A kaptár: Kárhozat / Resident Evil: Damnation

Külvilág / Mozijegy (1104 katt) Jimmy Cartwright
  2013.11.27.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2012/9 számában.

japán animációs, akció, horror (2012)
(18 év felett)


Azt kell mondjam, ezt az animációs filmet jobban élveztem a Megtorlásnál, pedig alig pár hete tudtam csak róla. A technológiai megvalósítás részemről nem hagyott maga után kívánni valót, remek a látvány, a néhol FPS-re hajazó kamerabeállítások, a karakterek mozgása. Persze a történettől nem kell és nem is lehet sokat várni.

A Szovjetunió felbomlása utáni egyik kisebb államban vagyunk, a Kelet Szláv Köztársaságban, amelynek oligarchák által irányított vezetésével azonban többen nincsenek megelégedve, ezért felkelést indítanak. Ettől azonban az állam első női elnöke nincs igazán megijedve, ráadásul a felkelőkkel szemben felállít egy igen erős és hatékony hadsereget. Azonban a felkelők sem restek, beszereznek néhány Bio Organikus Fegyvert, mi több egy olyan új technológiát is, amellyel képesek azokat irányítani.

Ebbe a szituációba dobják be az amcsik Leon S. Kennedy különleges ügynököt, ám még szinte neki sem kezd feladata teljesítésének, mikor közlik vele, hogy minden amerikai állampolgárt kivonnak a térségből. Itt már lehet sejteni, hogy miféle módszerekhez kívánnak folyamodni a bioveszély elhárítására. Leon mellett feltűnik Ada Wong is, aki az egyik jelenetben lenyom egy csörtét Svetlana Belikova elnöknővel, és szemmel láthatóan alulmarad. A helyzet fokozódik, Leon a felkelők mellé szegődik, Ada különös játékot játszik, míg Svetlana sötét terveit szövögeti... Remek, igazán szórakoztató, látványos film.

Előző oldal Jimmy Cartwright