jocker bemutatkozása

Név: Kustra Ferenc
Rang: Felhasználó
Város:Vecsés
E-mail cím:jockerkft@digikabel.hu
Honlap:-
Regisztrált:2018.01.30
Utoljára itt járt:2018.11.03

jocker eddigi alkotásainak listája kategóriánként
jocker eddigi alkotásainak listája a hozzászólások sorrendjében


jocker eddig 17 művet alkotott, melyet összesen 1128 alkalommal néztek meg a látogatók. Alkotásaira összesen 5 hozzászólást kapott.


Írni 1997. -ben kezdtem egy élmény hatására. Eddig valamivel több, mint 2300 verses művem van, ebből még kb. 900 vers kéziratban. Eddig írtam haikut, cca. 3300 db. -t eredeti, Basó féle stílusban, és cca. 400 db. -t európai stílusban. Naponta írok. Lelki kényszerem van rá.
Szoktam írni: verset, aforizmát és novellákat. Haikut és Tankát is, sőt megalkottam a HIAQ -t és TANQ -t, mivel álláspontom és a kísérletezéseim-kutatásaim szerint, ezek jobban megfelelnek a magyar nyelv sajátosságainak. (Szótagszám: 6-8-6). Mostanában már írok 10 szavasokat és apevákat is.
(A szakirodalomban is utalnak rá, hogy a japán nyelvből történt eredeti lefordítások során a fordítók tévedtek, mert az 5-7-5 szótagszám nem felel meg a japán, eredeti szövegeknek... )
Eddig már több poéta társammal -együttesen,- írtunk eredeti stílusban Tankákat és azonos stílusban TANQ -kat.
Szívesen írok olyan "verseket", amikben a különféle stílusosokat vegyítem... Az olvasóm ezek olvasásával közelebb került a mondanivalóm megértéséhez... (Visszaigazolásokból tudom...)
Szeretem is ezeket a műveket olvasni és minden este elalvás előtt olvasok valamit, akkor jobban alszom, meg gyermekkoromban így tanultam… Már több poéta társam van, kivel együtt is írunk, közös műveket.
Anyagi helyzetem, soha nem engedte, hogy önálló kötetet jelentessek meg, de több irodalmi portálon is publikálok.
Az alábbi antológiákban szerepelek:
1. Illúzió 2010
2. Átszellemülés 2011
3. Megbúvó csillagok 3. 2011
4. Ritmikus sorgimnasztika - POET 2015
5. A NAPKORONG LAKÓI - Napkorong Irodalmi Klub 2015
6. DÉLIBÁB ANTOLÓGIA - Cserhát Művész Kör 2016
7. Szimfónia ANTOLÓGIA - Magyarerő 2016
8. Mint fénylő nap - Napkorong Irodalmi Klub 2016
9. Szeretet üzenete - Magyarerő Antológia 2017/1.
Egyébként tősgyökeres vecsési vagyok és itt is élek, már nyugdíjasként, az idén, 70 leszek, ha megérem! A foglalkozásomat tekintve eredendően bűnügyi nyomozó voltam. 6 évig judóztam, majd 8 évig karatéztam és 1978. 09. 01 -én 71 karatékéval megalapítottam a vecsési Karate Szakosztályt. 6 évig én voltam az edző. Az óta is van Vecsésen karate sport.
Négy unokám van.
A nyugdíjas, le van írva és olyan mint avarban a levél... Hiába, már gyermekkoromban is mindig mondták az öregek, hogy "az öregség bajjal jár..."
Már csak az a dolgom, hogy még egy kicsit húzzam... De még írok Nektek, hátha van, aki várja?!

Előző oldal