Fórum - Tökös-mákos

Zspider
Felhasználó
2021.01.29 14:17
47 hozzászólás
Köszi Jimmy, neki is állok a kis kihívásomnak :-D


Nézzétek mim van!

http://zspider.hu/
Jimmy Cartwright
Admin
2021.01.16 20:39
455 hozzászólás
Igen, megvan minden pályázati kiírásunk. A régebbiek ugye a régi oldalon voltak elérhetőek, azok már online nincsenek meg. De szívesen elküldöm csokorba szedve - egy dokumentumba bemásolva - a tematikákat akár e-mail-ben, akár FB-n.
Zspider
Felhasználó
2021.01.15 18:07
47 hozzászólás
Sziasztok!

Nektek megvan valahol, hogy pontosan melyik Lidércfény pályázatnak mi volt a tematikája? Van egy merész ötletem és ehhez tudnom kéne mindet, de nem találom az összeset a honlapon.
Zspider
Felhasználó
2021.01.04 15:15
47 hozzászólás
Az egyik pályázat miatt elkezdtem egy excelbe begyűjteni az ÖSSZES eddig írt novellámat. A rémisztő infó, hogy 87 novellát írtam tavaly 2017 április körül óta. Lehet, hogy tényleg egy szörnyeteg vagyok :roll:
Ida
Admin
2020.12.13 23:25
880 hozzászólás
Ez az év tényleg húzós volt, de majd csak túl leszünk ezen is. Reméljük, jövőre is lesz "egy kis fantáziátok, nyugalmatok és némi helyesírásotok" a további alkotáshoz.:-D
SzaGe
Felhasználó
2020.12.13 16:59
44 hozzászólás
Lassan véget ér az esztendő. Van mire emlékzeni, úgy gondolom. Sok volt a korlátozás mindenkinél, ehhez nem fér kétség. Mégis ... az írás otthon is végezhető dolog. Nem kell különösebben hozzá semmi, csak egy kis fantázia, nyugalom, némi helyesírás és a Lidércfény csapata! Lehet, hogy sose fogom kinőni az amatőr írói korlátaimat, de felettébb örülök annak, hogy jó néhány agymenésem kikerült a magazinba. Ezért is szeretnék köszönetet mondani: a munkátokért, a véleményekért, a segítségért és amit nyújtottatok!

Üdv Geri!Zspider
Felhasználó
2020.11.18 14:23
47 hozzászólás
Köszi Márk! Megnéztem és nem rossz, de mindig van bennem némi félsz, hogy majdnem 35 oldalt írok, ami nem kis idő, hogy még említést se kapjak, ha men tetszik nekik :-D
Plusz a horror, fantasy, gótikus stílusomnak talán nem való a téma :-D
Kereder Márk
Felhasználó
2020.11.17 15:37
19 hozzászólás
Zspider, ez egész komolyan jó, feltéve, ha ifjúsági regényekben is gondolkodsz:
https://aktivmagyarorszag.hu/regenyes-termeszet-irodalmi-palyazat-ifjusagi-regenyek-megalkotasara/
Zspider
Felhasználó
2020.11.10 13:54
47 hozzászólás
Látott valaki mostanában valami jó pofa pályázatot? A legtöbb oldalon elégé specifikus, korhoz kötötteket találtam csak. A tiétek volt az utolsó hangulatos és arról lecsusztam...
Jimmy Cartwright
Admin
2020.10.30 22:33
455 hozzászólás
Nos, igen. LMNC nem egyszerű eset (egyszer még zenélő kerékpárt is épített), de baromira ért ezekhez a kütyükhöz, meg egyébként zenélni is tud azért, mellékesen.

A hivatkozott klipet már láttam, hát ők se százasok. :D
Már a múltkor is azon gondolkodtam (akárcsak a Little Big klipeknél), hogy a felvétel közben vajon hányszor röhögték magukat könnyesre, míg egyszer sikerült az egyes jeleneteket normálisan felvenni. :-)
Xenothep
Felhasználó
2020.10.30 18:41
236 hozzászólás
Szimpátikus fiatalember. Olyan igazi spontán hülye. Tetszetős az álláspontja. Nekem is volt, tudom, milyen marha nehéz egy ponton állni. De ha most miattad rákattanok a zenéjére, rád uszítom a kacsámat!

Mintha nem lenne elég bajom:
https://www.youtube.com/watch?v=75Mw8r5gW8E&feature=share&fbclid=IwAR1Z1ToU8SPqHYMx2tOMN0fqdBwoHHaumWesRuRtFGaKeHGL_cGcwUtSm0Y)
Jimmy Cartwright
Admin
2020.10.30 13:09
455 hozzászólás
Amúgy vannak még (rajtunk kívül is) érdekes emberek.

Például a LOOK MUM NO COMPUTER YouTube csatorna azér' oda tud b*****:
https://www.youtube.com/channel/UCafxR2HWJRmMfSdyZXvZMTw
Jimmy Cartwright
Admin
2020.10.27 14:54
455 hozzászólás
Semmi baj sincs az egyetlen húr pengetésével, tök poén volt. :-)

A mosógépekről egyebet nem tudok nyilatkozni. Én ugyanis sokáig monogám kapcsolatban éltem a sajátommal, de sajnos már nem bírta a strapát, és nemrégiben le kellett cserélni egy újra. Ez még bejáratós. A centrifuga program megy a legtöbbet... :-)
Xenothep
Felhasználó
2020.10.27 12:45
236 hozzászólás
Mi a baj az egyetlen húr pengetésével? Vangelis halhatatlan számában a "Chariots of fire from mythodea"-ban hasonló a helyzet, mégis világsláger lett, vagy mifene. Még Mr.Bean is kiparodizálta:

https://www.youtube.com/watch?v=CwzjlmBLfrQ

Ami a mosógépet illeti, az enyém teljesen szelíd srác. Néha leveri a térdemet az ajtó, de ennyivel megelégszik. Ami viszont ezt a házasságtörés dolgot illeti, ez lehet, hogy érdekelne...

Pusztán technikailag! Mármint hogy ez most akkor hogy. Nem, mintha a mosógép meg én, hehe... csak kíváncsiság...
Jimmy Cartwright
Admin
2020.10.27 11:55
455 hozzászólás
Még jó, hogy nem vagyunk sokan a cégnél, így csak páran néztek hülyének, hogy félig visszafojtottan, vonyítva röhögök magamban. :D

Az egy húron pendülésről jut eszembe az első Kg.S.T. koncertünk, annak is a Sámánzene c. száma. Ennek az alapvetően improvizatív jellegű, átlagosan fél órás időtartamú műnek az eljátszása során - mint az utólag kiderült - Misku Marci basszerosunk végig csak egyetlen húrt pengetett. :-)

Valahol még nekem is megvan egy akusztikus gyerekgitárom (sosem tudtam megtanulni gitározni, csak intuitív módon pengetni), amit még anyai nagyapám vásárolt megboldogult óvodás koromban, mondván, had kulturálódjon az a gyerek. Szegény kis gitár, miket megélt... :-) Manapság már nagyon gatya állapotban van, talán ha 2-3 húr lehet még rajta.

Ja, a hosszú haj jól mutat headbangelés közben. :-) Nekem lenne, de lassan növik, és nem is áll jól. :/

Egyébként a mosógépekkel vigyázni kell. Már Lem is megírta ezt a "Mosógéptragédia" című alkotásában. Csak egy elrettentő részlet egy ajánlóból:
"A piacért folyó harc következtében a mosógépek egyre intelligensebbek, egyre emberszerűbbek lesznek, viszont egyre kevesebb ruhát lehet bennük kimosni. Ez odáig fajul, hogy immár házasságtörést is el lehet követni velük, sőt a gazdájuktól megszökött háztartási gépek bűnbandákba tömörülnek a maffia mintájára."
Forrás: http://www.fantasybooks.hu/?p=344
Xenothep
Felhasználó
2020.10.27 09:50
236 hozzászólás
Úgy veszem észre, nagyon egy húron pendülünk. Apropó, gitárom nekem is van, egy nejlonhúros Orpheus, amire valaki valahol jónak látta, hogy acélhúrt húzzon, ami aztán leszázalékolta a hangszert kicsit. Van vagy 45 éves, mindig csókolomot köszönök neki. Próbálom felújítani, hátha... nyilván esélyem nincs megtanulni játszani rajta, de jól mutatna a rólam készült szelfik hátterében. Az évtizedek alatt eddig két szelfit készítettem, azt is véletlenül, szóval van időm.

Tényleg, Kapitány, Kapitányom! Hiszen a saját két fülemmel láttam, hogy dobol! Azt kell csinálni, hogy a frontembernek / frontnőnek legyen hosszú haja, amit rázni tud. Én ezt már buktam, olyan homlokom van, mint Teal'C-nek, de talán lesz belőlünk valami.

Csak gondold el...

Lidércfény Entertainment Presents:

***** Csempefúga, piros szimfónia háromkezes zongorára és ütvefúróra hangszerelve *****

Vezényel: Ferrero Rocher
Előadja: A Szujjektív Véredény zenekar

Na jó, megyek, beindítom a mosógépet...
Jimmy Cartwright
Admin
2020.10.26 22:10
455 hozzászólás
Teljesen jó ez itt. :-) Akartam is javasolni, hogy nyissunk már az ilyesféle diskurzusoknak egy fórumtémát.

Igen, közveszélyes vagyok, de csak néha. A legtöbb esetben inkább önveszélyes. Szokták is kérdezni: Ön veszélyes? Mondom: Igen. :-)

Amúgy jó, hogy felhoztad az éneket is. Nekem sincsen jó hangom, szóval én is csak ilyen fürdőszobadalnoknak megyek el. (Még jó, hogy már kertes házban lakom. :-) ) Vagy pár pofa sör után egy-egy kocsmadal belefér. De szerintem a punkban ez nem annyira lényeges, a mondanivalónak kell dominálnia. (Fck da po..., Shck the sys..., esetleg perverzebbeknél Fck the sis...)

Amúgy Kapitányt bevehetnénk kisdobosnak. Van is hozzá szerkója. A kék nyakkendőjéhez szépen mennek a megkopott piros ütőhangszerek.

Ecsém ugyan jáccik előgerinchúroson, de ő messzi van ide. Viszont írótársam nagyobbik leánya aktívan zenél eme hangszeren is, és többnyire a megyeszékhelyen tartózkodik. És most, hogy így ő is eszembe jutott, neki remek, képzett énekhangja van, elég jó hangterjedelemmel. (Ez most viccen kívül tényleg így van. Épp pénteken hallgattam tőle pár "szempölt".)

Már csak egy szimpatikus kórtermet kell találni, ahol próbálhatunk. :D Izé... Körtermet akartam írni, hogy ne tudjanak sarokba szorítani... Khmmm... :D :D :D
Xenothep
Felhasználó
2020.10.26 21:02
236 hozzászólás
Jimmy!

Te közveszélyes vagy. Bár nyilván nem mondtam újat. Részemről szívbillentyűs vagyok, és kellene még egy előgerinchúroson játszó egyén a csapatba. Ja, meg egy kisdobos! Ha beletesszük a szívünket is, akkor lehet belőle valami. De most mondom, inkább vokalista vagyok, nagyjából a párzó vadmacskák hívójelének szintjén. Amíg kitaláljuk, mire megyünk ezzel, körülnézek neten egy elfogadható árú CT, és/vagy MRI gép után.

(Bocs, de nem volt pofám Galbena versének hozzá szólás szekciójához írni, mert ez már trollkodás lenne.)
Zspider
Felhasználó
2020.10.24 13:06
47 hozzászólás
Tökéletes! Akkor nem küldte kétszer véletlenül. Köszi, hogy megnézted nekem ilyen gyorsan Ida :-D
Ida
Admin
2020.10.24 00:42
880 hozzászólás
Összesen 4 új írást látok tőled: Bevezető, Samina, Samara és Samantha.
Zspider
Felhasználó
2020.10.23 18:13
47 hozzászólás
Sziasztok,
Lehet, hogy az egyik októberi horror hava novellát kétszer küldtem be,csak közben elment a net és nem voltam biztos, hogy átment előtte. Ha kétszer ment ki akkor bocsánat :-D
SzaGe
Felhasználó
2020.10.23 13:31
44 hozzászólás
Blackbeard, nekem is vannak bent novelláim már hónapok óta. Egyszer úgyis kikerülnek, aztán megkapom érte a magamét :D
Ida
Admin
2020.10.17 23:08
880 hozzászólás
Nem sértettél meg.:-)

Örök probléma a véges idő és energia beosztása, de ez mindenki számára ismerős.

Sokáig azt hittem, ha túl leszek az aktuális gondon (paradicsom eltevés, lekvárfőzés, festés... stb.), akkor majd minden jobb lesz, és mindenre jut idő. Ez viszont nem így van, mindig jön valami, ami azonnal a fejemre akar borulni. Már csak pár évtized, és nyugdíjba megyek. Akkor aztán tényleg lesz időm mindenre!:-D

Addig nagy segítséget jelent, ha több figyelmet fordítotok a helyesírásra, és kevesebbet kell javítanom egy adott műnél.:-)
blackbeard
Felhasználó
2020.10.17 17:41
6 hozzászólás
Köszönöm a válaszodat Ida! Nem tudtam, hogy így működik, remélem azért nem sértettelek meg az előítéletemmel, de akkor a megfigyeléseim helyesek voltak. :shock: :lol:
Ida
Admin
2020.10.17 16:01
880 hozzászólás
A probléma tőlem ered, és ezt a régiek már pontosan tudják.

Általában este 10 és fél 1 között jutok oda, hogy frissítsem az oldalt. Gyakran olyan hulla vagyok, hogy egyáltalán nincs rá energiám, csak folyik a nyálam a billentyűzetre. Egy-két verset 5-10 perc alatt át lehet olvasni, az még félálomban is belefér, ezért a versek gyorsabban kikerülnek az oldalra.

A novellákhoz kb. 20-70 perc szükséges. Ez függ a terjedelemtől és az alkotó helyesírásától.

Az általad említett alkotók közül Jocker az egyik legaktívabb, a javításra váró írások harmad az övé. SzaGe és Mortelhun nagyon rövid írásokat küld be, amikben alig van helyesírási hiba.

A hosszabb és hibákkal teli művekhez nem csak idő, de tiszta fej is kell. Volt olyan novella, amire konkrétan három estém ment rá.

Éjfél körül pedig eldönthetem, hogy gyorsan átnézek 2-3 rövid művet, és akkor lesz új olvasnivaló, vagy elkezdek javítgatni egy hosszabb írást, ami esetleg csak napok múlva lesz kész...