Gyilkosok kora III/2. - vélemények

Ugrás a műre


B.J. Schmudla
Felhasználó
2016.05.24 12:13
13 vélemény
Kedves anonim88!

A meglátásod szerintem is helytálló. Én szeretek olvasni, de monitoron, gépről valahogy nem megy a hosszú szöveg. De azt vettem észre, ha nem egybefüggően van az egész, hanem oldalakra tördelve, akkor azért más a helyzet.
Azt amúgy tök jónak tartanám, ha lenne egy mondjuk negyedéves válogatás itt a Lidércfényen és abba belepakolnának egy rakás novellát e-könyv formátumban. Azt szívesebben fogyasztanám én is. Nem nagy munka és azért más élmény. Nem is kéne nagyon terjeszteni, csak feltölteni az oldalra. Nem kéne lektorálással meg hasonlókkal foglalkozni, hisz ez csak egy kényelmi funkció és nem hivatalos kiadás. :-)
anonim88
Felhasználó
2016.05.23 20:00
11 vélemény
Tisztelt B.J. Schmudla!

Köszönöm az építő jellegű kritikát, és a véleményt. Röstellem, de nem ismerem E. Howardot, ahogyan a munkásságát sem. (Rágugliztam, de a képe alapján Rudolf Hess rémlett fel bennem, de ez most nem fontos :D). Elismerem, a címadás nagyon nem az erősségem. Még ezen a címen is többet gondolkodtam, mint azt be merném ismerni.

Viszont, örülök, hogy sikerült érdekes, és humoros történetet összeraknom. A humor nagyon fontos, még a véresebb, sötétebb elbeszélésekben is. A terjedelemmel kapcsolatban csak annyit, szándékosan törekszem az átlagos 1-2 oldal/fejezet hosszúságra. Ez nem azért van, mert "nem tudok mit kitalálni", hanem - személyes tapasztalatom - az átlag ember megijed a hosszú szövegektől, nehezen szánja rá magát az elolvasására. Viszont, ebből a könyvből eddig 6. fejezet van kész, és további kettőt tervezek, ami lehet átcsúszik háromba. A színvonalat igyekszem tartani/emelni, amiben az ilyen vélemények nagy segítségemre vannak.
B.J. Schmudla
Felhasználó
2016.05.23 00:16
13 vélemény
Kedves anonim88!

Őszintén megmondom, hogy az írás címe miatt igencsak fenntartásokkal vágtam bele az olvasásba. Rendben van a cím, de inkább valami E. Howard másolat szájízét hagyja maga után. A Castiel nevet hasonlóan szerencsétlen választásnak tartom. Nem csak azért, mert már lassan másfél éve mesélek egy sztorit, ahol a vándort így hívják, hanem inkább a Supernatural hype miatti túlhasználtsága kapcsán.
Mindezek ellenére azt mondom, hogy ez ott van a szeren! Jók a karakterek, nem unom a stílust a második sor után, megnevettetett. Egyszóval: élveztem! most úszok is rá az előzményekre és komolyan várom a folytatást, ami remélem, hogy hosszabb terjedelmű lesz.

Előző oldal