Új világunk / világtalanságunk (2008) - vélemények

Ugrás a műre


Rohadék
Felhasználó
2010.09.20 23:50
51 vélemény
Szia Eliza Beth!
a magyarságával? röhögtetel? a rovásirás elég magyar neked, amit én fojékonyan használok? na keresd már meg a régi írásemlékekben azokat a kibaszot hejesirási szabájokat! szserintem először magaddal kezd a magyarkodást , "Eliza Beth" ezt melyik naptárból olvastad? nem volt magyar, az száz...:-?
nem jelenhet meg nyomtatásba? 1. nem baj az... 2. ez csak a szegénységibizonyitványuk aláirása lenne, a konzervativizmusuk ékesbizonyitéka - jelenese tbe a tied is.
egy idegennyelvű olvasó? kit érdekel? :lol: a magyar nyelvet, a MAGYAR nyelvet csak és kizárólag egy itt született és felnőtt ember fogja érteni, az se teljesen, mivel 1.000.000 szavunk van, ragok nélkül, ezzel még az a kurva kínai se büszkélkedhet.
nézd ha a közösségedbe nem akarsz beengedni, nem fakadoksirva...:lol:
hogy ne csak rosszat (?) irjak: örülök hogy azlért a mondanivalóra is szakitotál energiát. néha hiányolom ezt ezen a oldalon. a legjob lene ha cak azal foglalkoznának, mert az irás lelke a lényeg, nem a teste, ha embereknél így van, az írásnál is legyen igy. vagy nem érdemli meg??? pedig ez az ember legnagyob találmánya, a kerék csak a 2.
nem sikerült megkeseredned? hát... az t nem kivánom én senkinekhogy megtudja, nem még neked, nnaiv Erzsikém...
Eliza Beth
Felhasználó
2010.08.30 10:14
18 vélemény
Nekem nem a mondanivalóval van bajom, inkább a magyarságával. Ha már valaki írásra adja a fejét, már pedig ráadtad, Rohadék, akkor védd a magyar nyelvet! Itt van hely bőven, nem kell spórolni a karakterekkel, mint sms-ben. Ezek a szavak, és társaik (nem jegyzeteltem ki végig):
beleélvezhec
támogacabad
soxor
mexegik
csaxabad
...nem jelenhetnének meg nyomtatásban, nem lenne szabad a neten sem keringeniük. Egy idegennyelvű olvasó még azt hiszi, ez a hivatalos nyelvünk. A nagyobb baj viszont inkább az, hogy előbb-utóbb az értelmi színvonalunk is idáig fog alacsonyodni. Amikor felnő az a korosztály, aki már nem érti a valódi magyart! Mert számukra ez a "lehec" és társai lesz a "magyar" nyelv. Elkeserítő!
Én a szerkesztők helyében ezeket szűrném. Nem a tartalmat, a tartalom az íróé. A helyesírást! Nekem is van egy icipici közösségi oldalam, csak páran vagyunk, de ilyet be nem engednék!

A véleményedhez jogod van, Rohadék, nyilván a tapasztalataid íratták le veled az emberekről formált álláspontodat, azokat meg nem veheti el tőled senki, meg sem változtathatja, hiszen a tiéd. Másnak talán másféle van, az meg az övé. Nekem is van mindenféle ismerősöm, és ismeretlen ismerősöm, akik bepasszolnak a két szélsőség közti összes kategória valamelyikébe. Még nem sikerült totálisan megkeserednem, remélem, egy jó ideig nem is fog sikerülni.
Ja, és nem vagyok hívő. Mégsem bántom a hívőket, akármilyen hitűek, csak hagyjanak békén vele, ne akarjanak megtéríteni. Én sem térítgetek senkit.
Rohadék
Felhasználó
2010.08.28 23:48
51 vélemény
Jim! Akkor az a 7000 magyarországi falu sincs, ahol még nem jártál?
Maggoth! igazadvan! ;-)
Maggoth
Felhasználó
2010.08.28 23:41
95 vélemény
Nos, én hívő vagyok, és szabadgondolkodó :-)
Nem nézek tóksót, éppen ezért nem iszok túl sokat, de a napi 30 szál cigi megvan - viszont tudom, hogy ez szar dolog. Szerintem nem az ateisták vagy a nem ateisták a lényeg, az emberek nagyobb részt úgy szarok, ahogy vannak, hótt mindegy hisznek-e valamiben vagy sem. De ez csak az én szerény véleményem erről a kérdésről :-)
Jimmy Cartwright
Admin
2010.08.26 19:53
206 vélemény
Már látom magam előtt a felháborodott hozzászólásokat, amelyekbem személyeskedve küldik el Rohadékot oda, ahová valónak gondolják; amelyekben nagy vehemenciával védik meg, amit úgy éreznek, meg kell védeniük, hiszen támadás érte a ...-t.

Jómagam viszont "csak" annyit látok benne, amennyit érzésem szerint az alkotó belerakott.
Van itt jó adag csalódottság, megkeseredettség, némi utálat, de van itt felelősségérzet, aggodalom, tenni akarás és cél is. Tudni kell olvasni a durván, nyersen megfogalmazott sorok között.

Mindazonáltal...
Látok benne egyfajta szűklátókörűséget is, amely által bizonyos dolgok iránt merev elzárkózás mutatkozik.
Példa: Én nem hiszem, hogy az USA létezik, mert még nem jártam ott. Azt mondják, létezik, a térképeken is ott van, de magam nem tapasztaltam meg, így nem lehetek biztos abban, hogy másoknak igazuk van abban, hogy létezik, tehát, mivel számomra megfoghatatlan, nem is hiszek benne. Még akkor sem, ha több személyes ismerősöm, rokonom járt már, vagy élt ott huzamosabb ideig.

Előző oldal