Rigó Krisztián bemutatkozása

Név: Krisz
Rang: Felhasználó
Város:Eperjes
E-mail cím:krisz20005@gmail.com
Honlap:http://nincs
Regisztrált:2014.03.24
Utoljára itt járt:2014.12.03

Rigó Krisztián eddigi alkotásainak listája kategóriánként


Rigó Krisztián eddig 46 művet alkotott, melyet összesen 80092 alkalommal néztek meg a látogatók. Alkotásaira összesen 133 hozzászólást kapott.
Eddig 146 alkalommal véleményezte mások műveit.
Eddig 5 alkalommal írt a fórumba.


Mivel a nevem tisztán olvasható, ezért nem is pazarlok sorokat arra, hogy a nevem hosszasan és részletesen elemezzem. 20 éves vagyok, az Eperjesi Egyetemen (Kelet-Szlovákia) tanulok magyar-angol szakos tolmács- és fordítónak. Kiváltképp figyemet fordítok a magyar nyelv művelésére, ezért a helyesírást és a választékos beszédet nagyon fontosnak tartom.

Kedvenc időtöltésem nemcsak a futball, futás és egyéb sportok, hanem szívesen barátkozok másokkal, ismerkedek, szeretem az emberek társaságát.

Nem régen kezdtem bele az írásba, fordítok is, és (nem meglepő módon) szeretek olvasni. Kedvenc műfajom a horror, sci-fi, misztikus témák (szellemtörténetek), illetve poszt-apokaliptikus téma. Példaképem Dmitrij Gluhovszkij, akivel személyesen is szeretnék találkozni.

Kedvenc regényeim közé tartoznak a Metró-sorozatok: Metró 2033 és 2034 (Gluhovszkij), illetve Kim Stanley Robinson '2312' című műve.

Műfajok, amelyekben alkotok: novella, vers, esszé, tanulmány.

Kedvenc idézeteim regényekből (csak amiket elolvastam - jelenleg frissítés alatt):
„Swan hirtelen ráébredt, hogy megkönnyebbülést okoz, ha valamire haragudhat.” (Kim Stanley Robinson: 2312)
„Az izgalomhoz nincs szükség veszélyre.” (Kim Stanley Robinson: 2312)
„Az ember amlékszik azokra az időkre, amikor jól érezte magát, és ismét olyasmit akar. De csak új dolgokat kaphat. Úgyhogy én próbálok arra vágyni, amit kapok. Nem egyértelmű, hogyan kell ezt csinálni. Az ember belép a második évtizedébe, és onnantól már nehéz, legalábbis azt hiszem.” (Kim Stanley Robinson: 2312)
„Megnyugtató volt a társaságában lenni, ugyanakkor idegesítő is. Ez vajon jellemvonás, vagy letargia?” (Kim Stanley Robinson: 2312)
„A halandóság tudatában nem lehet élni(...) (...)Nem szabad arra gondolni, hogy te is meg fogsz halni. Abba bele lehet tébolyodni(...) (...)Nem a halál a rettenetes. Hanem várni a halált.” (Dmitrij Gluhovszkij: Metró 2033)
„Az emberek semmire nem vágynak úgy, mint önzetlen barátságra. Reménytelenül vágynak erre.” (Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek)

Előző oldal