V/H/S/2

Külvilág / Mozijegy (476 katt) Jimmy Cartwright
  2017.04.05.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2013/8 számában.

amerikai-kanadai-indonéz horror, thriller (2013)

Két nyomozó egy fiatalember után kutat, amelynek keretében behatolnak abba a házba, amelyben az eltűntet utoljára látták. A srácot ugyan nem találják meg, viszont több horrorisztikus home videóra és a srác laptopjára bukkannak. A filmeket természetesen sorra megnézik, miközben a laptopra is megpróbálnak betörni, s a rajta lévő adatokból rájönni, mi történt. Ez a kerete a második részt is megért, újhullámos horrorfilmnek, amely ismét több rövid epizódból épül fel. Ezek az epizódok pedig valóban riadalmat, félelmet, rettegést, vagy épp akut álmatlanságot okoznak. Bár én bírom az efféle mozikat, ez azért nekem is többször kellemetlen meglepetést okozott.

A kerettörténet felvezetője utáni első epizód (Phase I Clinical Trials) egy fiatalember történetét mutatja be, aki elveszi egyik szemét, ám a tudomány egy új, kísérleti műszemmel ajándékozza meg, amely természetesen kameraként is szolgál. Ám vannak nem várt hatások is.

A második epizód (A Ride in the Park) egy kerékpárosról szól, aki fejkamerával indul neki az erdőnek, ám néhány fura fazon rendesen keresztülhúzza a számításait. Az első ilyen fura fazon egy nő, aki a találkozásuk után vért hány, majd megharapja főhősünket.

A harmadik epizód (Safe Haven) során egy különös szekta életébe nyerünk betekintést egy forgatócsoport által.

Végül az utolsó, negyedik epizód (Slumber Party Alien Abduction) egy tipikus amerikai, kertvárosi, tó partján lakó családról és barátaikról szól, akiket kipécéznek maguknak az idegenek.

Előző oldal Jimmy Cartwright