A jövő harcosai / Appleseed, Appleseed Alpha

Külvilág / Mozijegy (526 katt) Jimmy Cartwright
  2017.05.15.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2014/9 számában.

japán animációs sci-fi (2004-2014) – IMDb 7,0 és 6,6 – 101 és 93 perc (16 év felett)

A két film nem túl szorosan kapcsolódik egymáshoz történetileg, mindössze a főszereplő páros ugyanaz. Deunan Knute a harcosnő, és Briareos Hecatonchires a cyborggá operált katona kalandjai mindkettőben látványosak, annak ellenére, hogy a tíz év különbséggel készült két film megjelenése eléggé eltérő. Érdemes egyébként rögtön egymás után megnézni a kettőt.

Az első részben (akárcsak a másodikban) a harmadik világháború után vagyunk, ahol különböző mutánsok állnak harcban a megmaradt emberiséggel. Van azonban egy város, Olympos, ahol béke és nyugalom honol, köszönhetően a Bioroidoknak, akik génmanipulációval létrehozott mesterséges humanoidok, és amelyek célja, hogy egyensúlyban tartsák az emberi lakosságot. Persze ez egyes katonai vezetőknek nem tetszik, és el akarják pusztítani az összes bioroidot.

A második részben Deunan és Briareos egy bűnbanda vezérének, Kétszarvnak dolgozik. Azonban a legújabb munkájuk során belebotlanak egy furcsa párosba, Iris-be és Olson-ba, akik állítólag Olymposból jöttek és egy titkos feladatuk van. Természetesen a segítségükre sietnek, és együtt mennek tovább abban a reményben, hogy végül eljuthatnak a békés Olymposba. A tervbe persze bekavarnak, és végül Kétszarv hathatós segítségével járnak sikerrel.

Előző oldal Jimmy Cartwright