"Boldog csirke" ízű hajnal - vélemények

Ugrás a műre


kosakati
Felhasználó
2022.04.24 14:40
8 vélemény
Örülök, ha felkavartam ezt-azt...Ez volt a cél...
;-)
Norton
Felhasználó
2022.04.17 18:47
666 vélemény
Ha valaki megnéz a neten néhány „Hihetetlen magazin” videót, számos furcsa elmélettel (köztük az itt leírtakkal is) találkozhat. Számomra inkább a civilizált ember félelmeire világított rá a novella. Az a baj, hogy bizonytalan, hogy mi igaz és mi nem. Hazugságok, féligazságok, és igazságok vesznek körül minket, így valóban csak hit kérdése, hogy mit fogad el valaki, vagy mit tart hülyeségnek. Innentől kezdve pedig tényleg lehet rettegni szinte bármitől. Ha pl. jön egy hosszabb áramszünet, akkor „besza, behu” is előfordulhat. Régen a ragadozóktól félt az ember, ma már pl. a világégéstől. A sötétség már más félelmeket rejt mint egykoron. És ha szabad egy technikai észrevételt tennem, végig E/3-ban ment az írás, kivéve ezt a mondatot: „Szóval tovább húzom, mint a panellakók, de hamarabb kifogyok mindenből, mint a falusiak.”
Itt mintha a szerző azonosult volna a hősével. De nem akarok kötekedni, ez egy elgondolkodtató írás volt. :-)
Xenothep
Felhasználó
2022.04.17 17:30
267 vélemény
A történetet olvasva az jutott eszembe, hogy ha valaki kiáll egy elmélettel nyilvánosan, akkor (mint általában minden másban is) két csoportra oszlanak az emberek, azokra, akik egyetértenek, meg azokra, akik nem. Kismillió konteó létezik, a nagy digitális szabadságban arra az oldalra állhatunk, amelyik szimpatikus, abban hiszünk, amiben csak akarunk. (Bár számomra röhejes, hogy az ateisták többet foglalkoznak Istennel, mint akik hisznek, ez egy másik sztori.)

Aztán néha egy-egy ilyen dolog betalál, nagy visszhangot kap, és maradandóbbá válik a többi sületlenségnél, pardon nem bizonyított elméletnél. Most komolyan, mi a legrosszabb, ami történhet? Legfeljebb lehülyéznek minket, nem a sötét középkorban vagyunk, hogy máglyára vessenek. Vagy nem is muszáj kiállni, akár írhatunk novellát is. Az talán nem jut el szélesebb rétegekhez, de elgondolkoztat. Minden elismerésem, jól megírt történet ez, célzások, utalások, homály, kérdések felkavaró elegyében, egy kerek történetbe foglalva.

Ami a megemelkedett összeget illeti... Pszt!
Szívesen.
(Nagy testvér)
SzaGe
Felhasználó
2022.04.16 11:48
246 vélemény
Elég sok dolgot és elméletet sűrítettél bele a novelládba, aminek egyes részei is megérnének egy egész történetet. Igen, mostanság, vagy inkább a járvány óta párszor én is eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha hirtelen vége lenne annak a dolognak, amit Mi civilizációnak hívunk. Szóval aktuális a témád, így át tudtam érezni Márta "vergődését" a fény hiányában. Ráadásul itt most remekül működik az a dolog, hogy az olvasódra bízod a történet végét, holott rendesen feldobtál pár labdát a "megoldást" illetően. Tetszett a novellád! Köszi, hogy olvashattam :-)

( És külön imádom, hogy te is magyar nevekkel "dolgozol" ! :-) )

Üdv, Geri!

Előző oldal