Feledés II.

Fantasy / Novellák (1166 katt) Ari Gold
  2012.07.21.

4640. év, Izrapel bukása után

Több, mint húsz év telt el azóta, hogy Szövetség földje két királya a halálba küldte Izrapelt és bezárta a Feledés világának kapuját. Habár életükkel fizettek a népük szabadságáért, Szövetség földjén újra béke honolt.

Izrapel viszont nem halt meg teljesen. Mikor elpusztították a kaput, a teste megsemmisült, de a lelke fennmaradt… és a birodalmába bezárva vár, hogy egy nap valaki újra kinyissa a pokol kapuját és kiszabadítsa a gonoszt.

A birodalmától messze viszont Szövetség földje két szabad népe élte tovább az életét: az emberek és a törpök. Élvezték a szabadságukat, de a királyaik elvesztése mindenkit megviselt. Új vezetőket neveztek ki városaik élére, akik biztosítják Szövetség földje jövőjét.

Ám a gonosz nem tűnt el… A Feledés világának kapuját bezárták ugyan, nem minden pokoli bestia pusztult el. Lidércek, démonok és számtalan szörnyetegek tanyáztak Izrapel birodalmában. Egy napon biztosan kiszabadulnak, ezért valakinek fenn kellett tartania a rendet…

A két király fiai, Medí és Tarin – ember és törpe – a két barát, az elviselhetetlen gyásszal a lelkükben is bátrak és kitartóak maradtak. Esküt tettek, hogy megvédelmezik Nadant, a bölcs emberek hatalmas birodalmát és Mistralt, a rejtélyes törpök magas hegyek között megbúvó várát.

Medí és Tarin küldetése bejutni Izrapel birodalmába és kémkedni. Veszélyes út vár rájuk, de a két hős nem arról volt híres, hogy bármiféle gonosztól megfutamodott volna.

Ám létezett egy legenda… Egy hősről szól, aki félelmet nem ismerve, egy napon újra szembeszáll a gonosszal és legyőzi a Feledést. Ez a hős végső békét fog hozni egész Szövetség földjére… Ha viszont igaz a legenda, akkor valaki egy nap újra kinyitja a pokoli kaput és megpróbálja ismét sötétségbe taszítani e földet. Mikor eljön az idő, csak egy reménye marad a világuknak… Egy férfi, aki szembe fog nézni a sötétséggel, majd elpusztítja azt… egy életre.

Előző oldal Ari Gold
Vélemények a műről (eddig 1 db)