Örökség - vélemények

Ugrás a műre


BalabanAlbina
Felhasználó
2014.09.22 08:15
198 vélemény

Drága Xen!

A mesemondók tették emberré az ámúlva hallgatókat.
Lehet, hogy nem szakszerűen fejeztem ki magam,
de biztosan tudod, hogy mire gondolok...
Szeretettel

Albina
Xenothep
Felhasználó
2014.09.21 19:40
200 vélemény
Albina!

Örülök, ha elvarázsoltalak, hisz' ez a cél, mindig ez a cél. A mesemondó meséljen, a hallgatóság pedig hallgassa ámulattal. De én tényleg csak mesemondó vagyok, semmi több. Nem író, nem művész, és főleg nem ámulatra méltó. Ámulatra méltó az, aki még olvas egyáltalán, ha valaki még értékeli az irodalmat.

Csak egy krónikás vagyok, aki elmondja, leírja azt, amit látott, hogy mindenki okulhasson, aki meghallgatja, és elolvassa a történeteket. Olvasd el a többiek verseit, és írásait, valószínűleg messzebbre jutsz, mint a novelláim által. Neveket nem írok, mert nem lenne igazságos, felsorolhatnék itt mindenkit akár, de nekem is vannak kedvenc alkotóim.

-Xen-
BalabanAlbina
Felhasználó
2014.09.21 16:26
198 vélemény

Xen!

Ha az imént írott hsz-ben azt mondtam, hogy elvarázsoltál,
akkor most tettél még rá vagy két lapáttal!
Nem találok szavakat, amivel kifejezhetem ámulatomat
irántad.
Maradj meg ilyennek és csak írjál, írjál, írjál mindhalálig.
Szeretettel

Albina
Xenothep
Felhasználó
2014.09.21 14:53
200 vélemény
Kedves Albina!

Ez a történet egy általam kreált mondakör része, amiben keverednek skandináv, és germán mitológiai elemek. Van egy fő regényem, ami sohasem fog elkészülni, és az ilyen kisebb történetek is kapcsolódnak hozzá, ugyanott játszódnak, abban a világban. A "Phtnak" azt jelenti, "átjáró" és önmagában is egy kicsi világ, egy sík valahol két világ közt. Mint szigetek az óceánban a nagyobb kontinensek közt. A történetben emlegetett "Déli klán" egy ősi, démonimádó szekta, akik a félreértelmezett Rossz Tanítást követve akarják romlásba dönteni a világukat. No persze itt sem ilyen egyszerű, mindig van egy nagyobb ellenség, és egy nagyobb hős, névtelen lovagok, és kósza sárkányok. Van pár kedvenc elemem, amikre épülnek ezek a történetek, telisteli vannak egymásra utalásokkal, és bár sohasem lesz egységes egész, én szeretek kóborolni a Phtnak-okban, és eltévedni rég elfeledett/tiltott helyeken. Hogy hol is van ez az "Odaát" az nem fontos, és talán emberi nyelven nem is leírható. Ezekről a helyekről soha nem készült térkép. Az a fontos, hogy megtaláld a Phtnak-ot, ami odavezet. Nagyon sok ajtó van, mind zárva, és nagyon kevés kulcs. Az sem ajánlott, hogy vezető nélkül indulj el. Mindig kell valaki, akinek bátran hátat fordíthatsz, mert tudod, hogy nem szúr hátba. Néha pedig egyáltalán nincs választásod, csak kinyitnak egy ajtót, és átlöknek rajta. Ajtót bármennyit találsz, csak hunyd be a szemed, és nyisd ki azt a másikat, ami az elmédben van.

-Xen-
BalabanAlbina
Felhasználó
2014.09.21 14:04
198 vélemény
Kedves Xenothep!

Böcsülettel végigolvastam a novelládat az utolsó betűig.
Csodálatos! Nemcsak ismereteket nyertem általa, hanem
elvarázsoltál rendesen. Új szavak, új fogalmak kerültek
"gondolatszótáramba" és ennek külön örülök.
Ha nagyon szépen megkérdezem, elárulod nekem, hol
van az az "odaát"? De ne sumákolj, ha kérhetlek.
Ez halálosan komoly.
Üdvözlettel

Albina
Xenothep
Felhasználó
2011.07.08 21:10
200 vélemény
Ida, ez tök jó. Miattam még soha senki nem késett le (majdnem) semmilyen személyszállításra alkalmas járművet - megtiszteltetésnek veszem :-D

Mia - Így könnyebb kicsivel. Nehéz az élet mostanában odaát.
Mia
Felhasználó
2011.06.29 22:58
24 vélemény
Találkoznunk kell Xen.
Az írás kiváló :-) még mindig elfogult vagyok - ezt gondolod?! :P nem baj. Akkor is az.
Ida
Admin
2011.06.25 17:53
1182 vélemény
Xenothep! Majdnem lekéstem miattad a vonatom.:-) Szegeden kezdtem javítani a novellát a könyvtárban, és nagyon nehéz volt félbehagyni.:-D Már bánom, hogy idáig rakosgattam.:-D

Előző oldal