Párhuzamos valóságok

A jövő útjai / Novellák (801 katt) n13
  2020.04.12.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2020/3 számában.

- Ugrásra felkészülni! – hallotta Tim, a rajparancsnok saját hangját a fejhallgatóban.
- Figyelem! Ugrás!

A Fekete Sólyom Testvériség (FST) tizenkét hajója lassan irányba állt, és megkezdte a csoportos hiperűrugrást. Egyenként tűntek el, majd egyenként jelentek meg a Rianos ötödik bolygója körül. Pazar látvány tárult a szemük elé. A csata már javában zajlott, legalább kétszáz kisebb-nagyobb hajó lőtte ádázul egymást. Némelyik hajó már égett, vagy füstölt, lézerágyúk fénynyalábjai cikáztak köztük, torpedók és rakéták követték a befogott célokat. A hajók pajzsa szivárványszínűen felderengett, mikor bekaptak egy-egy találatot. Gyönyörű és gyilkos színjáték volt.

- Támadó alakzatba! Harcra felkészülni! – ordította Tim – Ne sajnáljátok őket! - Azzal az FST hadihajói harcba szálltak a Cagroi szövetség oldalán a Maretar birodalom ellen.

Már órák óta tartott a harc a két ősi ellenség és szövetségeseik közt a Rianos rendszer birtoklásáért. A Rianos egyébként egy kietlen és barátságtalan világ, de gazdag ritka ásványokban, és gazdaságosan bányászható. Ami még növelte az értékét, hogy közel van mindkét birodalomhoz, ezért a szállítás is sokkal gazdaságosabban megoldható, mint a külső rendszerekből, ahol a kalóztevékenység jelentős. Az FST hajók felvették a jól begyakorolt alakzatot és belevetették magukat a harcba. Az FST csapat hét elfogó vadászból, négy cirkálóból, és egy elit rombolóból, Tim parancsnoki hajójából állt.

- Segítsetek, mindjárt szétlő! – kiáltotta a mikrofonba Flyn. Az X11-es vadászának levált a pajzsa és a Maretar rombolók lézerei már a hajója testét kezdték szétbontani.
- Oké, tarts ki, segítünk! Minden egység támadja azokat a hármas osztályú Maretar rombolókat tizenegy óránál! Én rárepülök, Kicsi és Hans fedezzetek. Lőjétek őket protontorpedókkal, az leszedi a pajzsukat! Doki, kerülj közelebb és próbáld zavarni a célzórendszerüket! Ha nem tudnak befogni, nyert ügyünk van! – Tim parancsnok rutinosan osztogatta az utasításokat.

A csapat folyamatosan tüzelt az összes fegyverből, a protontorpedók fehér csíkokat húztak, és vörös robbanásfelhőkbe burkolták az ellenséges hajókat. Az egyik romboló súlyosan megrongálódott, és az oldalára dőlt, a többi se volt már jó állapotban, sorsuk megpecsételődött.

A Cagroiak lassan fölénybe kerültek. A Maretarok egyre több sérült hajója hagyta el a csatateret, már amelyik el tudott menni. Azért a legtöbbje még kitartott és harcolt, nem adták a bőrüket könnyen. Lélegzetelállító látványt nyújtott, ahogy a sok ezüstszínű hajó tüzet és kénkövet köpködve egymás körül rajzott, mint felbőszített méhek és darazsak. Most már egyértelműen látszott, hogy a Cagroiak vannak fölényben, a csata eldőlni látszott. Timék még javában lőtték a még harcoló Maretar hajókat, amikor a rádiófrekvenciát Sonny admirális mély hangja töltötte be.

- Üdv, Tim parancsnok! Úgy néz ki, győztünk, a Maretarok menekülnek! A hírszerzőink szerint a VOR5 ikernapja közelében van egy titkos bázisuk, oda ugranak, ott próbálják rendezni a soraikat. Ha van kedvetek rajtuk ütni, csatlakozzatok be hozzánk. Nemsokára ugrunk, küldöm a csoport ugráshoz szükséges koordinátákat! 15030-02344-012435. Vettétek?

Csend. Márk letépte fejéről a fejhallgatót majd fájósan megdörzsölte égő szemeit, majd az arcát. Az órára nézett, hajnali hármat mutatott. Úristen! Leragad a szeme, már rég aludnia kéne, holnap meg meló, a fene essen bele, tuti egész nap zombi lesz. Nyertek, ez kétségtelen, de most itt abba kell hagyni! Nyolc órája van benn a játékban. Itt a vége! Visszatette a fejére a fülhallgatót, majd gyorsan beszélni kezdett az Teamspeak FST csatornáján a többiekhez.

- Srácok! Dicsőséges győzelmet arattunk! Éljen és Hurrá! Köszönöm mindenkinek az elszántságát és a bátorságát. Az ellenség menekül. Új információk szerint a VOR5 ikernapja körül próbálják összevonni az erejüket egy válaszcsapáshoz. A koordináták: 15030-02344-012435. A Cagroiak Sonny admirális vezetésével utánuk mennek, most csinálják a csoportot az ugráshoz, aki velük akar menni, nyugodtan csatlakozzon be hozzájuk.
- Tim! Te nem jössz? Vezethetnéd a csapatunkat! - lelkesedett Doki.
- Sorry, srácok! Este hétkor ideültem játszani - csak pár órát - most meg hajnal három van. Nyolc órája játszok! Már eszméletlenül fáradt vagyok, és holnap meló. Most mindenképpen el kell mennem aludni! Viszlát legközelebb!

Előző oldal n13
Vélemények a műről (eddig 5 db)