A III. évezredben nekiindulva

Külvilág / Közélet (1193 katt) F.Attila
  2015.06.27.

Az elmúlt ezredekben mindig voltak olyan események és hatások, melyek alapjaiban változtatták meg civilizációnkat. Vajon itt a III. évezred küszöbén, milyen súlyos változások vannak kibontakozóban? E cikksorozat ezt hivatott kutatni, és reméli, hogy oly pozitív dolgokat talál, melyek egy sokkal boldogabb emberiség valóságát vetítik előre.

Egy rövid összefoglaló arról, hogy nagyjából mi is történt a kezdetektől:

Bumm! (Nagy világosság, valaki mintha hadonászna.) Részecskék, csillagok, bolygók, Föld, víz, villám, véletlen, fehérje, még több fehérje, túl sok fehérje, eszik egymást, majd a magán nevető, erősen kételkedő anyag, mi embernek nevezi magát. Tűz, kerék, cigi, négy kerék. A szerveződést és első politizálást követően, nagy, titokzatos, máig félreértett és magyarázott ókori keleti társadalmak. Aztán a felsőbbrendű értékeken való szemlélődést felváltotta az izgatott, büszke elme. Unatkozott. Mit csináljunk? Hódítsunk!

Kb. 3 ezer éve... Új birodalom van terjedőben. Csatlakozzunk, hódoljunk! Az új eszme: mindent lehet, bármit, bárkivel, bármikor. Inkább cselédként kukkoljunk, mint az arénában döfni vagy döfetni.

I. évezred! A Föld még lapos. Kis sivatagi törzs pusmog valamiről. Valami világ feletti, vagy azzal azonos lényről, aki el fogja küldeni követét, fiát, mert ez így nagyon gáz. Aztán tényleg! Sokan kiugrottak a takarók alól (sokan egy alól), összekapva intelligenciájukat, egy új erkölcs, tudás, emberi minőség indult hódító útjára a platformon. A hódító mániások sajnos szó szerint vették. A vér még mindig fröcsög, ha kell, ha nem. Keleten is lelkesen kardozgatnak a bekómázott öreg kultúrák. Ott egy Univerzumot tévesztett, kis, kopasz gyerek lépett a fékre. Kicsit jobb lett.

II. évezred! A túlzsákmányolt ember rég nem nevet. Viszont egyre többet agyal. Nemsokára felfedezi a korlátlan darálások hazáját. Majd hamarosan ráébred, hogy mégis majom, és újra vidám visításba kezd. Szakadnak a rongyok, szabad a vásár, kapkodó kapitalizmus, civakodás már megint. Ötletek századai, füstbe ment tervek és bolygó. Majd jött a gonosz, kisbajszos majom, és csúnya játékokkal leirtotta a csapatot. Józanodás, elgondolkodás, inkább együtt kéne működni, szépen, csendben, békésen zsákmányolni ki egymást. Maradj otthon, meló után tévézz, netezz, ne pornózz, mondom, ne, de legalább maradj hetero. És megjöttünk!

Íme, III. évezredünk kilátásai, belátásai! És lehet, már nem akarunk semmiből sehová tartó majmok lenni. A magyar intelligencia persze most is az asztalra csapott! A díjnyertes magyar csatorna, az 'Ozone Network', a 13-14-es évben többször bemutatta 'A természet IQ-ja' című magyar készítésű dokumentumfilmet, mely az azonos című sikerkönyvsorozat alapján készült. A film az evolúciót kérdőjelezi meg tudományos, objektív alapokon. Nemzetközileg igen elismertté vált, és természetesen felborzolta a természettudomány kedélyeit. Ajánlom figyelmébe mindenkinek! Merész, megdöbbentő, intelligens.

A fejlődő csúcstechnológia eszközeivel történő felfedezések, az eldugdosott leletek, és a józanodó intelligencia azt kezdi felfedezni, hogy a világ tervezve van. Értelmes, és van értelme! Például egy sejt felépítése egy New York szintű városhoz hasonlatos, és van, amelyikben motor és fogaskerék található! A fokozatos, véletlenszerű kialakulás, mely esetén nélkülözhetetlen alkatrészek, fokozatosan kerültek bele e precíz, nem egyszerűsíthető rendszerekbe, kérdésessé vált!

Dél-amerikai békafajták hátán szemek, száj, komplett arc található, melyet felfújva s hátat fordítva használ, így riasztva el támadóját! Vajon hány generáción keresztül falták fel a békákat 'röhögve' a ragadozók, míg elég ijesztőre alakít?

"Az intelligens tervezettség az a tudományos megközelítés, amely szerint az univerzumban megfigyelhető fizikai és biológiai rendszerek intelligens, céltudatos tervezés nyomán jöttek létre, nem pedig véletlenül, irányítatlan természeti folyamatok révén."

"A 2001 óta működő Értelmes Tervezettség Mozgalom (ÉRTEM) Egyesület arra törekszik, hogy az intelligens tervezettség érvrendszerét, valamint az evolúcióelmélet hiányosságait megismertesse a nagyközönséggel és a tudományos világgal. Ennek érdekében az Egyesület könyveket és filmeket jelentet meg, tagjai konferenciákat és tudományos vitákat szerveznek, valamint előadásokat tartanak."

Előző oldal F.Attila