Jack álarca - vélemények

Ugrás a műre


R. Harbinger
Felhasználó
2021.07.14 15:49
135 vélemény
Ne add fel Xenothep, majd elkészül, ha a múzsa megint meglátogat ezúttal baseball ütővel, nem hallal. :D

Tetszett a mű, a dupla csavarral megvettél. :-) Én is vizuális típus vagyok, könnyen el tudtam képzelni. Itt-ott találtam elírásokat, amik kizökkentettek, de a már említett dupla csavar visszarántott. :-) SzaGe logikai felvetéseivel is egyetértek, de meg lehet tanulni, hogy kiküszöböld. :-)

Nekem is van egy Jackes történetem, amit így később fogok átdolgozni és feltenni, nehogy plágiummal vádolj. :D
Xenothep
Felhasználó
2021.07.09 17:43
267 vélemény
Hé az egy tök jó dolog!

Mármint amikor egy verzió is addig motoszkál az ember fejében, hogy végül megírja. Stan Leenek volt egy sorozata, a "Mi lett volna, ha...?" és akkor ilyen címek, hogy "...a Megtorló megölte volna Pókembert" Alternatív szálak, ugyanabban az univerzumban, ugyanazokkal a szereplőkkel, csak más kimenetelekkel. Érdekes sztorik voltak.

Most épp egy ilyen kínoz engem is. Többnyire nem tudom elengedni egy-egy történetemet, de Te is tudod, milyen érzés. Nem a novellákra gondolok, azok szinte csak ujj gyakorlatok, de amikor hónapok/évek múltán befejezel egy regényt, akkor az utolsó szó leírása után egyszerre vagy elégedett, és marha szomorú. Volt egy írásom, aminek annyira a hatása alá kerültem, hogy alig találtam vissza a mindennapokba, még az álmaimban is megjelent. Alig fél évvel később aztán fejbevágott a múzsa egy félig fagyott hallal, hogy takarodj vissza az asztalhoz, hiszen megy tovább a sztori, és előzménye is van! Azt gondoltad, hogy kész vagy? Mit képzelsz magadról?! Tudod te, how much is the fish???

Így aztán friss ötletekkel, meg egy marék csavarral ismét nekiláttam a jegyzetelésnek. Az másik sztori, hogy úgy elakadtam vele az utolsó fejezetben, hogy a toporzékoló üvöltés kerülget, valahányszor eszembe jut. Már tényleg csak a végső konfliktust kellett volna kibontanom, amikor egy átlag napon a magával nem bíró múzsa megsúgta, hogy van még egy csavar a történetben, de ehhez biza át kell írni az egészet. Mit mondjak, az első örömteli sokk után nem örültem túlzottan. Három verziót írtam belőle, aztán jót nevettem, és hagytam a francba az egészet. Azóta is lelkiisemeret furdalásom van.

Szóval igen, nagyon kíváncsi vagyok az alternatív Jack-re!
Zspider
Felhasználó
2021.07.08 18:26
45 vélemény
Egy pillanatig sem merült fel bennem :-D Inkább izgalmasnak tartottam,hogy te is eljutottál ide anélkül, hogy ismerted volna a legendát.
Érdekes, hogy vajon kulturális ozmózis miatt már elkezdted kialakítani egy proto-verzióját vagy tök véletlenül ugyanoda jutottál el. :-D

Örülök, hogy tetszett a csavar, mert lesz még egy. Ma töltöttem fel a Jack arája novellát, ami egy párhuzamos világ verziója ennek a történetnek. Szóval csavart raktam a csavarba,mert nem bírok magammal:-D
Xenothep
Felhasználó
2021.07.08 16:50
267 vélemény
Zspider

bocsáss meg, a tudatlanságom okán írtam, amit írtam. Nem hallottam még Rugóláb Jackről ezelőtt, most rákerestem. Így már érthető a dolog. Nem tudok újat kitalálni, ez van. :-)

Nem szeretném, ha félreértenél, véletlenül sem akartam olyasmire utalni, hogy nyúltad az ötletemet, főleg, hogy a fickó a legendák szerint valóban létezett, szóval én is csak újra feltaláltam a hideg vizet. Bár azért bosszantó, marha jó kis sztori lehetett volna belőle.

A Te megoldásod amúgy baromi jó a dupla csavarral. Az én ötletem sokkal földhöz ragadtabb.
Zspider
Felhasználó
2021.07.08 10:59
45 vélemény
Köszönöm a reakciókat! :-D

Geri: Nagyon is vizuális vagyok és sokszor a novelláimat inkább javítattom olyanokkal, akiknek van türelme és jobban tudnak figyelni a fogalmazásra. Ez persze nem ment fel a saját hibáim alól :-D Sajna néha a frappánsnak tűnő fogalmazás előnyt élvez nálam a helyes fogalmazással szemben ez egy egyensúly, amivel mindig küszködök :-D

Xeno: Technikailag a novellát Április 26-án publikáltam a saját honlapomon csak mindig lassan jutok el addig, hogy Lidércre feltöltsem őket.
Viszont Rúgóláb Jack egy valódi történelmi/városi legenda figura a XIX. századból. Szóval jogilag szerintem teljesen szabad préda :-D
Engem biztosan érdekelne te merre vinnéd Jacket.
Xenothep
Felhasználó
2021.07.04 14:32
267 vélemény
Nagyon ötletes, fordulatos, és kifejezetten fantáziadús. Részemről tetszett a részletesség, ami az első felét jellemzi, elviseltem volna, ha az írás hosszabb, és mélyebben behúz, bár a csattanó így is megérintett. Ellenben két ilyen karakterem is van, mint Jack, így ezek után félreértésekre adhat okot, ha bármelyik írást folytatnám, függetlenül attól, hogy azokat hamarabb írtam, mint hogy a tiéd megjelent. De ezzel semmi baj, ahogy SK fogalmazott nagyon szépen:
" - Mind ugyanabból a tóból merítünk."
SzaGe
Felhasználó
2021.07.03 11:43
246 vélemény
Hali :-)

Nem volt rossz, sőt, egészen jó hangulatot keltettél. Kedvelem a "ködös" Angliai történeteket, amik sokszor már önmagukban is baljós és misztikus atmoszférával rendelkeznek. A történeted helyszíne(i) aránylag pontosan megjelentek a képzeletemben, ami sokat segített a hangulat megteremtéséhez.


Ám sok helyen nyakatekerten fogalmazol, és sűrűn ismételgeted a szavakat. Valahol pontot teszel oda, ahová talán inkább vesző illene. Néha homályos volt az is, hogy ki és mit látott, vagy csinált éppen. Például nehezen tudom elképzelni, hogy az eső kimos valaki kezéből egy maszkot, miközben bujkál valamiféle ruhák mögött. Ezek a "jelenetek" kicsit lehúzták az összképet, és abban is biztos vagyok, hogy nem teljesen így gondoltad, amit leírtál. Emellett érzem, vizuális típus vagy, avagy tűpontosan elképzeled a szituációt magadban, amit éppen leírni készülsz, de bizonytalan vagy a kivitelezést illetően és nem megfelelően adod át az olvasónak. Ez zavarossá teszi a lényeget, akár egy agyagos földdel teli medence.

Azt viszont tudom, hogy bele lehet bonyolódni a "mondandóba", ha szárnyal az ember fantáziája! Én is küszködök ezekkel a dolgokkal. Sokszor türelmetlen vagyok önmagamhoz is, ami miatt belefutok oltári hibákba. De ez az írással jár. Egyszóval jó lesz ez! :-)

Üdv Geri

Előző oldal