A barátság mindent legyőz

Szépirodalom / Álmok (1212 katt) Alexa840
  2012.01.07.

Volt egyszer két lány, akik nagyon szerették egymást, jó barátnők voltak, külsőre nagyon hasonlítottak, mintha testvérek lettek volna, de belsőleg nagyon különböztek egymástól.

Külsőre mindkettő szép, fiatal, csinos lány volt, fekete hosszú egyenes hajuk volt és zöld szemük, szerettek szép ruhában járni és szerették sminkelni egymást. Belsőre viszont Emília Bianka visszahúzódó, csendes, nyugodt lány, míg Alexa nagyszájú, talpraesett, nyugtalan, fiatal lány volt.

Egy erdő szélén éltek egy nagyon szép kis faházban, amit ők építettek maguknak, lent volt a konyha és egy nappali, fent az emeleten meg a szobák és a fürdőszoba. Sokat sétáltak és bolondoztak, általában mindig az erdőben voltak, csak akkor mentek be a városba, mikor elfogyott az élelem vagy kellett új ruha. A ház előtt volt egy nagy kert, ami tele volt szebbnél szebb virágokkal, a ház mögött meg a veteményes kert volt, ahol a zöldségek termettek.

Egy alkalommal egy öreg asszony kopogtatott az ajtón, Alexa nyitotta ki, a hölgy mondta, hogy látta, hogy milyen szép virágok vannak a kertben, és szeretne kérni belőlük, de sajnos nem sok mindene van cserébe, volt nála egy táska lom, és abban minden féle régi tükrök, edények, fésűk voltak, mivel Alexa megsajnálta a hölgyet, így adott neki virágokat, és cserébe kiemelt a zsákból egy tükröt, ami mágikus volt, de ő még nem tudta. Bement a házba és elmesélt mindent barátnőjének, aki elkérte a tükröt, szépen megtisztogatta és visszaadta a lánynak, aki a szobája asztalára tette.

Másnap egy még öregebb nő kopogtatott be hozzájuk, ekkor Emília Bianka nyitotta ki az ajtót, a hölgy mondta, hogy nagyon szépek a paradicsomok a hátsó kertben, és szeretne tőlük kérni, de pénze nincs, csak egy pár fülbevalója, de azt oda adná érte, mivel a lánynak tetszett a fülbevaló, így elfogadta és adott cserébe neki paradicsomot, majd rohant be a konyhába, ahol Alexa épp söpört, ő is elmesélt mindent és megmutatta a fülbevalót, ami szép lila volt és szintén mágikus.

Harmadik nap egy fiatal lány jelent meg, neki is megtetszettek a virágok, de ő nem kért, csak letépte őket, ezt látta Alexa és kifutott, hogy mit csinál, Emília Bianka utána szaladt, a fiatal lány megijedt, és mivel boszorkány volt, rájuk mutatott és összezsugorította őket, a két lány meglepődött és nem tudták, most mit tegyenek, a ház messze volt tőlük és ők picik voltak és hamar elfáradtak, azért elindultak hazafelé, de mire elérték a házat, este lett, a ház mellett is nőt két szál virág, abba bele feküdtek és elaludtak, nemsokára esni kezdett az eső, a virágok becsukódtak, majd a szél fújni kezdett, és a virágok feje levált a száráról, a szél sodorta őket, a lányok csak aludtak benne, a virágokat a szél az erdő elejére vitte és ott lerakta, mikor a lányok felébredtek, látták, hogy hol vannak és nagyon kétségbeestek, hogy jutnak vissza a házhoz, Emília Bianka sírni kezdet, barátnője vigasztalta, majd mondta, hogy másszanak fel a fára, hogy meglássák, hogy merre kell menni, így is tettek, szép volt a kilátás és látták a házukat, de messze volt, az ág végén volt egy fészek, de senki nem volt ott, bele másztak, beszélgetni kezdtek és megbeszélték, hogy bármi történik, ők együtt lesznek és segítik egymást, a beszélgetés alatt elaludtak, este felé vissza tért a fészek tulajdonosa, egy bagoly, aki nem szerette a vendégeket, mikor meglátta a két lányt, mérges lett és kilökte az alvó lányokat a fészekből, arra ébredtek, hogy leestek, de mivel fáradtak voltak, így a fa tövében aludtak tovább.

Reggel elkezdtek hazafelé sétálni, nemsokára egy nagy fűben találták magukat, mentek, de nehezen tudtak átjutni egyik helyről a másikra, mert a fű magas volt és sűrű, nemsokára egy olyan helyre értek, ahol nem volt fű, csak egy pár virágszirom, gondolták, pihennek kicsit, mert fárasztó volt a séta, a virágszirmokat a kis tündérek gyűjtögették, és épp arra tévedtek, köszöntek a lányoknak, és megkérdezték, mi járatban erre, a lányok elmesélték, hogy mi történt és hogy haza szeretnének jutni, de elég messze van, a tündérek mondták nekik, hogy ők nem messze laknak, és náluk lehetnek, ameddig csak akarnak, csak segítsenek nekik haza vinni a virágszirmokat, a lányok bele egyeztek és nemsokára megérkeztek egy nagy lila bokorhoz, bementek, és láss csodát, tele volt a bokor belseje lila kis házakkal.

A tündéreket, akiket kísértek, Edinának és Viviennek hívták, bementek a lányok házába, minden lila színű volt, a ház kívül belül, a bútorok, kis gyümölcsöket ettek és utána lefeküdtek aludni, másnap kint voltak a ház udvarában, és a kis tündér hintaágyba ültek négyen és beszélgettek, a tündérek mondták, hogy szeretnek ott lakni, csak nem nagyon szoktak a bokron kívül menni, mert van egy fiatal boszorkány, aki nem szereti őket, és mindig, mikor látta, akkor arrébb rúgja őket, így mindenki csak a bokron belül közlekedik, esténként szoktak kimenni rózsaszirmokat gyűjteni, mert abból készítik a bútorokat és még italt készítenek belőle. Alexa mondta, hogy őket is az a boszorkány változtatta kicsivé.

Alexa és Emília Bianka szerettek a tündérekkel lakni, sokat beszélgettek, sétáltak a bokron belül, sokat táncoltak, főztek együtt, takarítottak, sminkelték egymást, rózsaszirmokból szép ruhákat varrtak maguknak és egymásnak és éltek boldogan, esténként pedig segítettek Edinának és Viviennek virágszirmokat gyűjteni.

Már 6 hónapja a tündérekkel éltek, és mindenki szerette őket, a tündérek vezetője felajánlotta, hogy éljenek velük, mert nagyon megszerették őket, a lányok jól érezték magukat, de hiányzott az otthonuk, így megköszönték és mondták, hogy szeretnének haza jutni, itt az ideje, hogy induljanak. Edina és Vivien szomorúak voltak, mert nagyon megszerették a lányokat, de természetesen megértették az érzéseiket, átölelték őket és minden jót kívántak nekik.

Alexa és Emília Bianka útra keltek, megint magas fű között sétáltak, mikor egy tisztásra értek, ami tele volt makkal, leültek a makkokra és beszélgetni kezdtek, szomorúak voltak, hogy el kellett jönniük, hiszen jó volt ott nekik, de az otthonuk hiánya erősebb volt.

Hamarosan két aprócska fiú jelent meg ott, az egyik volt Tibi, a másik Robi, a lányok megijedtek először, de a fiúk mondták, hogy nem kell tőlük félniük, és bemutatkoztak, a fiúk elmesélték, hogy ők a városban éltek, és volt egy boltjuk, egyszer egy fiatal lány ment be a boltba, és el akart vinni pár zöldséget fizetés nélkül, ők rá szóltak, erre a lány apróvá változtatta őket, és egy-egy az utcán lévő virágba feküdtek le aludni, de mire felébredtek, az erdőben találták magukat, és nem találnak haza.

A lányok is elmesélték, hogy őket is egy fiatal lány varázsolta el, mert ők meg itt laknak az erdőben, és a lány egy virágot akart elvinni a kertből kérdezés nélkül, ők rászóltak és aprók lettek.

A fiúk felajánlották, hogy elkísérik őket, hogy ne legyenek egyedül, mentek, mentek, mendegéltek, hamarosan egy útra tévedtek, ami a házukhoz vezetett, de hosszú volt az út, ezért felmásztak egy fára, hogy ott alszanak, találtak egy kis zugot, bemásztak és elaludtak. Nemsokára egy mókus jelent meg, az ő kuckója volt, mérges lett és elkezdte löködni őket, ők felébredtek, és a mókus kiszedte Emíliát az odúból, és le akarta dobni a fáról, ekkor Alexa rátámadt a mókusra, hogy megvédje a barátnőjét, de a mókus őt lökte le, Alexa nagyot eset és elájult, Emília Bianka kiszabadította magát a mókus karmaiból és lemászott a lányhoz, a fiúk is le másztak, próbálták ébresztgetni, de hiába, nem kelt fel, Emília Bianka sírni kezdett, Robi vigasztalta, hogy minden rendben lesz.

A lány úgy döntött, hogy visszamennek a tündérekhez, hátha ők tudnak segíteni Alexán, Tibi vitte Alexát a hátán, hamarosan megérkeztek a tündérekhez, de nem volt ott senki, Emília meglepődött, hiszen mikor elindultak, még tele volt tündérekkel és most senki sincs.

Alexát ágyba fektették, készítettek neki inni és próbálták itatni, de nem tudták, betakarták rózsaszirommal és vártak, de nem ébredt fel, a lány végig barátnője mellett ült, fogta a kezét és beszélt hozzá, aggódott érte nagyon.

Másnap Emília Bianka úgy döntött, hogy elmegy, megkeresi a tündéreket, Robi is vele ment, Tibi viszont ott maradt Alexa mellett és vigyázott rá. Emília Bianka és Robi végigjárták azokat a helyeket, ahol a tündérek rózsaszirmokat gyűjtöttek, de nem voltak ott a tündérek, és a rózsaszirmok sem lettek összeszedve elég régóta, sok volt minden helyen.

Ezalatt a boszorkány megjelent a tündérlakban, és elkapta Alexát és Tibit és elvitte őket a barlangjába, ahol a többi tündér is volt, mikor Edina és Vivien meglátta az ájult Alexát megijedtek,Tibi mindent elmesélt nekik, hogy mi történt a mókussal, Edina is elmesélte, hogy a boszorkány követte őket, mikor a rózsaszirmot gyűjtötték és elkapta mindannyiukat, mert levest akar belőlük főzni, hogy mindig fiatal és szép maradjon.

Mikor Emília Bianka és Robi visszaértek, és nem voltak ott Alexáék, megijedtek nagyon, a lány elsírta magát, és szomorúan mondta, hogy nem akarja elveszíteni a legjobb barátnőjét, mert rajta kívül nincs senki neki, erre a fiú átölelte a lányt, és azt mondta, hogy nem fogja elveszíteni, és már itt van neki ő is, majd megcsókolta a lányt.

Ezalatt a boszorkány barlangban már főt a leves, benne voltak a zöldségek, a fűszerek, már csak a tündérek hiányoznak belőle, Alexa nemsokára magához tért Edina bűvös érintésétől, és meglepődött, mikor látta, hogy egy ketrecbe vannak, de Tibi megnyugtatta, hogy minden rendben lesz, Edina és Vivien is nagyon féltek, Alexa átölelte őket is, keresni kezdte Emília Biankát, erre Tibi mondta, hogy Robival elindultak, hogy megnézzék a tündéreket, mert a tündérlakban voltak, de nem volt ott senki. Alexa aggódott a barátnője miatt, Tibi odasúgta neki, hogy Robi vele van és minden rendben lesz.

Emília Bianka és Robi elindultak tovább keresni a tündéreket és persze barátnőjét, egyszer csak a lány fülbevalója elkezdett világítani, és elrepítette őket a barlanghoz, ahol a többiek voltak, meglátták a kalitkában lévő tündéreket és a barátnőjét, de nem tudták, hogy mit tegyenek, Robinak az az ötlete támadt, hogy ő eltereli a boszorkány figyelmét, és addig Emília Bianka kiszabadítja a többieket, így is lett, Robi az üst körül elkezdett szaladgálni, a boszorkány azt hitte, hogy ő is tündér, és gondolta, elkapja őt is, de Robi gyors volt, addig Emília Bianka a fülbevaló segítségével felrepült a kalitkához, és kinyitotta a ketrec ajtaját, a tündérek kirepültek, de Alexa, Tibi nem tudott, és Emília Bianka sem, a tündérek a barlang kijáratához repültek, Edina és Vivien, mikor látta, hogy a lányok ott maradtak, visszarepültek értük és a két lányt kivitték, majd két tündér visszament Tibiért és Robiért is, és elrepültek, a boszorkány méregbe gurult és szétpukkadt.

A tündérek visszamentek a tündérlakba és megköszönték a lányoknak és a fiúknak a segítséget, és ismét mondták nekik, hogy maradjanak velük, de ők haza vágytak még mindig. Ekkor Edina és Vivien füttyentettek egyet, és megjelent két méhecske, akik a barátaik voltak, az egyik méhecskére felszállt Alexa és Tibi, a másikra pedig Emília Bianka és Robi, a házukig repítették őket, ott letették és elrepültek.

A lányok örültek, hogy hazaértek, de szomorúak voltak, mert picik voltak még mindig.
Ekkor Emília Bianka odafordult Alexához és azt mondta, hogy örül, hogy ilyen barátnője van, mint ő és bármi fog történni, a barátságuk mindenen átsegíti őket, minden rossz dolgon, hiszen a barátságuk mindent legyőz, ekkor a fülbevaló világítani kezdett újból, és a lányokat és a fiúkat felkapta egy-egy szellő, felemelte és a következő pillanatban megint nagyok lettek, nagyon megörültek neki és a fiúknak is.

Megjelent a fiatal boszorkány is, aki bocsánatot kért tőlük, és elmondta, hogy megijedt és hirtelen mozdulat volt, nem akarta őket bántani, hiszen ő nem rossz boszorkány, csak még nem elég tapasztalt, a két lány és a két fiú elfogadta a bocsánatkérést. A boszorkány elmondta, hogy nem csak a fülbevaló, de a tükör is mágikus, és ha belenéznek és erősen gondolnak valamire, akkor az megjelenik a tükörben és bármit láthatnak benne.

Hozzátette a kis boszi, hogy többet nem fog lopni, csak nem volt se pénze, se más, amit adhatott volna cserébe és kellett neki a zöldség, mert éhes volt, a virágok pedig megtetszettek neki.

Innentől kezdve négyesben laktak a kis faházban és nagyon boldogok voltak, a fiatal boszi többször meglátogatta őket, és mindig kapott a lányoktól szép virágot, a fiúktól pedig finom ebédet, a két tündér, Edina és Vivien, is többször elment hozzájuk, és nagyon szerettek a lányoknál lenni.

Egyik alkalommal Alexa annyit mondott csak barátnőjének Emília Biankának, hogy jó, hogy ennyi értékes ember él a világon, és örül, hogy ő megismerhette őket.

Előző oldal Alexa840
Vélemények a műről (eddig 1 db)