Riddick

Külvilág / Mozijegy (540 katt) Jimmy Cartwright
  2017.04.08.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2014/2 számában.

Amerikai sci-fi akciófilm (2013) – (16 év felett)

Úgy gondolom, sem Vin Dieselt, sem Riddick figuráját nem kell bemutatni. A 22 évente sötétség, és a Riddick – A sötétség krónikája után megjelent a harmadik rész is, 13 évre az előzőhöz, és 9 évre ez utóbbihoz képest.

A történet itt is egyszerű: Riddick a szülőbolygóját, Furya-t keresi, aminek a helyét már csak egyetlen személy, a necromonger Vaako (Karl Urban) ismeri. Meg is egyeznek, hogy Riddick az információért cserébe lemond a necromongerek trónjáról Vaako javára, ám ez utóbbinak esze ágában sincs visszavinni Riddick-et a Furyára. Így kerül főszereplőnk (ismét) egy meglehetősen kietlen, ebből kifolyólag kegyetlen bolygóra. Persze túlél mindent, mi több, eljut egy bázisra, ahonnan vészjelzést ad le. Meg is érkezik hamarosan két fejvadász csoport, akiknek immár nem csak Riddick-kel, hanem egymással, és a bolygó vérszomjas lényeivel is meg kell küzdeni.

Kétségkívül látványos, akciódús film, teljesen jól hozza az eddig megszokott színvonalat. S amennyiben lehet egy Riddick filmről olyat mondani, hogy happy enddel végződik, akkor tulajdonképpen erre is igaz.

Előző oldal Jimmy Cartwright
Vélemények a műről (eddig 3 db)