SMS - Félperces borzongások sorozat

Horror / Novellák (1563 katt) juditti
  2010.08.19.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2011/9 számában.

Kilépek az ajtón, bezárom magam után, miközben érzem, hogy zsebemben megremeg a mobiltelefon. SMS érkezett a férjemtől; megnézem: "Hívj fel, vezetékesen!"

Nem értem, hogy mit akarhat, hogy miért nem hív ő, és miért nem jó a mobil, de azért engedelmesen kizárom az ajtót, visszalépek a lakásba, és a vezetékes telefonról feltárcsázom párom munkahelyi számát.

Hosszan kicsöng, mire felveszi. Megkérdem tőle, hogy mit akart ezzel a hívással, de ő ugyanezt kérdezi tőlem. Bosszúsan hivatkozom az előbbi üzenetére, mire ő is bosszúsan reagál: nem küldött üzenetet. Éppen indulni készült valahová, már a lifttől szaladt vissza a telefoncsörgést hallva.

Néhány másodpercig döbbenten hallgatunk mindketten, majd kicsit zavartan, tétován elköszönünk egymástól és megszakítjuk a vonalat.

Meg akarom nézni még egyszer az SMS-t, mert átfut fejemen, hogy figyelmetlen lehettem, és talán más küldte, nem is a férjem. De hiába lapozom végig a beérkezett üzeneteket, amit keresek, az nincs köztük. Nem értem; biztos, hogy nem töröltem...

Még mindig a mobilt vallatom, amikor megcsörren mellettem a vezetékes telefon. Felveszem, de alig értem párom akadozó, zaklatott szavait. A liftről beszél, amibe hívásom miatt nem szállt be. Azt mondja, hogy leszakadt, és kilencemeletnyit zuhanva csapódott a földbe...

Előző oldal juditti
Vélemények a műről (eddig 6 db)