Elektro Harcos

A jövő útjai / Novellák (628 katt) chtulhucult
  2024.05.28.

Elektro Harcos
Magyar Televízió, 1993. 03. 14.


A műsorban fizetett hirdetések hangzanak el!

– Szép jó estét kedves gyerekek, kedves felnőttek, újra jelentkezik az Elektro Harcos! Tétényi Tamás vagyok, vagy ahogy a gyerekek talán jobban ismernek és teljesen jogosan kedvelnek is, Tomi bácsi! Amint láthatják a kedves nézők, most ilyen ninnyának öltözködtem, ez a ninnya egy japán katona volt régen, és hát ugye az amerikai nagyon népszerű televíziófilmek tették nagyon népszerűvé. Most szólt egy kolléga, hogy az nindzsa, nem ninnya, de én erre azt tudom mondani: nekem holnap is lesz munkám, neked meg, okoskodó – sípszó –, soha többet sehol, ezt megígérhetem. A mai adásunkban is két szerencsés gyerkőc fog odahazulról játszani egymás ellen, a Brutal Fighter nevű, hát ilyen verekedős játékkal. Okos mérnök bácsik kitalálták, hogyan is oldható meg, hogy otthonról játsszon valaki, mi meg itt ugye közösen nézzük az ő versengésüket. Tehát akkor az első játékost mutatnám be, Tímár Janikát, Dabasról.

– Csókolom, Tomi bácsi!
– Hát mutatkozz már be pár szóban, kisfiam, ne égess már a nézők előtt!
– Tímár János vagyok, 12 éves, szeretek játszani a gépen, szeretem a...
Köszönjük, Janika, most akkor kapcsoljuk a második játékost, aki nem más, mint Korbáti Petike, Budaörsről. Hát mondj te is néhány utolsó szót, mielőtt elindul a vérfürdő!
– Jó estét a Tomi bácsinak, Krabati Péter vagyok, 13 éves, szeretek olvasni, van egy...

– Óriási, kedves nézőink, egyszerűen óriási! Mielőtt elkezdjük a játékot, ismertetném pár rövid mondatban a nyereményeket. Ezek ugye ilyen sponzorizált dolgok, nagyon kedves vállalkozók és magáncégek ajánlották fel őket.
Aki az első találatot beviszi, annak összesen tíz liter Rió üdítőital üti a nyelőcsövét, a Rió Mgtsz... bocsánat, már Kft., jóvoltából! Fannntasztikus!
Az első sikeres speciális támadás szerencsés elkövetője a Kill-Defend Kft. által forgalmazott öntöltő maroklőfegyvert, hát ugye köznapiasabban fogalmazva, pisztolyt tudhatja magáénak. Gyerekek, ez azért komoly dolog, egy ilyennel aztán lehet dicsekedni a suliban! Nagggyszerű!
Aki az első menetet megnyeri, annak a Grey Wolf 2000 Security Kft. egy különleges ajándékot biztosít: egy tetszőleges személy teljesen ingyenes likvidálását! A cég vezetője összeállított egy listát a védett személyekről, akiket nem lehet választani, de ez még így is egy fannntasztikus ajándék, az egész családnak! Én tudnám, kit tetessek el láb alól, hahaha!
Végezetül pedig, a mérkőzés győztese kiválaszthat magának három rabszolgát teljesen ingyenesen, ismétlem, teljesen ingyenesen, a Happiness in Slavery Kft. által áruba bocsátott szerencsétlenek közül! Apu, anyu, gyerekek, mindenki talál magának megfelelőt közülük!

Mára készültünk egy kicsike csavarral is, egy új szabállyal. Aki nem csak legyőzi, de egy jól végrehajtott kivégzéssel meg is öli az ellenfelét, az minden nyereményt egymaga kap meg! Tehát gyerekek, nincs kegyelem!

Most tehát ügyes technikusaink a helyszíneken csatlakoztatják ezeket az ilyen csatlakozókat a kedves gyerekeknek az agykérgéhez vagy hova. Hát én ezekhez nem értek, de ugye ezzel érik el azt, hogy ami a játékban történik, azt a játékos teste a valóságban is elszenvedi. Hát ugye, kedves nézőink, mire képes már a tudomány? Fannntasztikus!

Már indul is a harc, Jani egy ilyen Katana nevű szamurájt választott, aki ugye olyan volt a kínaiaknak, mint nekünk a huszárok, ilyen katonaféle. Petike karaktere Blackheart, a félszemű karatés néger. Azt jelenti, Gonosz Lelkű, az a Blackheart magyarul. Ésss már verekednek is, ugrik és akkor ő meg félremegy előle, és ott a találat, a néger lefejelte a szamurájt, jelzik is a kollégák, hogy a kis Janikának dől a vér az orrából, nyöszörög, de játszik tovább. Peti boldogan fogyaszthatja el a Rió üdítőket, ha túléli a mérkőzést!

Vadul nyomogatják a gombokat, hát ide hallom, pedig a stúdióban vagyok, hallom, ahogy Janika magában motyogja, hogy le-le-hátra-B, és sikerül neki, ott a speciális támadás, a szamurájkarddal megkaszabolja a karatés gonosztevőt! Nem lennék most Budaörsön, Petike helyében, akinek elég mélyek a sebei, most szóltak a helyszínen lévő kollégák. A szamuráj nyesi, üti, csépeli, de hát nem is csoda ez, kedves nézőink, hiszen mégis csak egy 13 éves gyerek éli át ezeket élőben is, hát ez kegyetlenebb még a gombfocinál is! Tiéd a pisztoly, gratulálok, Janika! A dabasi fiúcska fölényesen meg is nyeri az első kört, megvan tehát az ingyenes bérgyilkolás lehetősége is, hála a Grey Wolf 2000 Security Kft.-nek! Mesés! Én az ő korában az osztályfőnökömet akartam volna holtan látni, de hát ezt majd a Janika eldönti.

Második menet, Peti a vérvesztesége ellenére új erőre kapott, nyilván nem akar szégyenkezni a családja, barátai előtt, ami ugye teljesen természetes dolog. Felhívnám a játékosok figyelmét, hogy bármikor lehetőségük van gyávaságból feladni a küzdelmet, ez esetben automatikusan a Happiness in Slavery Kft. tulajdonába kerülnek.

Ütik, rúgják, csépelik egymást, hát ugye maga a játék is véres, nem véletlenül népszerű a kisiskolások körében, és hát ugye el lehet képzelni, hogy az a sok pixelizált vér, az mind-mind valóságos ott Dabason meg Budaörsön, hát nem lennék az anyukák helyében, amikor fel kell majd mosni a játék után! Rögtön tudom is meleg szívvel ajánlani a TIMI BloodClean felmosószert, a Tímea Kft. termékét, amit kifejezetten vérfoltok eltávolítására fejlesztettek ki ügyes vegyészek.

Gyerünk, fiacskám, gyerünk, megvan a győzelem, még egy utolsó rúgás, és kérem szépen, a szamurájt ronccsá verték, ugye ilyenkor vesztes karakter térden állva várakozik 5 másodpercig, addig kell megcsinálni a kivégzést, ha nem sikerül, anélkül ér véget a mérkőzés. Menni fog az, menni fog, Petike! Előre-le-hátra-B-B-hátra-le-B+A! Megcsinálta a rennndkívül bonyolult gombkombinációt, most Blackheart odalép a szamurájhoz, és kittééppi a szívét! Petike Budaörsről megnyerte a játékot, kivégezte Janikát, és most az összes nyeremény az övé! A kis Tímár Janika nem ül többet a gép elé, hát ugye kiszaggatott szívvel az kissé nehézkes lenne, hahaha! Jaj, kedves nézőink, micsoda mérkőzés volt a mai, közben kollégáink jelentik Budaörsről, hogy a vérveszteség miatt Petike elvesztette az eszméletét. Ne most add fel Petike, hát csak nem akarod, hogy mindenki rajtad nevessen!

Viszontlátásra, kedves nézőink, kedves gyerekek, találkozunk egy hét múlva ugyanebben az időben!

Előző oldal chtulhucult
Vélemények a műről (eddig 3 db)