Star Trek - Star Trek - Sötétségben / Star Trek Into Darkness

Külvilág / Mozijegy (514 katt) Jimmy Cartwright
  2017.03.05.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2013/9 számában.

amerikai (német) akció, kaland sci-fi (2009, 2013)

Még mindig divat a különböző, nagy múltú filmek rebootja Hollywoodban, amire nyilván a nagy rajongótábor és a biztos profit ad jó okot. Így nem úszta meg a dolgot a Star Trek sem. Azonban azt meg kell hagyni, hogy J. J. Abrams jó munkát végzett. Igényes, realisztikus (lényegében hihető), izgalmas, ám mindenek felett látványos sci-fit alkotott újra a Star Trek-ből.

A 2009-ben kijött mozifilm teljesen újraírja a Star Trek univerzum eddigi történetét. Abrams olyan bátran nyúlt hozzá a világhoz, hogy az már egyes körökben talán még a pofátlanságon is túlmegy. Ám valahogy mégis jól sikerült megfognia, miáltal egy teljesen új, de mégis autentikus Star Trek világba léphetünk be. Az Into Darkness pedig még erre is rátesz egy lapáttal, s tényleg egyre sötétebbé, talán még kilátástalanabbá is válik a világ. A főbb szereplők és az azokat megformáló színészek, Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Bones (Karl Urban), Uhura (Zoë Saldana), Scotty (Simon Pegg), Sulu (John Cho), Chekov (Anton Yelchin) és a második részben Khan (Benedict Cumberbatch), valamint Carol (Alice Eve) érzésem szerint jól eltalálták az elődeik karaktereit.

Őszintén szólva én nemigen kedvelem a Star Trek világát, egy-két sorozatot követtem még régebben, a mozifilmeket pedig nem is néztem meg. Viszont a jó sci-fire éhes szellememre és nem utolsó sorban baráti véleményekre hallgatva egyáltalán nem bántam meg, hogy ezeket megnéztem.

Előző oldal Jimmy Cartwright
Vélemények a műről (eddig 1 db)