A mágus, akit Gézának hívtak

Fantasy / Novellák (544 katt) Carun
  2020.09.05.

Géza, a mágus bosszankodva tépkedte gubancos, ősz szakállát; haragos tekintetét az asztalon heverő MagicBookra – a varázslók és boszorkányok szociál-grimoárjára – vetette. Fél éve, hogy beszerezte ezt a vacakot, de egy emberen kívül senki sem igazolta vissza ismerősnek. Az Okkult Tudományok Egyetemének – röviden OTE – rektorai, a volt osztálytársak, de még az egyetem latrinafelelőseként ismert vadmágus, Szyppanthós Tybcsy is semmibe vette őt.

Persze jól tudta mindennek az okát: ugyan miféle mágust neveznek Gézának? Sehol egy erőteljes “th”, vagy egy misztikus “y”, ráadásul egyszerű és rövid. Többször próbálta megváltoztatni, de minden egyes alkalommal beletört a nyelve.

Nagyot sóhajtott, majd tekintete megállapodott egyetlen ismerőse profilján. Tivadar. Az OTE fekete mágusa közkedvelt alaknak számított, MagicBookja több száz oldalt számlált, és ami a legbosszantóbb: egyszerű és rövid neve volt. Géza teljes szívvel gyűlölte őt. Tisztán emlékezett a közös szalonnasütésre, ahol versengtek a Klotild nevezetű boszorkány kegyeiért: Gézának húsz percébe telt elvégezni a Tűzgyújtás Rituáléját, mire Tivadar egyetlen csettintéssel miniatűr vulkánt teremtett.

– Miniatűr vulkánt! – A MagicBook hangosan csattant a falon. – Egy kurva csettintéssel!
Kiviharzott az erkélyre és a mélybe pillantott.
– Elég volt, nem bírom ezt tovább!
Ugrott.

A levegő őrülten sziszegett a fülébe, miközben a talaj egyre csak közeledett. Félúton aztán meggondolta magát, tudatában rohamos gyorsasággal kutatott segítség után.

Lebegés varázslat aktiválása: öt perc.
Varázslathoz szükséges komponens: repülősó.
Hátralévő idő a becsapódásig: három másodperc.

– BAZDMEEEEG!!!

Természetesen, ha Géza fekete mágus lett volna, egyetlen csettintéssel megmenthette volna a saját életét.

Előző oldal Carun
Vélemények a műről (eddig 3 db)