pontra, hogy a gázt fűtés helyett egyszerűen magamra nyitom. Sőt, rá is gyújtok a biztos hatás érdekében. De aztán felvettem a hitelt, kifizettem a gáz szolgáltatót, (azóta is fizetem a hitelt) és minden rendben volt.

Aztán egy nap a felső szomszédom korszerűsített, aminek kapcsán egy vadonatúj szakember tette tiszteletét nálam. Elkésett, mert a tököm már lefagyott, na de sebaj, e heti oknyomozó riportunkban fény derül a termosztát titokzatos működésének lélektanára. Vagy valami ilyesmi. A srác körbejárta a problémát, megnézte a kazánt, állított valami szelepen, buzerálta egy sort a termosztátot, aztán ártatlan szemekkel rám nézett és azt kérdezte:

- Tudtad, hogy a termosztát nincs bekötve?

Először fel sem fogtam szavai értelmét, csak éreztem, hogy sokkos állapot közelít. Sok kérdés merült fel bennem azonnal, de ha megszólalok, egészen biztosan semmi értelmeset nem mondtam volna, (pl.: - Mihehomemé?) így maradt a döbbent hallgatás. Megmutatta. Megnéztem. Tényleg nincs bekötve. Illetve áramot kap, de hogy minek?... Vagy honnan?... A lakásomban van egy kapcsoló a folyosón, ami unatkozik, mert az égvilágon semmit nem kapcsol, ugyanakkor létezik hozzá egy lámpa, ami viszont nem kap áramot sehonnan, ha megfeszülök sem. Pedig ismerik egymást.

Ezek után feltoltam a képem a szomszédomhoz, hogy szemrevételezzem új kazánját, ami egyben a meleg víz ellátásért is felelős. Igaz, hogy fél millióba kerül, de ez már mindent tud. Talán az ágyban még nem az igazi, esetleg kávét nem főz. Azon kívül mindent tud.

Elmerengtem.

Ha őszinte akarok lenni, nem a termosztát borított ki igazán, ez már csak az utolsó csepp volt a pohárban. A saját naivitásom húzott fel. Á, ez így túl szépen hangzott. Hogy lehetek ekkora f*sz? Miért feltételezem én a jó indulatot? Miből gondolom, hogy bárki figyelmeztet a csapdákra?

Nos én megteszem, hogy TI ne járjatok így, bár lehet, hogy nincs szükségetek a tanácsaimra, mert feleannyira nem vagytok naivak, mint azt feltételezem.

- Bementem az előfizetéses mobilommal a szolgáltatómhoz, hogy kérjek egy pár apró változtatást. Amikor végeztünk, a kis hölgy kedvesen megkérdezte, miért használok még most is egy négy éve lejárt díjcsomagot, amikor ennél már a legrosszabb is előnyösebb? Két perc alatt állította át, azóta úgy 10.000-el kevesebb a számlám.

- Ugyanez internettel.

- TV-vel.

Sorolhatnám, de azt hiszem, világos, mit is akarok kinyögni (még mindig a sokk hatása alatt)

Figyeljetek oda! Ez egy rohadt MATRIX, ez a kész átverés show! Igenis vannak dolgok, amik olcsóbbak, de jobban megéri váltani, az eddig használt dolgok helyett. Oké, a fűtés komoly kiadás, de ha kiszámolnám, mióta elérhető az új technológia, és hogy azóta mennyit is fizettem ki a szolgáltatónak, valamint a hitelező banknak, körülbelül három új kazánom lehetne. Vagy tíz.

Lőjetek le.

Mert megérdemlem.
Ida
Admin
2011.10.23 23:11
882 hozzászólás
Köszi.:-)
Norton
Felhasználó
2011.10.23 20:07
140 hozzászólás
Jobbulást!:-D
Ida
Admin
2011.10.23 15:54
882 hozzászólás
Elnézést kérek mindenkitől, hogy ennyit kell várni a hosszabb művek kirakására, de sikerült összeszednem valami nyavaját, és szerda óta nagyon vacakul érzem magam. Már annak is örülök, hogy haiku méretű frissítésekre képes vagyok.:-(
TharBael
Felhasználó
2011.10.17 19:56
78 hozzászólás
Igazándiból számomra 12-13 évesen nagyjából 9 éve kezdődött az írás gondolata. Először a nagymellényű "előttem nincs akadály" mozihős szerepében tetszelegtem. Eldönöttem megírok egy 3kötetes könyvenként 3OO+ oldalszámos művet. Na mára sikeresen 14 oldalnál jár az első, bár a teljes trilógia fejben már bennevan. Azután átlényegültem a versek felé is, magyar majd később angol nyelven is. Azóta mind a két oldal spontán szikrából gyúl, ha látok valamit az utcán, vagy épp eszembe jut egy tetszetős verscím. Néha előfordul, hogy magamtól és alkohol nélkül rímekben beszélek, vagy épp egy mély-filozófiai monológra vetemedem. A fotózás inkább a valóságos világbéli hobbim. Csakúgy, mint ahogy a vágy a filmes szakmában dolgozni. Az írásaim viszont többnyire csak Fantasy oldalon haladnak, egyfajta második énem kristályosodásaként. A Belső Bárdom zenél az írott sorokon, ha úgy tetszik! Hihetetlenül élvezetes és elragadó érzés. Ezért is vagyok rettentően büszke, hogy itt publikálhatok megannyi fantasztikus alkotó közt, legyen akár egyoldalas az a könyvajánló, vagy éppen Iliászt túlszárnyaló eposz. :-)
Ígérem igyekszem majd fejlődni és felnőni hozzátok, mert jó dolog itt lenni!

"Végre otthonra leltem, hol nincsenek falak,
Családot találtam hol egyező vér alig-alig akad!" - TharBael
Ida
Admin
2011.10.17 19:48
882 hozzászólás
Valójában nem maradtál le semmi előzményről, úgyhogy véletlenül se kezd magad büntetni.:-D

Ahány ember, annyi életút. Számodra az írás fontos, de neked a fotózás volt a hobbi, másnál viszont lehet, hogy pont fordítva van. Nekem például az írás nem tölt be központi szerepet az életemben. Általában akkor írok, ha konkrétan van valami, amit meg akarok veletek osztani, vagy sürgősen kell egy könyvajánló az AKF-be, vagy van valami egyéb feladat, amit teljesíteni kell. Még ilyenkor sem gépelek többet szívesen egy bő oldalnál, úgyhogy belőlem tutira nem lesz sikeres író. A múzsám pedig olyan lusta, hogy magától eszébe nem jutna küldeni egy szikrányi ihletet sem.:-)