Fórum - Filmek

angyalka146
Felhasználó
2014.02.07 21:21
266 hozzászólás
És még én tartom magam "sorozat fan"-nak: Craz! Megnyugtattál: én hozzád képest nagyon "light-os" (Vagy Light-os? :P - utalás a Death Note-ra :-) ) vagyok. Ida: köszönöm az ajánlást, a koreai filmek nem rosszak, utánanézek. De most végre megnézem a Supnat új részét! :-)
Craz
Felhasználó
2014.02.07 19:55
286 hozzászólás
Én ezeket a sorozatokat néztem az utóbbi időben:
Supernatural - Odaát, Utánam srácok! :D, Family guy (Mint az internet, csak fából.), Sherlock, Madagascar pingvinjei, Sanctuary - Génrejtek, South Park, Life - Életfogytig zsaru, The vampire diaries - Vámpírnaplók, 'Allo! 'Allo! - Halló! Halló! :-), Grimm - Grimm :O, The big bang theory - Agymenők, Nikita - Nikita, Hacktion, True blood, ? - Egy rém rendes család (Al Bundy), Lost girl - Elveszett lány, Dr. House - Dr. House, Dexter - Dexter :-), How i met your mother - Így jártam anyátokkal (Önműködően felhajtódó vécéülőke), Fringe - A rejtély, Doctor who, Fire Fly, Californication - Kaliforgia, Bones - Dr. Csont, Fekete Vipera :-), Arrow - A zöld íjász, Elementary, V, Warehouse 13 (az utolsó évadok egyre szarabbak, de az eleje jó), Falling skies, Revolution, Shameless :D, The valking dead, Archer.
Ida
Admin
2014.02.05 22:57
793 hozzászólás
Nekem hirtelen egy koreai sorozat jutott eszembe. A címe: Arang.

Egy halott lányról szól, aki megpróbálja kideríteni, mi is történet vele valójában. Sok misztikus elemet tartalmaz, és elég szórakoztató, bár a humora igen speciális.:-)
angyalka146
Felhasználó
2014.02.05 19:33
266 hozzászólás
Utolértem magam sorozatokban és most van leállás Amerikában... Tudna nekem ajánlani valaki megnézésre valami jó sorozatot? (Ezeket nézem: Grimm, Once upon a time, Criminal minds, Supernatural, Trónok harca : ezekhez hasonló műfajban keresek.)
atesz990
Felhasználó
2013.12.04 15:12
2 hozzászólás
Üdv!Én a Zöld henteseket néztem meg és az Ádám almáit. Ha valaki még nem látta,ajánlani tudom a figyelmébe,de az utóbbival érdemesebb kezdeni,mindkettőben van fekete humor,a Zöld hentesek szerintem jobban elvont film lett. Nem mai darabok és nem is nagy költségvetésű filmek,de néha jókat lehet nevetni :D http://www.youtube.com/watch?v=9f1oq1o-3DI
angyalka146
Felhasználó
2013.11.24 12:22
266 hozzászólás
Egy nagyon édes Pixar alkotás. Érdemes megnézni! :-)

http://osztod.hu/valoban-a-golya-hozza-a-gyereket-most-kiderul/
Tracker
Felhasználó
2013.04.28 12:34
30 hozzászólás
Megkésve, de még mindig aktuálisan, pár mondatban leírnám mit tapasztaltunk Peter Jackson legújabb, "A Hobbit - Egy váratlan utazás" c. filmjének megtekintése során. Tavaly decemberben annyira megfogott, hogy kétszer is megnéztem a moziban.
A beígért látványos három dimenziós hatások elég ritkák voltak, egy vagy két esetben esett le az állunk tőle, a többi jelenet lehett volna akár hagyományos is. Kizárólag olyankor tűnt térbelinek a film, amikor egy nagyon közeli tárgy egy nagyon távoli előtt mozgott, ami kiábrándító. A történetvezetés első órája eseménytelen volt, és magát a legfeljebb egy filmre elegendő cselekményt megdúsították, hogy trilógia lehessen a regényből. Volt egy nagyon felesleges jelenet is, amely nem kapcsolódott a fő történethez, csak látványosnak szánták.
Utólag a történet komolytalanságát nehezményeztük, szemben az előző trilógiával, csak néhány jelenet idézte fel a Gyűrűháborúk kellemesen borult légkörét. Ezt leszámítva biztosra vehetjük, hogy egy "12-es karikás", "Happy End végű" családi mozival van dolgunk. A szereplők közül csak 2-3 főszereplőt ismerhettünk meg közelebbről, a többiek egy-egy olcsó poén erejéig tűnnek fel néha, a nevük sem ragadt meg sajnos. Első látásra 9/10-es, utólag inkább 5/-es alkotás lett. Kár.
TharBael
Felhasználó
2013.04.24 10:33
77 hozzászólás
Szerény személyemet jelenleg a Vasember harmadik része köti le, bár nem igazán azért mert annyira várnám. Lakótársam ugyanis kitalálta, hogy a premierre összerak egy működő, élethű, világító alkatrészekkel megberhelt páncélt a maga részére és majd evvel kívánja végigülni a moziteremben a filmet. Így az utóbbi 2,5 hónap ennek az elkészítésével telt -mondanom sem kell töménytelen mennyiségű idegességgel karöltve- . Ezen felbuzdulva most már akarva-akaratlan engem is kezd érdekelni a film, bár nem biztos hogy egy vetítésre fogok menni drága barátommal, lévén nekem akkor elég sok egyetemi munkám lesz. Ha viszont mégis lehetőségem lesz rá, dokumentálom a kész alkotást, mementóként jelezve, hogy az emberi kitartás ha hülyeséggel párosul: Néha csodák születnek. :-)
Jimmy Cartwright
Admin
2013.04.14 01:50
437 hozzászólás
Igaz, nem film, hanem sorozat, de most néztem meg a Spartacus: Vér és homok harmadik évadának utolsó részét, így már nyugodt szívvel alkothatok véleményt a sorozatról.

Amikor 2010-ben elkezdték, az első néhány rész után meg kellett változtatniuk a főcímet, és beletenni egy figyelmetetést, hogy a következő képsorokban kiemelten agresszív és brutális akciókat, valamint nyílt szexualitást láthat a néző. Nos, igen, a harci jelenetek az aréna homokján nem az addig megszokott látványvilágot tükrözték, az biztos. Nem spóroltak a digitális vérrel, a testeken átfúródó fegyverekkel és a csonkolásokkal. A nemi vágyak testi beteljesülését is határozottan naturális ábrázolásmóddal forgatták. (És igen, többek vágya teljesült be, amikor "Xéna" felfedte bájait. :-) )

Ám a sorozat valójában mégsem a fentiek miatt ragasztotta oda a nézőket a képernyők elé. A római nemesek intrikái, a rabszolgák, s különösen a gladiátorok sorsa, az egymással való, nem mindig tiszta és átlátható viszonyrendszerük, a történelemhez viszonylag hű történet, s maguk a vásznon megformálódó történelmi személyiségek adták a sorozat savát-borsát. A készítők remekül bemutatták a római eszmeiséget és a rabszolgák gondolatvilágát. A különbség szembeötlő volt, a párhuzamok meglepőek. Ám a gladiátorok nyílt brutalitása, tiszta szíve sohasem ért fel a római, sokszor aljas agresszióval.

Bár 2011-ben volt a sorozatban egy sajnálatos kényszerpihenő Andy Whitfield halála miatt, aki az első évadban a főszerepet kapta, de szerencsére sikerült egy hasonló adottságokkal rendelkező új színészt találni Spartacus szerepére. Liam McIntyre szerény véleményem szerint méltó módon vette át Andy helyét.

Persze azért 2011-ben sem maradtunk Spartacus nélkül, hiszen megkaptuk a Gods of the Arena-t, amelyben a Batiatus ház felemelkedéséről kaphattunk képet.

Most pedig - már egy órája az utolsó rész vége után - még mindig nem tértem egészen magamhoz. Az egész sorozatra jellemző volt, hogy széles skálán mozgatta meg a néző érzelmeit. Hol a vad küzdőszellemet lobbantotta fel, hol a harag és gyűlölet szikráját, hol a szerelem, a szexualitás vágyát, hol a szomorúság, elkeseredettség, gyász érzését. Az utolsó rész azonban... heroikus volt. Tudtuk, persze, hogy tudtuk már a legelején, mi lesz a vége. És mégis reménykedtünk, végig az utolsó rész alatt, hogy a legenda mégis túléli, s valahol az Alpok bérzei mögött végül nyugalomra lel egy ölelő karban, míg a gonosz rómaiak mind egy szálig odavesznek. De a történelem, s ez a történet sem így alakult.

Köszönet az élményért minden készítőnek és szereplőnek!
angyalka146
Felhasználó
2012.11.26 18:07
266 hozzászólás
Asszonyok kútja: tegnap este láttam a moziban (művészmoziban :-) ):
http://www.port.hu/asszonyok_kutja_la_source_des_femmes__the_source/pls/fi/films.film_page?i_film_id=119213

A kiírással ellentétben inkább dráma. Szerintem nagyon jó film. Érdekes, elgondolkodtató, valóságos: mert nem mese a történet, ez a való világ.
TharBael
Felhasználó
2012.10.04 12:44
77 hozzászólás
A héten volt szerencsém végre megnézni az X-Men: First Class (Magyarul Az Elsők) c. akció-vígjátékot. Meglepően jó. Színvonalasan megírt dramaturg, páratlan történetvezetés, mely az eddigi filmekhez is megfelelően kötődik, elvarrt szálak és társai. A Színészválasztás és játék tökéletes. A fő mégis az, hogy egy eléggé intenzív háromszintes mondanivalót közvetít a film, fokozatosan felépítve úgy, hogy mindenközben kikapcsolja a nézőt. Szerintem megéri egy kellemes relax-hétvége folyamán esélyt adni neki! Szép napot! :-)
angyalka146
Felhasználó
2012.04.20 09:44
266 hozzászólás
Egy rövid videó arról, hogy a lehetetlen nem létezik. :-)

http://www.ted.com/talks/lang/hu/tim_ferriss_smash_fear_learn_anything.html
TharBael
Felhasználó
2012.04.11 16:34
77 hozzászólás
Elég régi tartozásom egyenlítettem ki ma, ugyanis megnéztem A Keresztapa című filmet. Megérte. Két oldal jegyzetelés, pusztán mert meg akartam nézni a filmet, de mellette filmes szemmel is néztem. :-)

Csak ajánlani tudom, nem hiába alapmű. Rövid időn belül sorra kerül a másik két része is. :-)
angyalka146
Felhasználó
2012.04.10 22:06
266 hozzászólás
Egy dokumentumfilm az emberi "kedvességről". Vigyázat: megrázó, kegyetlen és mindenekelőtt elgondolkodtat. Felirattal itt megtekinthető:

http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535
angyalka146
Felhasználó
2012.03.29 21:10
266 hozzászólás
A zongoralecke (The piano) :-)
angyalka146
Felhasználó
2012.03.23 20:48
266 hozzászólás
A faun labirintusa :-)

Ajánlónak egy kritika róla itt:
http://filmpont.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=481:doenteseinkben-a-vegzetuenk-a-faun-labirintusa-kritika-1&catid=2:boncasztal&Itemid=3
angyalka146
Felhasználó
2012.03.18 22:34
266 hozzászólás
Elnéztem 40 perccel az időt - megszoktam, hogy az előzőek hosszúak voltak. Jelentem, végeztem, a végére egészen kikupálódott a film. De még mindig a 2. rész a legjobb. A mostaniban az tetszett, hogy mindig telihold volt - a nászúton, a nászút után 2 héttel... :P Csak Jacob-ot sajnálom - az egyetlen szimpatikus karakter.
angyalka146
Felhasználó
2012.03.18 21:13
266 hozzászólás
Előre is bocsánat minden Twilight fantól, de aki lelki merényletre készül önmaga ellen, azoknak szeretettel ajánlom a Hajnalhasadás I.részét. Még csak 34 percen vagyok túl, de már keresem a tört... Most épp "meztelenül a tengerben éjjel" jelenet van és arra várok, hogy jöjjön a cápa... Remélem, a maradék kb. 120 perc már izgalmasabb lesz...
angyalka146
Felhasználó
2012.03.11 18:55
266 hozzászólás
A segítség (The help). :-) Nekem nagyon tetszett. :-)
Jimmy Cartwright
Admin
2012.02.09 23:51
437 hozzászólás
Ugyan még nem láttam, viszont (kevés kivételezettől eltekintve) más sem, mindazonáltal már _nagyon_ várom:

http://jimmy.sfblogs.net/2012/02/10/2012-04-04/

Azt hiszem, hogy ez az "amatőr" kezdeményezés kenterbe veri a jelen filmgyártást (de SF téren legalábbis tutira odab+ :-) ).
Kétvirág
Felhasználó
2012.02.02 08:45
207 hozzászólás
1940-es Disney Fantázia:

http://www.youtube.com/watch?v=XChxLGnIwCU

<3
Ida
Admin
2011.12.24 21:26
793 hozzászólás
1984-es orosz Hobbit feldolgozás:

http://video.mail.ru/list/valengou/_myvideo/1.html

Nagyon brutális!!!:lol::lol:
Jimmy Cartwright
Admin
2011.12.08 21:24
437 hozzászólás
Mostanában a Warehouse 13 című sorozatra kaptam rá. Egész hangulatos, kicsit steampunkos, bár napjainkban játszódik. (Magyarul a 13-as raktárház néven fut asszem.)
Cyrus Livingstone
Felhasználó
2011.12.01 12:47
97 hozzászólás
Ez valóban egy alapmű. Tarantino nekem eddig még mindig tudott újat mutatni. Azt bírom benne, hogy a filmjeiben minden szó, a tárgyak elhelyezése, színe, stb. egy-egy fontos utalás (filmekre, zenére, könyvre, vagy tört. eseményre). Tarantino emellett szeret emléket állítani a méltatlanul elfeledett tehetségeknek.
Nagyon várom a Django Unchained-et!:-)
Xenothep
Felhasználó
2011.11.30 23:57
204 hozzászólás
Quentin Tarantino - Ponyvaregény

'94-es film, jól emlékszem rá megboldogult ifjú koromból. Nem láttam a mai napig egyszer sem, de az egész csapat a filmbeli dumákat lökte, akár indokolt volt aktuális helyzetben, akár nem.

Travolta, mint rossz fiú, már valahogy el sem tudom képzelni más szerepben, hiába a kisfiús vigyor, meg a csillogó szemek. S.L. Jackson pedig mindenhol ott van a filmoverzum csillagai közt, és ez helyén való. Uma Thurmant a Kill Billben kedveltem meg, Bruce Willis pedig számomra klasszikus.

Jó film volt, jó rendezésben, jó sztorival, jó színészekkel, jó zenékkel. Érdemes volt várnom vele tizenhét évet. Most kissé többet fogtam fel belőle, mint tettem volna ezt a bemutatás évében. Bár számomra túl soknak tűnt benne a b-megolás, a sztori valóban megkívánta.

Aki látta, annak azért ajánlom, aki még nem látta, annak pedig feltétlenül.
Én előveszem még, ebben biztos vagyok.