Békás szándékkal

Neoprimitív / Írások (200 katt) Norton
  2021.02.13.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2021/2 számában.

Kedves Olvasók, kedves Írók, kedves sírók, kedves nevetők, és bárki, akinek még nem nyaltam be! Kedves Mindenki!

Nagyon örülök neki, hogy újra találkozhatok Veletek. VILÁGBÉKE!

Mindenekelőtt azt szeretném közölni kedves mindannyitokkal, hogy az alábbi történet kitalált, vagyis a valósággal való bárminemű hasonlatosság a puszta fantázia, vagy pedig a véletlen szüleménye csupán.

Elképzelhető, hogy vannak olyan részek is az alábbi irományban, amiket az életből merítettem, de azt, a Ló Istenre kérem, senki ne vonatkoztassa önmagára!

Felesleges hosszasan hisztizni, piccsogni és nyafogni az alábbiakban közölt (egyébként igencsak izgalmas és szórakoztató) történet miatt.

Nyomatékosan felhívom a T. Olvasók figyelmet arra, hogy nem áll szándékomban senkit se megsérteni, megbántani, emberi mivoltában megalázni, személyében megsebezni, lelki világában kárt okozni a soron következő (egyébként nagyon frappáns) történettel. VILÁGBÉKE!

Nagyon kérem a gyermekeket, hogy ezt ne olvassák el!

Ha ez mégis megtörténne, akkor előre elnézést kérek az írástudó óvodásoktól, valamint az iskolásoktól is (az általánostól az egyetemig), ha az akaratom ellenére valamivel megbántanám őket. Bocsánat a csecsemőktől és a magzatoktól.

Értsék meg, egy egyszerű elmebeteg vagyok! Nem bántok senkit. A felnőtteket sem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni a soron következő (amúgy felettébb szellemes) történet révén.

Ezért aztán a felnőttektől is már jó előre bocsánatot kérek korra, nemre és etnikai hovatartozásra, valamint szexuális identitásra való tekintet nélkül.

Elnézést kérek a homoszexuálisoktól, heteroszexuálisoktól, a biszexuálisoktól, a transzneműektől, és azoktól, akik egyéb kategóriákba sorolják magukat. Kérem, higgyék el, hogy nincs bennem semmiféle ártó szándék!

Bocsánat a másképpen gondolkodóktól, az azonosan gondolkodóktól, a speciális kezelést igénylőktől, a hétköznapi kezelést igénylőktől, a szenvedélybetegektől, az antialkoholistáktól, az elmebetegektől és a normálisoktól, már ha az utóbbiak léteznek egyáltalán. Mert mi is az a normális, ugye?

Elnézést, ha az akaratom ellenére bárkit is bántanék az alábbi (egyébként nagyon mulatságos) történetemmel.

VILÁGVÉGE… akarom mondani… VILÁGBÉKE!

Elnézést kérek a rendőröktől, a tűzoltóktól, a mentősöktől, az orvosoktól és a nővérektől is… meg úgy általában az egészségügyi dolgozóktól, hiszen manapság ők nagyon jelentős munkát végeznek.

De ha netán megbántanák egy villanyszerelőt az alábbi (egyébként nagyon felvillanyozó) históriával, akkor őt is arra kérem, hogy ne vegye magára az alábbiakat!

Jó előre bocsánatot kérek a postásoktól, a vasutasoktól, a tanároktól és a kazánkovácsoktól is. Ha pedig kihagytam volna egy szakmát vagy hivatást, akkor mea culpa még vagy hatszázszor.

VILÁGBÉKE!

Elnézést kérek a kövérektől, a soványaktól, az idősektől és a fiataloktól… de leginkább a nyugdíjasoktól.

Elnézést a keresztényektől, a muszlimoktól, a buddhistáktól, a taoistáktól és az összes egyéb vallás képviselőitől. És persze az ateistákat is tisztelem és nagyra becsülöm…

Így talán már nyugodt szívvel foghatok bele ebbe az egyébként igen kalandos kis történetbe.

De mivel én egy tökéletes gentlemen… vagy gentleman… vagy valami ilyesmi vagyok innen a fatelepről, ezért jó előre felmértem, hogy sajnos valakit biztosan megbántok majd a meggondolatlan szavaimmal, ezért jobb, ha inkább bele se kezdek (ebbe az egyébként fenemód szórakoztató) történetbe, hanem egyszerűen kiugrok belőle.

VILÁGBÉKA!

Előző oldal Norton
Vélemények a műről (eddig 8 db)