Beszivárgók

A jövő útjai / Novellák (610 katt) Natali Sanders
  2023.09.07.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2023/9 számában.

Néhány befüvezett egyetemista gondatlan eszmefuttatásaként látott napvilágot ez a feltételezés egy átbulizott éjszaka után, de megvirradt…

Az élet a szokványos mederben csordogált a Földön, mindenki tette a dolgát. Munkába siettek, iskolába, óvodába vitték a gyerekeket, intézték az apró-cseprő ügyeiket az emberek. A globális felmelegedés okozta árvizek, cunamik, hurrikánok, tűzvészek, hőség az állandó sokkoló hírek, élelem, energia, üzemanyaghiány, háborúk és vírusok teljes letargiába, rosszabb esetekben öngyilkosságba űzték az emberek jelentős részét. A megmaradtak közömbös egykedvűséggel tűrték a mindennapokat. Háromhavonta sorba kellett állniuk a kötelező oltásra, annyi új és régen elfeledett vírus, mint: a lepra, skarlát, ebola, bourbon, marburg, korona ütötte fel a fejét. Rengetegen meghaltak. A Föld öngyógyításba kezdett, és az embereket, mint parazitákat elkezdte kiirtani. A világ kormányi bevezették a kötelező oltást, miután az alig kipróbált vakcinákra rámondták, hogy oké, ezek használnak. Senki sem sejtette, hogy mennyire nem.

A világ kettészakadt az oltást akarók és ellenzők táborára. Akiről kiderült, hogy nem oltatta be magát, arra úgy néztek, mint a leprásra, messze elkerülték, tán még a hátuk mögé is köptek, hogy hátha így nem kapják el a betegséget. Szigorúan hordták a maszkot, fertőtlenítettek – már, ahol volt mivel –, szorgosan sorba álltak, hogy megkapják a mindentől védő szent vakcinát. Lassan mindenki mindenkitől félni kezdett, elmaradtak a kézfogások, ölelések, puszik. Megkeseredett szinte mindenki. Csak az nem, akinek eleve nem voltak érzései.

A világ vezetői persze nem kaptak a szuper kis kombóból, hisz eleve nem volt rá szükségük. Ők már rég nem ők voltak. Csak egy jelmez, egy ruha, amit magára öltött X, Y. Ők már rég megkapták a dózisukat, mikor extra drága világkörüli, világmegváltó, vagy csak extra titkos asszonycsalós, ereszd el a hajamat hajókázásra mentek. Mert hát kell a védelem. Ezt a gyengeséget a „Beszivárgók” már régóta jól kihasználták. Az ő erősségük a mi emberi gyengeségünk: az élvhajhászat, törtetés, hazugság, csalás.

Péter és Léna már harmadszorra álltak sorban egy vidéki kisváros oltóközpontjánál. Már csak ők éltek az évfolyamtársaik közül. Nem olyan rég még elrévedve, valamiféle fantazmagóriaként fejtegették egy-két spangli után, hogy lehet, hogy ők nem is ők. Most már tudták, hogy ők Zenon és Byre, az Alfa Century bolygóról, injektálás útján kerültek az új gazdatestükbe, hogy elfoglalják új otthonukat a Földet.

Előző oldal Natali Sanders
Vélemények a műről (eddig 1 db)