Magyar scifit a nagyvilágnak!

Külvilág / Lidércfény (980 katt) Jimmy Cartwright
  2011.08.06.

Azok számára, akik figyelemmel kísérik a hazai SF életet, nem meglepő a bejegyzés címe. A többiek számára röviden: a Budapest Bank Facebook-os kampányában 1 millió forint üti annak a markát, aki ötletével (a leadott szavazatszámok alapján) megnyeri a játékot. Mivel pedig az SFPortal (konkrétan Jun Miyazaki) is indult azzal a vállalkozói ötlettel, hogy egy antológiát és egy teljes regényt elérhetővé tesznek az Amazon.com-on angol nyelven a nyereményből (amely alapvetően a fordításra elegendő), számomra nem is volt kérdés, hogy mely ötletre szavazzak. Azonban…

Volt egy másik ötlet is, amely szintén megdobogtatta a szívemet, bár kisebb léptékű (viszont nem kevésbé lényeges). A KIMTE soraiból is indult egy kezdeményezés az első fordulóban, amelyet Kiss Tamás indított a Hungarian e-books csoporttal egyetemben, s a célja nem más lett volna, mint magyar szerzők műveit elektronikus formában (e-könyvként) kiadni. Mivel én már elköteleztem magam a másik ötlet irányába (s egy napon csak egyvalakire lehet szavazni), ennek az ötletnek csak szurkolni tudtam.

Ám az idei HungaroCon után, ezen pályázat második fordulójának indulása előtt ismét bebizonyosodott, hogy a magyar SF közösség képes összefogni. Ugyanis – némi egyeztetést követően – összevonták a két ötletet, így az augusztus 5-én, pénteken lezárt első forduló második helyezettje, Jun Miyazaki és a harmadik helyezett Kiss Tamás immáron a Jun nevén futó, röviden: “Magyar írók mûveinek külföldi kiadása” című ötlet alatt küzd tovább.

Bár első látásra úgy tűnik, a két ötlet között mégsincs akkora különbség, továbbá sikerült olyan megoldást találni, amely mindkét fél részére kedvező, sőt, mindkét ötlet megvalósulhat. Mi több, egy az SFPortal által indított nyereményjátékban is részt lehet venni (csak be kell bizonyítani, hogy mától, vagyis augusztus 6-tól a játék végéig, tehát augusztus 18-ig, mi is leadtuk a szavazatunkat), amelyen egy Kindle e-könyvolvasót nyerhet a szerencsés. Ha pedig megnyerik a versenyt, akkor +1 Kindle üti még valaki markát.

A kezdeményezés mögé gyakorlatilag a teljes hazai SF közösség felsorakozott. Ahogyan azt Merras írja az SFportal-on megjelent, a játékra felhívó bejegyzésében:

“Már így is nagyon sokan mellénk álltak, többek között az Avana Egyesület, az E-könyv olvasók blog, hírt adott rólunk a Moly.hu az SFmag és a Solaria is, valamint különböző Facebook csoportok, például a Star Trek Baráti Társaság és az 501-es Légió – mindenkinek köszönjük a támogatást! Külön köszönjük KIMTE színeiben versenyző Kiss Tamásnak, és persze magának az egyesületnek a támogatását”

Bővebben az alábbi linken lehet olvasni, és akár szavazni is:

http://www.sfportal.hu/magyar-scifit-a-nagyvilagnak-elindult-a-masodik-fordulo-10701.scifi

Közvetlen a Facebook szavazásra mutató link:

http://apps.facebook.com/valoravalto/?otlet=12

S még valami! Kiss Tamás a két ötlet összevonásának egyik igen jelentős tényezőjéről ír blogjában, amelyet érdemes elolvasni:

http://emberavizben.blog.hu/2011/08/05/csalok_jatszotereve_valt_a_facebook?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

Előző oldal Jimmy Cartwright
Vélemények a műről (eddig 1 db)