Egy elfeledett orosz mese..... - vélemények

Ugrás a műre


Kereder Márk
Felhasználó
2020.10.25 10:30
205 vélemény
Szia, én is problémásnak és következetlennek érzem a nyelvtant, nem csak a mesélő pozíciója, de az igeidők is keverednek, található a túlnyomóan jelen idejű szövegben múlt is. Néha a szavak nem pontosak, a "kelletlenül" nekem furcsa ide. Ennek a szónak az én képzetemben van egy olyan dacos, untatós, dünnyögős felhangja, ami ide nagyon nem illik. Én ezt érzem, más nem biztos.
A szöveg annak ellenére "beleélős", hogy - persze tudom, hogy részlet - semmit sem tudunk meg és a téma, történés is ezerből az egy. Nem. Millióból az egy. Mondanám, hogy nem kreatív, de a továbbiak biztos azok lesznek. Persze, hogy van igény egy jó hajszára, de ugye nem a nyolcszázhetvennyolcadik zombiüldözést fogjuk megkapni?
Sajnos mindenkinek be kell látnia, hogy manapság nem elég - akár jól megírva - egy ezerszer látott történet.
Valaki azt mondta egyszer, hogy mindig úgy kell írni, úgy kell az íráshoz viszonyulni, hogy azzal meg akarod váltani a világot. Persze ezt szerintem képlesen kell érteni, úgy, hogy a szórakoztatásban is újat hozz, vagy régi, de megcsavarva, vagy régit, de a formában újítva, olyat, amire emlékeznek az emberek. Ezt lehet nem szeretni - nekem sem feltétlenül jön be - de tény: csak az "fut be", ami valamilyen formában új, vagy formabontó. A lényeg, hogy valamiben különbözzön. Ez a különbség lehet akár az is, hogy az első olyan mű, ami a témában igen jól meg van csinálva. De a második igen jól megcsinált zombiüldözésre már kevesen emlékeznek. Szerintem volt más igen jól megcsinált zombiüldözés.
Ha csak még egy zombiüldözést kapunk, az kevés lesz. De talán nem azt kapunk! Hajrá, kíváncsi vagyok!
Ebenezer
Felhasználó
2020.10.24 18:35
192 vélemény
Ööö..., lehet, hogy figyelmetlenül olvastam, de az elején első szám első személyben írsz, és úgy vettem le, Te vagy Zsenyka. Aztán a végén átváltasz első szám harmadik személybe, és mintha nem Te lennél Zsenyka. :roll:

Ettől eltekintve érdekes kezdés, egyetértek Andrással, jöhet a folytatás! :lol:
Jávorszki András
Felhasználó
2020.10.24 10:16
35 vélemény
Jöhet a folytatás. Érdekelne, kik ők, és mi ez az esemény pontosan, zombi apokaliszis, farkasemberek, Metro 2033, vagy a LD & R Titkos háború epizódjának spin-offja :-)
Ida
Admin
2020.10.23 16:11
1323 vélemény
Isten hozott a Lidércfényen!:-D

Előző oldal