Zpercesek - Szárnyak kora (Ragnarök széria 3/4)

Fantasy / Novellák (612 katt) Zspider
  2022.08.22.

1969. Július 20.

Buzz Aldrin a társára nézett.

– Bírod még? – kérdezte kedvesen.

A másik asztronauta szinte szuggerálta a Holdat, amihez egyre közelebb jutottak.

– Igen, uram – felelte a fiatal pilóta.

A holdkomp landolt a Nyugalom Tengerén.

– Kezdjük el a műsort – súgta Buzz, mielőtt bekapcsolta a rádiót. – Mivel Neil kiesett, így rám vár a nagy monológ. Készen állunk, Houston?
– Készen, Buzz – szólalt meg a földi irányítás a rádióban. – Mehetsz.

A másik asztronauta felállította a kamerát és mutatta Buzznak, hogy indulhat. Ameddig a világ ámulva nézte, ahogy Buzz Aldrin, az első ember kilép a hold felszínére, a társa hátra maradt és egy rejtett panelből kivett valamit. A légzése nehézzé vált a szkafanderben. A szíve úgy vert, mint egy légkalapács.

A férfi kiugrott a Holdra Buzz után. Lassan landolt és enyhe port kavart maga alatt. A könnyed világban, idegen érzéssel tett pár lépést. Az elején nem tudta, hogy merre mozogjon.

Mellette Buzz ámulva nézte a Földet.

– Gyönyörű, nem? – kérdezte, de a társa elsétált mellette. – Még itt vagy? – kérdezte és meglátta a táskát cipelő asztronautát távolodni a Nyugalom Tengerén.
– Gerardson? Minden rendben van? Houston, baj van! Azt hiszem, Gerardson bepánikolt!
– Nekünk se válaszol! Buzz, hozd vissza!

Aldrin nagyokat ugrott, de nem bírta utolérni fiatal társát, aki céltudatosan egy sziklaképződményhez lépett és letérdelt elé. Gerardson a táskából kivett egy jádekőből faragott fejű fejszét és a barlang szája elé dobta. Aldrin rémülten hátrált el, mikor a kék szemű, óriási fehér farkas kilépett a sötétből.

A Földön milliók nézték élőben, ahogy a hatalmas, kamion méretű farkas megszagolta a fegyvert és utána az asztronautát.

– Hati – szólította meg Gerardson. – Eljött az idő. A fivéred visszatért. Segíts nekünk! Meg kell állítanunk a Ragnarököt.

Előző oldal Zspider